Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Τυχαίο;;;

Άπαιχτη διαφήμιση. Άπαιχτη! Αυτή μωρέ με το Τυχαίο;; δεν νομίζω!

Ο τύπος με την αφάνα, είναι μοναδική μαλακόφατσα, και η φωνή αντίστοιχα, όσο πρέπει τσιριχτή και πλαδαρή. Το απίθανο όμως είναι η συνωμοσιολογία. Όλα οδηγούν στο νούμερο που θέλουμε, και αυτό δεν είναι τυχαίο, αγαπητοί μου.

Τι έχω ακούσει αυτές τις μέρες δεν λέγετε. Έχουμε τα μαύρα μας τα χάλια, από κάθε άποψη, και μίας και ο ανθρώπινος νους δεν χωράει αυτά που μας συμβαίνουν, αρχίζουμε και τα ρίχνουμε σε θεωρίες, συνωμοσίας και μη, ουσίας και μη, βλακείας και μη.

Καθόλου τυχαία λοιπόν δεν είναι η επίσκεψη Ερντογάν με τα σημερινά οικονομικά της παρτίδας μας, καθόλου τυχαίο ότι το Ερντογονγαιλοιυκνα (εκείνο το ηφαίστειο ντε! Στην Ισλανδία) ξαναέσκασε την ίδια ακριβώς –προσέξτε τι σας λεω !!! – την ίδια περίοδο που άρχισαν τα σπρεντ να αποκλιμακώνονται. Καθόλου τυχαίο δεν είναι ότι ΟΤΕ βγήκε από το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης την ίδια ώρα, την ίδια ώρα λέμε, που μου κόλλησε το στιφάδο στην κατσαρόλα .....

Τυχαίο ;;;; δεν νομίζω !!!!

Το παρακάτω γλυκάκι το έφτιαξα σε ένα από τα τραπέζια μου και άρεσε πολύ. Είναι από ένα βιβλίο με εξελληνισμένες συνταγές, ενός από τους καλύτερους έλληνες μαγείρους, του κου Χριστόφορου Πέσκια.

Πανακότα με γιαούρτι και μαστίχα

500 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
300 γραμμάρια γιαούρτι πρόβειο
500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
15 γραμμάρια φύλλα ζελατίνης
60 γραμμάρια ζάχαρη
2 σταγόνες μαστιχέλαιο, ή μισό κουταλάκι σκόνη μαστίχας
μισό κιλό φράουλες
1 σφηνάκι γλυκό κρασί ή λικέρ αμαρέτο ή κονιάκ και 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
λίγα φύλα δυόσμου για διακόσμηση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα γιαούρτια με τα 2/3 της κρέμας γάλακτος. Βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο τα φύλλα ζελατίνης με κρύο νερό και τις αφήνουμε 5 λεπτά να μαλακώσουν. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη (και τη σκόνη μαστίχας αν βάλουμε σκόνη) σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ζεσταθεί καλά η κρέμα. Στύβουμε με τα χέρια καλά τα φύλλα ζελατίνης και τα ρίχνουμε στη ζεστή κρέμα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως η ζελατίνη. Προσθέτουμε τη κρέμα στα γιαούρτια και ανακατεύουμε. Τέλος βάζουμε και το μαστιχέλαιο. Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε ή μια μεγάλη φόρμα ή μικρά φορμάκια. Τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσουν και να πήξουν καλά.

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα 400 γραμμάρια από τις φράουλες. Τις υπόλοιπες τις χτυπάμε στο μούλτι μαζί με το λικέρ μέχρι να γίνει πολτός. Ανακατεύουμε το πολτό από το μούλτι με τις ψιλοκομμένες φράουλες. Στο σερβίρισμα κόβουμε ένα κομμάτι πανακότα και περιχύνουμε με τις φράουλες. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο δυόσμο.

2 σχόλια:

philos είπε...

Αυτή η ατάκα ήδη είναι η νέα τρεντ ατάκα που λέμε όλοι στους διαλόγους μας με φίλους!
Απο τις όμορφες στιγμές που οι διαφημιστές αλλάζουν την καθημερινότητά μας!

ps Αντε να ηρεμήσει η Ιουλία και να έρθουμε Βαγία... (έκανε και ρίμα... τυχαίο? δε νομίζω!!!) :)))

tilemetora είπε...

Σας περιμένουμε με μεγάλη χαρά, μόνο να φροντήσετε να ειμαστε και εμείς εκεί.