Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Ο πνιγμένος

Καλά λέμε εδώ στην Ελλάδα ότι ο πνιγμένος από τα μαλλιά πιάνετε. Αν και αυτό το γνωμικό δεν μπορεί να έχει εφαρμογή στους χιλιάδες φαλακρούς αυτής της χώρας, μάλλον έχει απόλυτη εφαρμογή στον καγκελάκια, τον μεγαλειότατο Υπουργό Υγείας.

Αυτός ο τύπος μου τη δίνει περισσότερο απ΄ οποιονδήποτε άλλο πολιτικό. Περισσότερο από τον Παυλίδη ένα πράγμα για να καταλάβετε. Κατά τη γνώμη μου, είναι το απόλυτο τίποτα - παλιά ο Πάγκαλος τον είχε πει ο κύριος Κανένας, μιας και δεν είχε να επιδείξει έργο τότε. Αλλά και τώρα που έχουν περάσει χρόνια και χρόνια από εκείνη την εποχή, για πείτε μου, τι έργο έχει κάνει που να δικαιολογεί τόση δημοφιλία επιτέλους;

Όσο ήταν δήμαρχος, γέμισε την Αθήνα κάγκελα, που έκαναν τη ζωή των πεζών χειρότερη από ποτέ. Έβαλε αναμνηστικές πλακέτες παντού, σε έργα που δεν έγιναν ποτέ, αλλά αυτός τα «θεμελίωσε». Άλλαξε για πολλοστή φορά την πλατεία Συντάγματος, και στόλιζε κάθε χρόνο το μεγαλύτερο (μεταξύ των τριτοκοσμικών κίτς χωρών) χριστουγεννιάτικο δένδρο στην Αθήνα.

Έκανε κόμμα, που για 2 μήνες έπαιρνε κάτι 15-αρια στις δημοσκοπήσεις, έγινε απόκομμα θερινού σινεμά στο 6-μηνο και κάπου εκεί, ξαναμπήκε στο μαντρί, χωρίς όμως να μειώσει στο ελάχιστο τις φιλοδοξίες του και την αυτοπεποίθησή του, η Αντουανέτα, ότι αυτό το κόμμα (για την μεγάλη ΝεοΔημοκρατική παράταξη ομιλώ!) θα γίνει δικό του μία μέρα!!!

Με τούτα και με εκείνα πορεύετε ο άνθρωπας, κάνοντας το απόλυτο τίποτα, και κατηγορώντας τους πάντες για τα χάλια που δημιουργεί όπου πατάει το ποδαράκι του. Έτσι σήμερα τον έχουμε Υπουργό Υγείας, όπου το έργο του λάμπει δια τις απουσίας του, από το πίνακα κατορθωμάτων αυτής της ικανότατης διακυβέρνησης. Και εκεί που η παντελής απουσία έργου, οδηγεί σε θάνατο πολλούς και διαφόρους περιμένοντας ένα ραντεβού, μας έκατσε και η γρίπη της χοιρινής, μοναδική ευκαιρία για έναν έξυπνο άνθρωπο που ένα πράγμα γνωρίζει καλά, το μέγεθος της βλακείας των συμπολιτών του!

Προσωπικά πιστεύω ότι παρακάλαγε τον θεό να του κάτσει ένα περιστατικό, ώστε να μπορέσει να κάνει συσκέψεις, διαγγέλματα στον Ελληνικό λαό, να μας ενημερώσει για τα εύσημα που παίρνουμε από τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας, για ποιο λόγο άραγε!! Άκου πράγματα δηλαδή! Μα τον άκουσα το πρωί στο ράδιο να κοκορεύεται για την τεράστια εθνική διπλωματική επιτυχία που είχαμε μας δώσανε τα εύσημα που ενημερώσαμε λεει γρήγορα. Ακόμα και ο Κύρτσος τον δούλευε για το πόσο εύκολα διαφημίζει το «τίποτα του».

Είναι από το πρωί σε εργασιακό πυρετό, τρέχει από εδώ τρέχει από εκεί, με μία κάμερα στο κατόπιν και το ναυτικό του μπλέιζερ ξεκούμπωτο, να δηλώνει εργασιακό οργασμό και κρίσιμη κατάσταση. Οχυρώνει τη χώρα ο μέγας, από την επέλαση μιας γρίπης που μόνο κάποιους βαριά άρρωστους έχει σκοτώσει προς το παρόν αν και έχει προσβάλει πολλούς.

Αλλά δεν του πάνε καλά τα πράγματα, δεν είναι καλή εποχή και έτσι δεν τσιμπάνε τα κανάλια, έχουν άλλα να ασχοληθούν οπότε δεν φαίνεται να του βγαίνει αυτή η επικοινωνιακή προπαγάνδα. Τζάμπα τρέχει ο μάγκας!

Το πως αυτός ο άνθρωπος είναι τόσο ανεβασμένος στις δημοσκοπήσεις και παρουσιάζετε και ως επιλαχόν για την επόμενη μέρα, όταν φύγει ο καταλληλότερος, μόνο ένα πράγμα μπορεί να το δικαιολογήσει ...... «ζούμε ανάμεσά τους!!».

Αδέλφια είμαστε λίγοι, πρέπει να οργανωθούμε γιατί μια μέρα η βλακεία τους θα μας εξοντώσει.

Η μικρή Λόλα Εφούλα, μου ζήτησε να τις γράψω κινέζικα γιατί τα λατρεύει. Εγώ θα γράψω κανα δυό συνταγούλες σήμερα αλλά το να εφαρμόσεις τέτοιες κουζίνες προϋποθέτει ότι έχεις αγοράσει μία σειρά που μπιχλιμπίδια και συστατικά που μόνο σε τέτοιες συνταγές μπορείς να χρησιμοποιήσεις. Μην περιμένετε να κάνετε κινέζικο με ελαιόλαδο, ντομάτες και βασιλικό που βρίσκονται σε όλες τις Ελληνικές κουζίνες. Ούτε να περιμένετε ότι θα φτιάξετε τα πιο κάτω Ρυζομακάρονα με λαχανικά, δεν θα βάλετε την σάλτσα στρειδιών (γιατί και δεν την έχετε και τσιγκουνευτήκατε να την πάρετε) αντ΄ αυτού θα βάλετε ξυδάκι τοπ και θα έχετε το ίδιο αποτέλεσμα. Όχι δεν θα είναι το ίδιο. Λοιπόν αν αποφασίσετε να μαγειρέψετε κινέζικα κάποια βασικά πρέπει να αγοράσετε, για να μην σας πω ότι θέλετε και ένα καλό γουόκ γιατί αυτό που όλοι έχετε πάρει από το ΙΚΕΑ, δεν είναι καλό.

Ρυζομακάρονα με λαχανικά

250 γραμμάρια ρυζομακάρονα – προτιμήστε τα πλατιά που μοιάζουν με λαζανάκια
1 καρότο, καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια
1 φλιτζάνι στρογγυλά φασολάκια βρασμένα αλ ντέντε και κομμένα σε μικρά κομματάκια
1 πιπεριά Φλωρίνης (φρέσκια) κομμένη σε λεπτά μπαστουνάκια
½ φλιτζάνι φύτρες σόγιας (από κονσέρβα αν δεν βρείτε φρέσκιες)
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κινέζικο λάχανο
1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
6 μέτρια λευκά μανιτάρια κομμένα σε φετούλες
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα στρειδιών (oyster sauce)
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας σογιέλαιο (άντε βάλτε ελαιόλαδα αν δεν έχετε)

Βάλτε το γουόκ να κάψει. Αν δεν έχετε γουόκ και ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι κάνει. Βράστε σε μπόλικο νερό τα ρυζομακάρονα, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, σουρώστε τα και κρατήστε μία κουτάλα από το ζωμό τους. Αφού κάψει ικανοποιητικά το γουόκ, προσθέστε το λάδι και το σκόρδο όπου και το σοτάρουμε για λίγο και προσθέτουμε τα μανιτάρια, τη πιπεριά, το καρότο, τα φασολάκια, και τα ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα για 8 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας, τη σάλτσα στρειδιών (oyster sauce), και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε και το ζωμό που κρατήσαμε από τα μακαρόνια, τις φύτρες σόγιας το λάχανο, το τζίτζερ, και τα βρασμένα ρυζομακάρονα και τα μαγειρεύουμε ακόμη για 3 λεπτά. Σερβίρετε ζεστό, αλλιώς λασπώνει.

Μοσχάρι Σιτσουάν με μπαμπού και αμύγδαλα

750 γραμμάρια μοσχάρι ψιλοκομμένο σε λωρίδες (υπάρχει έτοιμο στα σούπερ μάρκετ)
2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
½ φλιτζάνι μπαμπού από κονσέρβα
½ φλιτζάνι αμύγδαλα λευκά ολόκληρα
1 μικρή πιπερίτσα τσίλι ξερή, θρυμματισμένη
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
2 κουταλιές της σούπας σάκε (ή λευκό κρασί)
1 κουταλιά της σούπας κόρν φλάουερ, διαλυμένη σε 3 κουταλιές της σούπας νερό
2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
2 κουταλιές της σούπας σογιέλαιο ή ελαιόλαδο.

Βάζετε το γουοκ να κάψει. Αφού ζεσταθεί καλά προσθέτετε το μισό λάδι και το μισό κρέας μαζί και το σοτάρετε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια. Μόλις πάρει χρώμα προσθέτουμε και το υπόλοιπο κρέας και το σοτάρουμε και αυτό καλά μέχρι να γίνει σχεδόν. Βγάζουμε το κρέας και το βάζουμε σε ένα πιάτο. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι, το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά και σοτάρουμε σε αυτό το σκόρδο, το τζίντζερ, και την πιπεριά ανακατεύοντας συνέχεια με μία ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε και το κρεμμύδι και τα αμύγδαλα και τα σοτάρουμε και αυτά. Τέλος βάζουμε το μπαμπού στραγγισμένο και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Προσθέτουμε το σάκε, τη σόγια και το νερό με το κορν φλάουερ και ανακατεύουμε καλά να δέσει η σάλτσα. Βάζουμε και το κρέας και τα ανακατεύουμε καλά, μαγειρεύοντας για 1 λεπτό ακόμα. Σερβίρουμε σε πιατέλα συνοδεύοντας με αχνιστό μπασμάτι γαρνίροντας με τα κρεμμυδάκια.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΦΟΥΛΑ ΚΑΜΜΙΑ ΤΥΧΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ...
ΦΙΦΗ

Ανώνυμος είπε...

τι λες λόλα φιφή...!!θα κάνω πρόβες κρυφά και όταν το πετύχω θα σας καλέσω να το δοκιμάσετε..μέχρι τόοοοτε βέβαια...φάτε κάτι άλλο,εεε??

λόλα εφούλα(πολύ μου άρεσε αυτό)
:))))