Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Μαθηματικά

Η άλγεβρα και η γεωμετρία ήταν πάντα το πιο μισητό μάθημα στο σχολείο. Όχι για εμένα, που ήμουνα από τους καλύτερους αλλά για πολλούς άλλους. Νομίζω λοιπόν ότι αυτό το «δεν τα καταλαβαίνω τα μαθηματικά» έχει παραμείνει και μετά το γυμνάσιο και είναι ελάχιστοι αυτοί που μπορούν να καταλάβουν τα βασικά, αναφορικά στα νέα φορολογικά μέτρα.

Δεν το λεω από το κεφάλι μου αυτό. Χτες για παράδειγμα ο κύριος Τράγκας ωρυότανε ότι το σύστημα είναι περίπλοκο και δεν μπορεί να το καταλάβει. Βέβαια αν ο κύριος Τράγκας δεν έμαθε γράμματα στο σχολειό του, κακό του κεφαλιού του έκανε, αλλά να κάθομαι να παρακολουθώ τον κύριο Χατζηνικολάου να του εξηγεί πως βγαίνει το 30% του δηλωμένου εισοδήματος με την απλή μέθοδο των τριών, είναι λίγο μαζοχιστικό έτσι;

Εγώ να σας πω τη μαύρη μου αλήθεια φοβόμουνα ότι θα μου έρθει κατραπακιά και θα πληρώσω πολύ παραπάνω φόρο. Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Τα υπολόγισα χοντρικά, γύρω στα 200 ευρώ παραπάνω είναι για την κλάση μου, που αν μαζεύω αποδείξεις δεν θα έχω καμία επιβάρυνση. Πήγα και στο λογιστήριο και ρώτησα, έτσι είναι.

Βέβαια τι να σας πω; εγώ μπορώ να μαζεύω αποδείξεις, γιατί απ΄ ότι κατάλαβα υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να μαζεύουν αποδείξεις ισόποσες με το 30% των εισοδημάτων τους. Το άκουσα και στο ράδιο και το είδα και στα σχόλια τους σαιτ της Ναυτεμπορικής. Προφανώς υπάρχουν άνθρωποι που ξοδεύουν λιγότερο από το 30% των εισοδημάτων τους. Θα μου πείτε τώρα τι το κάνουν το εισόδημά τους αν δεν το ξοδεύουν; Τι να σας πω; δεν ξέρω. Κομπόδεμα ίσως κάτω από το μαξιλάρι; Το ξοδεύουν σε άλλες κατηγορίες όπως δάνεια, κινητά, ΔΕΗ, κλπ; δεν τρωνε; κυκλοφορούν γυμνοί και απόδετοι; τι να σας πω δεν ξέρω!

Ξέρω όμως ότι δεν ψηφίζουν Πασοκ!! Για ένα απίθανο λόγο οι Πασόκοι είναι πανευτυχείς, πλέουν σε μία νιρβάνα, όλα πάνε καλά, ..., ναι, ναι, ναι, βάλτε με να πληρώνω φόρους!! Ναι, ναι, ναι, βάλτε με δουλεύω μέχρι τα 220, μου αρέσει!!

Αντίθετα νεοδημοκράτες και συνασπιστές από διαφορετική βέβαια οπτική γωνιά ο καθένας έχουν ήδη πτωχεύσει και δεν έχουν δεκάρα τσακιστή για φόρους. Πεινάνε όλοι! Όλα μαύρα, θα χρεοκοπήσουμε. Το νομοσχέδιο δεν έχει ελαφρύνσεις για τους χαμηλά αμειβόμενους, όλοι θα πληρώνουν 10-πλάσιους φόρους, τελεία και παύλα.

Για τους κουκουέδες να μην μιλήσω αυτοί έχουν δίκιο οι άνθρωποι, η ιδεολογία τους λεει όχι φόροι, όλοι δημόσιοι υπάλληλοι, ίδιοι μισθοί, τρωμε αυτά που παράγουμε. Άρα σε άλλο σύμπαν, τι να πούμε για αυτούς!

Έτσι λοιπόν που σας λεω, ο κακός χαμός, άνευ λόγου. Κάτσε ρε κακομοίρη κάνε πέντε πράξεις να δεις τι γίνετε, σου έρχεται μεγαλύτερο μπουγιουρντί ή όχι; Αλλά τι πράξεις να κάνεις, εδώ με το ζόρι τελείωσες το γυμνάσιο. Χώρια που προτιμάς να ενημερώνεσαι από τον Τράγκα.

Να μου πεις, αν αυτή η χώρα είχε λίγο πιο μορφωμένους, λίγο πιο έξυπνους, λίγο ποιο εργατικούς κατοίκους και λιγότερα λαμόγια απ΄ ότι έχει, τότε θα ήμασταν όντως Νότιος Δανία. Γιατί βλέπετε αυτοί που φωνάζουν είναι αυτοί που θα πιαστούν στη φάκα.

Χτες πήγα και πήρα τον ταραμά μου. Φέτος θα φτιάξω δύο ειδών ταραμοσαλάτες, την κλασική που όλοι ξέρετε να φτιάχνετε και να μην ξέρετε υπάρχουν εκατοντάδες σαιτ που δίνουν την αναλογία, αλλά θα φτιάξω και μία μους ταραμά που είχα κάνει πριν δύο χρόνια και αν και πικάντικη ήταν πολύ ιδιαίτερη γεύση. Φτιάξτε την, στην ποσότητα που σας γράφω απλά για να την δοκιμάσετε, και αν σας αρέσει του χρόνου της αλλάζετε τα φώτα.

Μους Ταραμά

3 κουταλιές της σούπας λευκό ταραμά
½ από ένα μικρό κρεμμύδι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ - 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι

Στο μπλεντερ (είναι καλύτερο από το μούλτι, αλλά και πάλι αν σας είναι ευκολότερο το μούλτι πάσο) χτυπήστε τον ταραμά, το κρεμμύδι και το χυμό λεμονιού. Προσθέστε σιγά σιγά πρώτα το ελαιόλαδο και μετά το ηλιέλαιο, ώστε να πίνει η μους το λάδι σταδιακά και να φουσκώνει. Δοκιμάστε συχνά ώστε να δείτε σε ποιο σημείο θα σταματήσετε να προσθέτετε λάδι. Εξαρτάτε από το πόσο πικάντικη τη θέλετε και πόσο αλμυρός είναι ο ταραμάς. Εγώ έβαλα όλη τη παραπάνω ποσότητα λάδι και πρόσθεσα και λίγο παραπάνω αλλά σε κάποιους μπορεί να αρέσει και πιο έντονη η γεύση. Μπορούμε να διορθώσουμε και με επιπλέον λεμόνι. Το τελικό αποτέλεσμα πρέπει να είναι όσο ρευστό είναι το γιαούρτι και βέβαια άσπρο άσπρο!! Σας προτείνω να μην βάλετε όλη τη ποσότητα ελαιόλαδο γιατί είναι αρκετά βαρύ στη γεύση και το αποτέλεσμα δεν είναι τόσο αφράτο όσο με το μείγμα ελαιόλαδο – ηλιέλαιο.