Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Προορισμοί



Υπό εξαφάνιση. Υπάρχουν πολλά πράγματα υπό εξαφάνιση. Η αύξηση για παράδειγμα, η δικιά μου, αλλά και πολλών άλλων απ΄ ότι κατάλαβα, έχει ήδη εξαφανιστεί.

Οι δουλειές, είδος υπό εξαφάνιση και αυτό. Ο 14ος μισθός, απ΄ ότι ακούω, οι γερμανοί θέλουν να μας τον εξαφανίσουν. Η σύνταξη, ποια σύνταξη, τέλος, δεν υπάρχει αυτό το είδος.

Οι άνδρες, τίποτα, πιο εύκολα θα βρεις πολική αρκούδα στη Σαχάρα παρά άνδρα αληθινό. Οι φίλοι, πέρασαν και δεν ακούμπησαν, εξαφανισμένοι και αυτοί. Ένα καλό βιβλίο, σιγά …. με το τουφέκι το κυνηγάς, για να μην σας πω για ταινία, τίποτα.

Αν πιάσω τα ζώα, τη χλωρίδα και τη πανίδα, θέλω πολλές μα πάρα πολλές αναρτήσεις. Μαζί όμως με τα φυτά και τα ζώα (μόνο τα ζώα οι πολιτικοί δεν χάνονται), εξαφανίζονται και ορισμένα μέρη. Ορισμένες εικόνες σαν αυτή …..


... ή σαν αυτή …..



εξαφανίζονται.

Αν και είναι πολύ δύσκολο να πάω στο κιριμπάτι, αποφάσισα να πάω τουλάχιστον στη Βενετία που χάνεται κάτω από το νερό.

Έτσι, λίγο πριν προλάβουν να με εξαφανίσουν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, οι αγορές, οι δημόσιοι υπάλληλοι, το δημόσιο χρέος, οι συνδικαλιστές, οι τεμπελχανάδες, οι πολιτικοί, οι δημοσιογράφοι, οι κηφήνες, οι ηλίθιοι, τα άγρια ζώα, οι σεισμοί και οι καταποντισμοί, …., πριν προλάβουν όλοι αυτοί, θα πάω να χαρώ τη ζωούλα μου στη Βενετία, έστω και για 3 μέρες. Ζήλια-Ψώρα!!!

Το υπόλοιπο της εβδομάδας είμαι μπλεγμένη. Έρχονται συνάδελφοι από εκτός Ελλάδας γραφείο και τους έχω για εκπαίδευση και σάιτσιινγκ (πάλι Σούνιο θα τους πάω!). Δεν θα αναρτώ λοιπόν συνταγούλες, αλλά εσείς να με πάρετε τη Πεφτη για χρόνια πολλά και να περιμένετε να σας γράψω, αστείες ιστορίες το άλλο ΣΚ.

Το παρακάτω Τσιζκέικ το έφτιαξα τη Κυριακή που με καλή παρέα ψήναμε κοψίδια σε εξωτικό νησί (στην Αίγινα). Άρεσε πάρα πολύ, οπότε σας το γράφω.

Τσιζκέικ

½ μεγάλο πακέτο μπισκότα Νταϊτζέστιβ ή ένα ολόκληρο μικρό πακέτο
5 κουταλιές της σούπας βούτυρο Κερκύρας
400 γραμμάρια μασκαρπόνε
400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
ξύσμα από μισό λεμόνι ή σκόνη βανίλιας για άρωμα
1 κονσέρβα υλικό για γέμιση τάρτας κεράσι ή γλυκόξινη μαρμελάδα φρούτα του δάσους ή ότι άλλη μαρμελάδα σας αρέσι

Στο μούλτι λιώνουμε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη. Σε ένα κατσαρολάκι ή φούρνο μικροκυμάτων λιώνουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά το βούτυρο με το τριμμένο μπισκότο και το απλώνουμε ομοιόμορφα στον πάτο από ένα τσέρκι που το έχουμε ντύσει με αλουμινόχαρτο ή σε ένα στρογγυλό ταψάκι με αποσπώμενο πάτο ή σε κανονικό στρογγυλό ταψί αν δεν έχουμε τίποτε άλλο. Ψήνουμε το μπισκότο για 10 λεπτά στο φούρνο σε δυνατή φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά. Στο μίξερ χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και το ξύσμα καλά μέχρι να γίνει μία πηχτή σαντιγί. Στο τέλος προσθέτουμε και το μασκαρπόνε και το χτυπάμε λίγο να ομογενοποιηθεί. Απλώνουμε τη κρέμα πάνω από το μπισκότο. Αδειάζουμε τη κονσέρβα κεράσι σε ένα μικρό κατσαρολάκι, ή αντίστοιχα τη μαρμελάδα, και προσθέτουμε 3 κουταλιές της σούπας νερό. Ζεσταίνουμε για πολύ λίγο ώστε να αραιώσει λιγάκι η σάλτσα και να μπορεί να απλωθεί εύκολα πάνω από τη κρέμα. Βάζουμε το τσιζκείκ στο ψυγείο να παγώσει για τουλάχιστον 2 ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: