Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

Ο Κολοτούμπας

Διαβάζω σχεδόν κάθε μέρα, μία πρωινή οικονομική εφημερίδα. Την βρίσκω κάθε πρωί στο γραφείο μου, και μέσα στην ημέρα, θα την ξεφυλλίσω. Δεν έχει νόημα να σας πω ποια είναι, εξάλλου όλες ίδιες είναι.

Στην πίσω σελίδα, υπάρχει πάντα ένα άρθρο σχολιασμός της επικαιρότητας, κατά τα πρότυπα των μεγάλων μεσημβρινών εφημερίδων. Το γράφει ένας τύπος, παντελώς άγνωστος, για μένα, δημοσιογράφος, που από το ύφος του, και τα γραφόμενά του είναι ολοφάνερο ότι υποστηρίζει τη σημερινή (και αποχωρούσα απ΄ ότι φαίνετε) κυβέρνηση.

Καλά κάνει το παλικάρι, κανένα πρόβλημα με αυτό, αν και σχεδόν ποτέ δεν συμφώνησα με τις παιδαριώδης αναλύσεις του και τα έωλα επιχειρήματά του, αλλά έτσι από πλάκα, και γιατί η εφημερίδα δεν λεει και πολλά πράγματα πλέον, τον διαβάζω χρόνια τώρα.

Έτσι έχω διαβάσει, για τον Σημίτη, τον αρχιερέα της διαπλοκής, τον αρχιμαφιόζο, τον νονό (!), που πήγε τη χώρα 200 χρόνια πίσω, που μαγείρεψε τα νούμερα να μας βάλει στην ΟΝΕ, που έστησε ένα σύστημα να αλώσουν το κράτος, που, που, που, ….

Τέλος πάντων, απόψεις έχει ο μικρός, του δώσανε και ένα χώρο εκεί να τις γράφει, σιγά μην ιδρώσει το αυτάκι μας, με τις απόψεις ενός κακομοίρη. Γιατί απόψεις είναι, δεν είναι βεβαιωμένα πράγματα, ότι ο πρώην πρωθυπουργός παντελόνιασε διάφορα ποσά, ή έκανε άλλα απ΄ όσα του καταλογίζουν.

Σήμερα το πρωί λοιπόν ανοίγω την εφημερίδα και διαβάζω το αρθράκι του πανμέγιστου αναλυτή, και τον παθαίνω τον ντουβρουτζά! Για το πόσο μεγάλος είναι ο κύριος Σημίτης, για το πόσο μεγάλο λάθος για την χώρα (προσοχή για την χώρα, όχι για το κόμμα!!) είναι ο αποκλεισμός του από τα ψηφοδέλτια, για το πόσα έχει να προσφέρει στον τόπο, για, για, για ….

Τα έπαιξα, ο άνθρωπας, …., έχω δει κολοτούμπες και κολοτούμπες, αλλά τόσο σβουριχτή τούμπα, πρώτη φορά!! Και τι περιμένει η μωρά παρθένα να γίνει τώρα;; να συμφωνήσουν οι αναγνώστες του, που τόσο καιρό τον διαβάζουν να τα χώνει στον πρώην πρωθυπουργό, ότι συντελείται έγκλημα κατά της χώρας, με κύριο φταίχτη τον – μάλλον – μέλλοντα πρωθυπουργό. Γιατί αν τελικά έτσι αισθάνονται να απαιτήσουν από τον Κωστάκη να βάλει αυτός τον Σημίτη επικεφαλή στο επικρατείας να τελειώνουμε.

Να σωθεί και η χώρα δηλαδή!!!

Τιραμισού Μαστίχας (της Ν. Κόχυλα)

6 μεγάλα αυγά
1 1/3 φλιτζάνια ζάχαρη
5 κουταλιές της σούπας λικέρ μαστίχας
750 γραμμάρια Μασκαρπόνε (ιταλικό μαλακό τυρί)
1 ½ φλιτζάνια νερό
½ φλιτζάνι εσπρέσσο καφέ (μπορεί να είναι και στιγμιαίος καφές)
¾ φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
40-45 σαβαγιάρ
½ φλιτζάνι άγλυκη σκόνη κακάο
¼ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

Σε ένα μεγάλο μεταλλικό μπολ, βάζουμε παγωμένο νερό και το αφήνουμε στην άκρη. Σε άλλο μεταλλικό μπολ που το ζεσταίνουμε σε μπεν μαρί, χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά με το 1/3 του φλιτζανιού της ζάχαρης για 10 λεπτά περίπου, ή μέχρι να γίνει η θερμοκρασία τους 70 βαθμοί. Βγάζουμε το μπολ με τα αυγά από τον ατμό και το βάζουμε στο μπολ με το παγωμένο νερό, ώστε τα αυγά να κρυώσουν ενώ εμείς συνεχίζουμε να τα χτυπάμε. Τα μπολ πρέπει να έχουν, βεβαίως, τέτοια μεγέθη ώστε το ένα να είναι μικρότερο από το άλλο! Μέσα στο μίγμα των αυγών χτυπάμε στο τέλος και το λικέρ Μαστίχας.

Σε άλλο μπολ ή στο μίξερ, χτυπάμε το μασκαρπόνε μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα αυγά στο τυρί και τα χτυπάμε για λίγο να ομογενοποιηθούν. Σε μικρό κατσαρολάκι λιώνουμε το ένα ποτήρι της ζάχαρης στο νερό, και προσθέτουμε και τον καφέ σε σκόνη. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούνε και στο τέλος βάζουμε και τη κρέμα γάλακτος. Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο να κρυώσει καλά.

Βουτάμε 3 σαβαριάρ, στο κρύο μίγμα κρέμας και καφέ, και τα αφήνουμε για 5 δευτερόλεπτα (μόνο!) να μουλιάσουν ελαφρώς. Τα στρώνουμε με τη σειρά στον πάτο ενός ταψιού (33 χ 23), επαναλαμβάνουμε σε δόσεις την ίδια διαδικασία μέχρι να στρώσουμε όλο τον πάτο του ταψιού με τα σαβαγιάρ. Απλώνουμε από πάνω το μισό μίγμα μασκαρπόνε αυγών και τοποθετούμε από πάνω άλλη μία στρώση βουτηγμένων στον καφέ σαβαγιάρ. Τέλος απλώνουμε το υπόλοιπο μασκαρπόνε πάνω από τα σαβαγιάρ. Το βάζουμε στο ψυγείο να πήξει για τουλάχιστον 2 ώρες.

Ανακατεύουμε το κακάο με τη άχνη και πριν το σερβίρουμε το πασπαλίζουμε από πάνω, ώστε να καλυφθεί σχεδόν όλο το τυρί.

Δεν είναι όσο μπελαλίδικο ακούγεται και βέβαια είναι ένα αυθεντικό τιραμισού!!

1 σχόλιο:

MIHALIS είπε...

τωρα που ερχεταιο γιωργακης ο μαλακακος που διαβαζεις μπορει να ψαχνεται για δουλεια γιατι εκτος απο την εφημεριδα που δεν πληρωνεται δουλευει και στο κοινοβούλιο ως αναλυτης μυστικοσύμβουλος.ουτως η αλλως η κατασταση του αν και μικρος ειναι σαν να εχει περασει δεκα εγκεφαλικα