Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Δεν θα πεθάνουμε ποτέ

Έχουμε μία ικανότητα ως έθνος να τη σκαπουλάρουμε από οποιαδήποτε κατάσταση. Το έχουμε κάνει και τραγούδι ... «και δεν θα πεθάνουμε ποτέ, πούστη νεκροθάφτη», το έχουμε κάνει ύμνο «η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει», το έχουμε κάνει έκφραση «ρε δε πα να γαμηθούν..» (λες και αν πάνε οι άλλοι να γαμηθούν και μας αφήσουν να συνεχίσουμε τη τρόμπα μας θα σωθούμε)! Όπως και να είναι όμως, ενώ το μόνο που μας αξίζει είναι να μας στήσουν σε μία πλατεία και να μας φτύνουν όλοι οι υπόλοιποι κάτοικοι του πλανήτη, για κάποιο μαγικό λόγο, μας λυπούνται και μας σώζουν - λέμε τώρα!

Τέλος πάντων όλος ο κόσμος ασχολείται με την Ελλάδα, θα πτωχεύσουμε - δεν θα πτωχεύσουμε, θα μείνουμε στην Ευρωπαϊκή ένωση δεν θα μείνουμε, θα μας κρατήσουν θα μας διώξουν, τέτοια πράγματα δηλαδή, μέχρι και το ΒΒC είχε πρωτοσέλιδο στον δικτυακό του τόπο ντιμπείτ γύρω από την ερώτηση «πρέπει να μείνει η Ελλάδα στην ΕΕ, ή όχι» όπου πάνω από 2000 μυστήριοι τύποι είχαν γράψει την άποψή τους (όχι δεν είναι έλληνες) και εμείς ..... ασχολούμαστε με 2 διαζύγια. Αυτό της Μενεγάκη και το άλλο του Μικρούτσικου. Πράγμα που επίσης το έχει καταγράψει ο λαός με παροιμία .... εδώ ο κόσμος καίγετε και το μουνί χτενίζετε!

Και έχεις και όλους εκείνους τους μυστήριους να λένε «Έλληνας δεν γίνεσαι, γεννιέσαι!!!», τι μας λες ρε κακομοίρη..... εσύ δηλαδή τη σήμερον ημέρα είσαι περήφανος που είσαι Έλληνας, είσαι περήφανος που τα έχεις κάνει τόσο μα τόσο μαντάρα;; είσαι περήφανος που έχεις φαει το όλο το φαΐ των παιδιών σου; είσαι περήφανος που ζεις με ελεημοσύνη γιατί τόσα χρόνια έτρωγες από τα δανεικά ούτε καν από τα έτοιμα!!! Είσαι περήφανος που έχει κάνει χαβούζα ένα από τα ωραιότερα οικόπεδα αυτού του πλανήτη; Ούστ, ρεμάλια...

Και μη μου πείτε ότι δεν φταιμε εμείς, αλλά οι πολιτικοί μας, γιατί όλα αυτά τα λαμόγια που μας κυβερνάνε τόσα χρόνια εμείς τα εκλέγουμε, και είναι στην ουσία το πιο αντιπροσωπευτικό μας κομμάτι. Αυτοί είμαστε!

Τώρα για να καταλάβετε γιατί τα έχω πάρει σήμερα, θα σας πω ένα πράγμα. Άκουσα στο ράδιο τον Παπαντωνίου να λεει, ότι στην Ελλάδα, σήμερα, η σύνταξη βγαίνει κατά μέσο όρο στα 51 χρόνια. Το καταλαβαίνετε αυτό;;; να χρεοκοπήσουμε λεω εγώ μπας και σωθούμε.

Φεύγουμε για Αίγινα, δεν έχει λοιπόν συνταγή σήμερα. Εξάλλου την να την κάνετε, έξω θα φάτε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: