Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

Αμόρφωτοι

Τώρα ο καταλληλότερος και οι συν αυτό, ή αγράμματοι είναι ή το παίζουν αγράμματοι. Δεν ξέρω τι από τα δύο είναι χειρότερο, πάντως για εμένα σήμερα, το ευρωπαϊκό δίλημμα είναι όντως Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα. Όχι όπως το έθεσε παλιά, την εποχή που ο κόσμος ήταν λιγάκι πιο μορφωμένος, ο Κορνήλιος Καστοριάδης, και είχε βάλει όλους τους Κουμουνιστές απέναντί του. Ούτε όπως το είχε θέσει ακόμα παλιότερα, την εποχή που υπήρχε μία κάποια διανόηση στην πολιτική, η Ρόζα Λούξεμπουργκ, και την κυνήγησε όλο το (καπιταλιστικό) κατεστημένο. Αλλά με την απλή έννοια της εποχής μας ότι ναι μεν ο σοσιαλισμός πλέον δεν είναι όπως παλιά (εδώ έχει δίκιο η Παπαρήγα), αλλά απέχει πολύ από τη Βαρβαρότητα της ελεύθερης αγοράς και του φιλελευθερισμού του κυρίου Αλογοσκούφη και της παρέας του. Άρα και βέβαια το δίλημμα είναι σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα. Τώρα μάλλον ο καταλληλότερος αυτό δεν το δέχεται, γούστο του και καπέλο του βρε πουλάκι μου, αλλά να απευθύνετε στους Έλληνες, λες και δεν είμαστε νοήμονα όντα, παρά μόνο γηπεδικού επιπέδου οπαδοί, αυτό δεν το αντέχει το στομάχι μου. Τώρα θα μου πείτε πόσοι γνωρίζουν την Λούξεμπουργκ και τον Κορνήλιο, και μπορούν να καταλάβουν τον συμβολισμό, μάλλον λίγοι, και σίγουρα όχι αυτοί που τόσο καιρό τον βγάζουν καταλληλότερο. Ένα σωστό είπε και αυτό το έρημο το παιδί ο Γιωργάκης, και πέσανε όλοι οι αγράμματοι απάνω του να τον φάνε! Αντί να κάτσουμε να μιλήσουμε για την ουσία του διλήμματος και ποιοι είναι αυτοί που σήμερα εκφράζουν τους μεν και τους δε, μιλάμε για το αν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να κουβαλάνε ρόπαλα. Έλεος, ρε παιδιά, έλεος!!

Δεν μπορώ να γράψω άλλα σήμερα, έχω πήξει στην καταλληλότητα τις τελευταίες μέρες, τους βλέπω παντού γύρω μου, όλους! και τα παίρνω!! Έτσι θα σας γράψω ένα ωραιότατο φαγάκι για την Κυριακή, τώρα που μπήκε καλοκαίρι και το σηκώνει το κλίμα.

Πιπεριές γεμιστές με τραχανά και λιαστές ντομάτες

6 μεγάλες πράσινε πιπεριές, με κομμένο το καπάκι τους και χωρίς σπόρια
2 μικρά κολοκυθάκια τριμμένα στον χοντρό τρίφτη
6 λιαστές ντομάτες μουλιασμένες σε χλιαρό νερό, για 3-4 ώρες (ανάλογα με το πόσο ξερές είναι) μέχρι να μαλακώσουν, ψιλοκομμένες
ελαιόλαδο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα λιωμένη στο μούλτι
2 φλιτζάνια του τσαγιού ξινόχοντρος από την Κρήτη
1 κουταλάκι βασιλικό ξερό, τριμμένο ή 3 κουταλιές φρέσκο ψιλοκομμένο
6 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
λευκό κρασί και αλλατοπίπερο

Βράζουμε τον ξινόχοντρο με 2 ποτήρια νερό σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, για περίπου 10 λεπτά μέχρι να τραβήξει όλο το νερό. Τον αφήνουμε να κρυώσει. Ζεματάμε τις πιπεριές για 2 λεπτά σε βραστό νερό και τις αφήνουμε και αυτές να κρυώσουν. Σε μεγάλο τηγάνι, σοτάρουμε το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο, και μόλις μαλακώσει προσθέτουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια. Μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε τη λιαστή ντομάτα και το κρασί και μαγειρεύουμε για άλλο ένα λεπτό. Αδειάζουμε το μείγμα στον τραχανά και προσθέτουμε την ντομάτα το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε τις πιπεριές σε ένα ταψί, να χωράνε ίσα-ίσα, όρθιες, και ρίχνουμε ελάχιστο λάδι στο πάτο κάθε πιπεριάς. Τις γεμίζουμε με το μείγμα και τις πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά από πάνω. Τέλος τις περιχύνουμε με ελάχιστο λάδι και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα για 20 λεπτά περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: