Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Ξαφνικά

Και ξαφνικά έφυγε ένας άνθρωπος που έλεγες ότι έχει πολλά να κάνει ακόμα.

Αφιερωμένο σε όλους εμάς που προτιμάμε τη ζωή και τη δημιουργία από το μηδενισμό του Μαζιώτη και της παρέας του. Για τον Μάνο Ξυδούς ....

Πούλα με ...




Για να επανέλθουμε στη μαγειρική μας, αποφάσισα χτες να φτιάξω μια γαλόπιτα γιατί είχα ένα φύλο τάρτας που έπρεπε να χρησιμοποιήσω, αλλά και γιατί ήθελα να ευχαριστήσω το μικρό το Στέλιο από το γραφείο που τώρα τελευταία έχει πήξει στη δουλειά. Τον ρώτησα λοιπόν, έχω φύλο τι θες να σου φτιάξω τυρόπιτα ή γαλόπιτα;;;
Και είπε ....


Γαλόπιτα

1 φύλο για τάρτες της Πίλσμπουρι
1 ½ λίτρο φρέσκο γάλα
3 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο
1 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
1 πορτοκαλόφλουδα για άρωμα ή 2 βανίλιες ή ένα κλωνάρι βανίλιας (το καλύτερο)
5 αυγά
μέλι, σουσάμι και κανέλα

Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ που να χωράει το φύλο ώστε να καλύπτονται και τα πλάγια, και απλώνουμε το φύλο. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με το βούτυρο και το αρωματικό να ζεσταθεί και όταν είναι ακόμα χλιαρό προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά. Μόλις αρχίσει να πήζει προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Σε άλλο μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά. Αφού αποσύρουμε τη κρέμα από τη φωτιά και την αφήσουμε λίγο να κρυώσει προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε καλά όλα μαζί. Πετάμε τη φλούδα του πορτοκαλιού αν τη χρησιμοποιήσουμε τελικά Ρίχνουμε τη κρέμα πάνω από φύλο και γυρίζουμε όσο φύλο περισσεύει πάνω από τη κρέμα. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς αέρα για περίπου 1 ώρα μέχρι να πάρει χρώμα από πάνω. Μόλις τη βγάλουμε και όσο είναι ακόμα ζεστή τη περιχύνουμε με μέλι και πασπαλίζουμε με σουσάμι και κανέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: