Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Περνάμε καλά ΟΕΟ!!!

Λοιπόν κάποιοι σαν εμένα περνάνε πάρα πολύ ωραία τις τελευταίες μέρες. Πάνω που έπαθα την μετα-τις-διακοπές-κατάθληψη, ήρθε ο μπουκωμένος και κότσαρε τις εκλογές να έχω να χαίρομαι.

Δεν έκρυψα ποτέ ότι είμαι ζώο και μάλιστα πολιτικό ζώο, όπως όλοι μας άλλωστε άσχετα αν τα τελευταία χρόνια το απολιτίκ είναι της μόδας, όσο και το ασεξουάλ.

Έτσι λοιπόν αντιλαμβάνεστε τη χαρά μου, όταν ...

... ακούω τον έρημο τον Μεϊμαράκη να λεει: «Η ΝΔ θα κερδίσει με μεγάλη διαφορά αυτές τις εκλογές!! Μα γιατί γελάτε κυρία Τρέμη;;» ε, με τα αστεία που λες πουλάκι μου πως να μην γελάσει η κοπέλα!!!

... όταν βλέπω τον μέγα Πάκη στην οθόνη της ΤιΒι, να μου εξηγεί το σχέδιο αναδιοργάνωσης του Δημοσίου που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί ο ίδιος (μαζί με τον μπουκωμένο βέβαια), ταυτόχρονα με το σχέδιο εξόντωσης των μεταναστών, ταυτόχρονα με το σχέδιο δασοπροστασίας από τις πυρκαγιές, ταυτόχρονα με την επανίδρυση του κράτους και την φροντίδα των εγγονών του, αλλά εμείς δεν μπορούμε όλα αυτά να τα παρακολουθήσουμε (λόγω ταχύτητας είπε!!!) και να τα κατανοήσουμε ... (παρεμπίπτοντος ο χειρότερος υπουργός που πέρασε ποτέ από τη χώρα!!)

... όταν βλέπω τον «ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό» να λεει ότι πρέπει να είναι εκτός ψηφοδελτίων οι βατοπαιδινοί και λοιποί, προφανώς γιατί δεν θεωρεί τον εαυτό του ένα από αυτούς και έχει μόνιμα την έκπληξη στο πρόσωπο, «μα τι είπα που δεν έπρεπε??»

... όταν βλέπω την Μαρία Αντουανέτα – Μισέλ, να τα παίρνει στη κράνα και με ξεκούμπωτο το μπλέιζερ να τα χώνει στον ξάδελφο, αυτός και αν είναι εμφύλιος!!

... όταν βλέπω την κόρη του δράκουλα στην ΤιΒι να λέει: όταν ήμασταν με τον Μιχάλη (τον ξάδελφο ντε!!) μαζί στην εξορία (!!) στο Παρίσι!. Τι μας λες βρε αντάρτισσα? Τι μας λες βρε ταλαιπωρημένη ψυχή, μήπως σου έκαναν και φάλαγγα εκεί στο Παρίσι;; Να ζητήσεις σύνταξη αντιστασιακής!

... όταν βλέπω τον μπετούγια (ο Υπουργός Οικονομικών μας είχε κατάστημα με είδη κιγκαλερίας στην Ερμού, εξού και οι τόσο βαθιές του γνώσεις στα μπακαλίστικα οικονομικά) να μας εξηγεί τα τρομερά μέτρα που πήρανε, τα είδε η κρίση τρόμαξε και έφυγε ....

... όταν ακούω να διαρρέουν οι φήμες ότι ο κουρασμένος θα παει να διδάξει στο Ταφτς (ένα από τα πιο γνωστά Αμερικάνικα Πανεπιστήμια για Διπλωματία και Πολιτικές Επιστήμες – εξού και η γνώμη μου για τα αμερικάνικα πανεπιστήμια) αναρωτιέμαι τι θα διδάξει? Μάλλον τη μόνη του επιτυχία ότι κατάφερε να κοροϊδέψει τόσους πολλούς για τόσο πολύ!

... ε! Όλα αυτά και πολλά άλλα που θα ακουλουθήσουν με κάνουν να γελάω πολύ και να περνάω πολυ καλά αυτό τον καιρό. Τον κακό μας τον καιρό.

Ένα σοβαρό πράγμα μόνο να σας πω! Ο Συν θα μπει στη βουλή, θένε δεν θέλε. Τέλος! Και όλοι οι σοβαροί άνθρωποι θα έπρεπε να θέλουν να μπει ο Σύριζα και άλλα μικρά κόμματα στη Βουλή. Το μέλλον μας είναι, γιατί κάποια στιγμή όλοι οι πιο πάνω και οι συν αυτοί ... «Θα φύγουνε! Θα πάνε αλλού!».

Έλεγα να κλείσω τις συνταγές μαστίχας με ένα γλυκό. Αλλά άλλαξα γνώμη και έτσι θα σας γράψω άλλη μία αλμυρή συνταγούλα με μαστίχα και το γλυκό άλλη μέρα. Δεν το έχω φτιάξει, αλλά νομίζω ότι είναι πολύ καλή συνταγή. Τη βρήκα σε ένα πολύ καλό βιβλίο μαγειρικής της Νταϊάνα Κοχυλά που πήρα από τη Χίο, το Mastiha Cuisine.

Κοτόπουλο Προβενσάλ στη κατσαρόλα με γεύση μαστίχας

8 μερίδες κοτόπουλου, καλύτερα 8 μικρά στήθη
αλάτι και πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια του στιφάδο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 κουταλιές της σούπας χοιρινό καπνιστό σε κύβους (αν δεν βρείτε βάλτε μπέικον)
3 φλιτζάνια ψιλοκομμένες ντομάτες με τον χυμό τους
2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
½ φλιτζάνια λικέρ μαστίχας
2 φύλλα δάφνης
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο θυμάρι
½ φλιτζάνι μικρές πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσια πλυμένες και στραγγισμένες
½ φλιτζάνι φρεσκοκομμένο φρέσκο βασιλικό

Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου. Τσιγαρίζουμε σε μία κατσαρόλα με το λάδι το κοτόπουλο να ροδίσει απ’ όλες τις πλευρές. Βγάζουμε το κοτόπουλο και στην ίδια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε τα κρεμμύδια, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε και το σκόρδο και το σοτάρουμε και αυτό για λίγο. Στο τέλος βάζουμε το καπνιστό και το κοτόπουλο. Προσθέτουμε την ντομάτα με τον χυμό και το λικέρ μαστίχας. Δυναμώνουμε να πάρει μία βράση. Κατεβάζουμε πάλι τη φωτιά στο μέτριο και προσθέτουμε τη δάφνη, το θυμάρι, και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο για περίπου 45 λεπτά. Στη μέση του μαγειρέματος προσθέτουμε τις ελιές και στα τελευταία 5 λεπτά τον βασιλικό. Ρυζάκι θέλει αυτό το φαγάκι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: