Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Ρόμπες

Κάθε χρόνο στα αποκριάτικά μας πάρτι, γελάμε και διασκεδάζουμε πολύ παραπάνω από το κανονικό, αν μπορεί να λεχθεί κάτι τέτοιο. Για το φετινό δεν θα σας πω πολλά, Ρόμπες 2010 είναι ο τίτλος του φολντερ με τις φωτογραφίες.

Δείτε και μόνοι σας ….



Νύχι προσέξτε !!!


αυτό ειναι ενα ζοομ από αυτό ....


Αλλα ειχαμε και άλλα ....




Και βέβαια πολλά ακόμα που όμως ντρέπομαι να σας πω, είπαμε ρόμπες-ρόμπες αλλά εντός σπιτιού!!




Σήμερα λοιπόν θα γράψω μία συνταγή που έχω πολλά χρόνια να κάνω αλλά την αφιερώνω εξαιρετικά στην μασκότ του πάρτι, στην μοναδική και συγκλονιστική μεταμφίεση. Ξέρει αυτός! Πιστεύω ότι το συγκεκριμένο φαγάκι θα του αρέσει πάρα πολύ.

Πικάντικο μοσχάρι καρυδάτο

1 ½ κιλό μοσχάρι σε μερίδες
250 γραμμάρια καρύδια χοντροτριμμένα
2 καυτερές πιπερίτσες, ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
μισό ποτηράκι λευκό κρασί
ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
200 γραμμάρια κεφαλοτύρι σε κύβους

Σε ζεσταμένο ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρέας απ΄ όλες τις μεριές. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπερίτσες με τα σπόρια τους και τα σοτάρουμε όλα μαζί. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε ένα ποτήρι ζεστό νερό. Μαγειρεύουμε για 1 ½ ώρα σε μέτρια φωτιά προσθέτοντας ζεστό νερό αν χρειαστεί. Λογικά το κρέας έχει γίνει σχεδόν και έχει μείνει με τα υγρά του, αν όχι το μαγειρεύουμε και άλλο. Αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε να πάρει μία βράση ακόμα με το αλατάκι του. Το βγάζουμε με μία κουτάλα από την κατσαρόλα, το σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και το διατηρούμε ζεστό. Στη σάλτσα που λογικά θα πρέπει να είναι λίγη και να έχει δέσει λιγάκι, προσθέτουμε τα καρύδια και το τυρί και μαγειρεύουμε τα σάλτσα για άλλα 5 λεπτά μέχρι να χυλώσει. Είναι πεντανόστημο, μπορεί να παραληφθεί βέβαια η πιπερίτσα ή να το κάνετε όσο πικάντικο θέλετε προσθέτοντας όσες αντέχει ο στόμας σας!!! Είναι τέλειο με πατατούλες τηγανιτές αλλά και με ζυμαρικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: