Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Ασχήμια

Ο παράς και ο φουκαράς, ναι βέβαια, αλλά ρε πουλάκι μου μεγάλη ασχήμια αυτός ο παράς!

Την έχω την απορία η άμοιρη, τι να κάμνω; Πείτε μου γιατί όλοι αυτοί οι πλούσιοι είναι άσχημοι;; Μιλάμε για πολύ ασχήμια, χωρίς καμία λογική.

Εννοώ ότι, λογικά οι πλούσιοι, την έχουν την οικονομική άνεση να πάνε να σουλουπωθούνε. Να κάνουν 4-5-46-92 εγχειρήσεις, να κάνουν τα μπότοξ, να κάνουν κανένα γαστρικό μπαλονάκι, κανένα σλήβ, κάτι τέλος πάντων να γίνουν λίγο πιο εμφανίσιμοι. Δεν λεω να πάνε και να γίνουν αγνώριστοι σαν την κυρία Γιάννα που δεν κλίνει πλέον ο στόμας της και δεν μπορεί να καταπιεί τη σούπα η γυνή, αλλά κάτι βρε αδελφέ να μην τρομάζουν τα μωρά το βράδυ.

Εμείς οι λοιποί φουκαριάρηδες λογικό είναι να μην αντέχει η τσέπη μας τα πολλά πολλά, να σκεφτόμαστε ακόμα και το λέιζερ στο μπικίνι, και να τη βγάζουμε με βότανα αγριοτσουκνίδας που κάνουν, θεωρητικά, ανόρθωση βλεφάρου. Εμείς έχουμε κάθε δίκιο να έχουμε τα μαύρα μας τα χάλια, που λεει ο λόγος. Αυτοί όμως, γιατί είναι τόσο χάλια; Κυρίως οι νέοι εφοπλιστές ....

Εκείνος ο Ωνάσης, ήταν σαν γαμώ το φελέκι μου, αλλά πες άλλες εποχές δεν είχε προοδεύσει τόσο πολύ η επιστήμη, λογικό ήταν. Αυτόν το Μαρινάκη όμως τον έχετε δει; Μιλάμε για το α π ο λ υ τ ο χάλι. Ξεχειλίζουν τα πουκάμισα από τα παντελόνια, έχει μία μπακοκοιλιά σαν σκάφη για μπουγάδα, και φυτρώνει και μουσάκλα μεγαλύτερη των μοναχών της Μονής Βατοπαιδίου, μπας και κρυφτούν οι μαγούλες. Και μάλλον είναι και νέο παιδί! Που πας με τέτοια χάλια ρε γαμώτο! Φτιάξου λίγο.

Εξάλλου, υποτίθεται ότι ένα από τα προνόμια των πλουσίων είναι ότι μπορούν να παντρευτούν όμορφες κοπέλες και έτσι να σπάσει το κακό το γονίδιο να ενωθεί εκεί με λίγη ομορφιά και να βγει στο τέλος κάτι εμφανίσιμο. Μύθος !!! όλα είναι μύθος!! Έχετε δει τον Πατέρα; Εκεί να δεις γοητεία!

Και τέλος πάντων πούθε και μας προέκυψαν όλοι αυτοί οι νέοι εφοπλιστές; Ακούς κάτι άσχετα ονόματα, παντελώς άγνωστα, και είναι λεει ζάπλουτοι. Ένα πράμα ξέρω, με εξαίρεση κανα-δύο όλοι οι υπόλοιποι είναι να τους δείχνεις το βράδυ στα παιδάκια να τρωνε το φαγητό τους!!!

Κους κους λαχανικών

½ κιλό κους κους
1 μέτριο κολοκυθάκι κομμένο σε κυβάκια
1 μέτρια πράσινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
1 μέτρια κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
1 ντομάτα, ξεφλουδισμένη και ξεσποριασμένη κομμένη σε κυβάκια
5 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι, λάδι
μπόλικο λεμόνι

Βράζουμε ελάχιστα το κους κους σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κολοκύθι και τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε και το σουρωμένο κους κους, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι και όσο λεμόνι μας αρέσει. Αναμειγνύουμε τα υλικά και είναι έτοιμο! Είναι πολύ νόστιμο συνοδευτικό τηγανιτών ψαριών, μπαρμπούνια για παράδειγμα, ή γλώσσα, αλλά και ενός καλοψημένου φιλέτου κοτόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: