Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Τόση φασαρία

Έχετε δει την φωτογραφία του νέου Προέδρου μας και της κυρίας ΥΠΕΞ της ΕΕ; Τι σας λεω τώρα;;

Θυμάστε εκείνη τη συνθήκη της Λισσαβόνας, που εδώ και δύο χρόνια γίνετε ο κακός χαμός, με το ποια κράτη μέλη την ψήφισαν και ποια όχι, ποια πήγαν σε δημοψήφισμα και ποια απλά το πέρασαν από τη βουλή. Που είναι η βελτιωμένη, και καλά, εκδοχή του Ευρωσυντάγματος (κατά τον Ευρωμονόδρομο των κουκουέδων) που είχε φτιάξει μετά κόπου ο Ζισκάρ Ντεστέν, που apropos ήταν η αιτία να γίνει η Συγγρού, θυμάστε;;

Αυτή η συνθήκη που κανείς μα κανείς δεν ξέρει τι σκατά λεει και γιατί τέλος πάντων πρέπει να έχω είτε πολύ θετικά συναισθήματα για αυτή και να αράζω στους καναπέδες μου, είτε πολύ αρνητικά συναισθήματα και να βγαίνω στους δρόμους, μεσαία κατάσταση δεν χωράει.

Αυτή τη συνθήκη για την οποία η Ιρλανδία ψήφισε καμία 10-αριά φορές όχι, και την βάζανε να ψηφίζει μέχρι να πει ναι, θέλει δεν θέλει. Τη συνθήκη με την οποία ο Τσέχος πρόεδρος εκβίαζε όλη την Ευρώπη μέχρι να γίνει το δικό του. Τη συνθήκη που βρίζουν οι παπάδες γιατί δεν λεει ότι οι Ευρωπαίοι είναι Χριστιανοί και λήξης, αλλά το αφήνει φλού κάτι σαν μπορεί να είμαστε και βουδιστές ένα πράγμα.

Τη συνθήκη για την οποία ο Παπανδρέου διέγραψε από το κόμμα το Σημίτη και έγινε Τούρκος ο Πρετεντέρης, άλλαζε χρώματα σαν τις σαύρες και έβγαζε καπνούς από τη μύτη του.

Λοιπόν για αυτή τη συνθήκη μιλάω. Καταλάβατε τώρα;

Αφού λοιπόν έχει γίνει ο πιο πάνω χαμός, της μαυροκακομοίρας κυριολεκτικά σε όλη την Ευρώπη λέμε τώρα, μία ωραία μέρα του πρόσφατου παρελθόντος μαζεύτηκαν όλοι οι Πρωθυπουργοί της Ευρώπης στας Βρυξέλλας και αποφάσισαν να προσλάβουν αυτούς ........



Όχι πείτε μου τώρα!!

Μην γελάτε! Μιλάω σοβαρά. Τι φάτσες είναι αυτές; Σαν καρτούν μοιάζουν. Να παραβλέψω ότι δεν τους ξέρει κανένας, μα κανένας λέμε τώρα, δεν τους σουλουπώσανε λιγάκι πριν τους βγάλουν έξω; Δεν τους είπανε να μην κάνουν γκριμάτσες και τρομάξουν τα παιδάκια;

Πως να το κάνουμε έχουμε συνηθίσει σε πολιτικούς, όχι όμορφους κατ΄ ανάγκη, αλλά κάπως εμφανίσιμους. Και τέλος πάντων οι φωτογραφίες τους που δεν τους κολακεύουν δεν βγαίνουν στον τύπο. Η συγκεκριμένη όμως όχι απλά βγήκε παντού αλλά ήταν και η πρώτη φωτογραφία που είδα όταν διάβασα για το περίφημο πλέον δίδυμο. Και αναρωτιέμαι .... τόση φασαρία !!!

Το σημερινό μενού έχει μία Ιταλική σπεσιαλιτέ, που δύσκολα βρίσκεις όμως εκτός Ιταλίας και ακόμα πιο δύσκολα στα Ελληνικά Ιταλικά εστιατόρια με την πίτσα και τα πολυβρασμένα μακαρόνια.

Κοτόπουλο κρεμολάτα

¾ του φλιτζανιού καρύδια
2 κουταλιές της σούπας ξύσμα λεμονιού
½ του φλιτζανιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 κουταλιές λάδι
2 φιλέτα κοτόπουλο (στήθος χωρίς πέτσα ή σνίτσελ)

Ψήνετε στο γκρίλ τα κοτόπουλα και ετοιμάστε τη σάλτσα ως εξής. Χτυπάτε στο μούλτι τα καρύδια μέχρι να γίνουν μικρά κομμάτια αλλά να μην λιώσουν. Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά, και τα ξαναχτυπάτε λίγο στο μούλτι να γίνουν σχεδόν σαν κρέμα. Απλώνετε την κρεμολάτα πάνω στα ζεστά ψημένα σνίτσελ κοτόπουλου και σερβίρετε με πουρέ αν είναι δυνατόν αρωματισμένο με σκόρδο! Πιάτο για τους λάτρεις του σκόρδου αν καταλάβατε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: