Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Από το πάρκο στη Μυροβόλο

Περάσαμε ένα σαββατοκύριακο γεμάτο συγκινήσεις. Κατ΄ αρχήν τη Παρασκευή η βόλτα στο Χαλάνδρι κατέληξε σε τσιπουροποσία, μετά γαρίδων, γέλιου και κουτσομπολιού με συναδέλφους μέχρι αργά.

Το Σάββατο πήγαμε από το Πάρκο στη Μυροβόλο με ένα μηχανάκι που άστραφτε στον ήλιο, και συντροφιά τον Αργύρη Μπακιρτζή και την παρέα του. Ξέρετε τους Χειμερινούς Κολυμβητές. Άλλα βίσκια εκεί, άλλη κραιπάλη.

Την Κυριακή, από το πρωί, πολύ μεγάλη παρέα αυτή τη φορά, κάναμε μπάρμπεκιου στο σπίτι φίλου. Ξεκινήσαμε από τις 1:00 και τελειώσαμε στις 7:00 περίπου. Στο ενδιάμεσο είχαμε αναλύσει τα σπρεντς, τα σκάνδαλα, το εκπαιδευτικό, το αν η ρακή είναι καλύτερη από το τσίπουρο, το γιατί ζει ακόμα ο Μητσοτάκης, και το πως είναι δυνατόν οι πακιστανοί να πουλάνε πλέον στα φανάρια το δεύτερο ΝτιΒιΝτι της Τζούλιας. Είμαστε βλέπετε παιδάκια με πολλαπλά ενδιαφέροντα και ευρυμαθείς.

Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι διόλου ανησύχησα για το θέμα των ηφαιστείων, και της στάχτης, αν και θεωρητικά πετάω για Βρυξέλλες την Τετάρτη. Σήμερα λοιπόν κατάλαβα ότι δεν έχω να πάω πουθενά, ..... μάλλον ... θα δούμε.

Αυτά λοιπόν τα νέα μου. Η παρακάτω συνταγή, που είναι πολύ ωραία, μα πολύ ωραία σας λεω, είναι γλυκόξυνη και ότι πρέπει για μετά από βαρβάτη κρεατοφαγία. Την έφτιαξα τη Κυριακή που φάγαμε μπόλικα μπριζολίδια και νομίζω ότι άρεσε. Είναι βέβαια του Παρλιάρου.

Τάρτα με κρέμα λεμόνι

250 γραμμάρια μπισκότα
80 γραμμάρια ζάχαρη
80 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
ξύσμα από ½ λεμόνι
Χυμός από 4 λεμόνια
Ξύσμα από 2 λεμόνια
3 κρόκοι μέτριων αυγών
400 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα
300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος πλήρης

Στο μούλτι χτυπάμε τα μπισκότα να γίνουν σκόνη. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με τη ζάχαρη, το ξύσμα από το ½ λεμόνι και το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά να νοτίσει από το βούτυρο το τρίμα του μπισκότου και στρώνουμε το μίγμα σε μία φόρμα με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου 22 εκατοστών. Μην το βάλετε σε μεγαλύτερο τσέρκι όπως έκανα εγώ γιατί τότε η βάση θα είναι πολύ λεπτή και δεν θα κρατάει καλά την κρέμα. Στρώνουμε λοιπόν το μίγμα, πιέζοντας προς τα κάτω και προς τα τοιχώματα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους με το χυμό των λεμονιών το ζαχαρούχο γάλα και το ξύσμα από τα δύο λεμόνια. Στο τέλος προσθέτουμε και τη κρέμα γάλακτος και ομογενοποιούμε το μίγμα. Γεμίζουμε με αυτό το μίγμα τη τάρτα και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς αέρα για 20-30 λεπτά μέχρι να δέσει λιγάκι η κρέμα. Δυστυχώς πρέπει να το φτιάξετε ην ίδια μέρα αν γίνετε. Εγώ το έκανα από τη προηγούμενη και το είχα στο ψυγείο με αποτέλεσμα η κρέμα να μουλιάσει το μπισκότο και να μην είναι όσο τραγανό πρέπει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: