Όλο το πανελλήνιο έχει μείνει κάγκελο. Όχι από τη χορηγία Μαντέλη, αυτή καθ’ αυτή, αλλά από την κυνικότητα της παραδοχής. Από την αστειότητα της επιχειρηματολογίας, από το θράσος της παρουσίας.
Έτσι είναι! Πλέον ο κάθε ένας – γιατί ο Μαντέλης είναι ο κάθε ένας μην τρελαθούμε - μπορεί να μας δουλεύει και με απόλυτη ειρωνεία να μας φτύνει στα μούτρα και εμείς να καθόμαστε εμβρόντητοι.
Ο κύριος αυτός λοιπόν, δεξή κωλομέρι του κύριου καθηγητή για πολλά χρόνια, δεν ασχολήθηκε με τα πάντα, οι τηλεπικοινωνίες ήταν το θεματάκι του και έτσι αφού πέρασε από ΟΤΕ, ΕΛΤΑ, Γενικές Γραμματείες, κατέληξε στο ένα και μοναδικό υπουργείο που του ταίριαζε το Μεταφορών και Επικοινωνιών. Έκανε τη μπάζα του ο άνθρωπος, σπούδασε και τα παιδάκια του, τον μεγάλο τον Χαράλαμπο σε ξακουστά πανεπιστήμια της Αμερικής όπου και έμαθε το παλικάρι τελεκομιουνικεσιονς και τη μικρή τη Χριστίνα σε ευρωπαϊκά μαγαζιά όπου έμαθε το κοριτσάκι αιτί και κομπιούτερς. Κάνανε και τα δύο τα διδακτορικά τους, γιατί σε περίπτωση που δεν το ξέρετε τα διδακτορικά πλέον είναι ψωμοτύρι, ιδιαίτερα αν έχεις λεφτά και ο μεν μεγάλος εργάζεται το παλικάρι στη Νόκια-Ζιμενς (που αλλού άλλωστε;) η μικρά έχει λίγο καιρό ακόμα μέχρι να τελειώσει τη διπλωματική της στην Ολλανδία.
Ο μπαμπάς, όμως μιας και οι ιθαγενείς δεν τον ξαναεκλέξανε, γιατί άραγε τέτοια προσωπικότης;; αποφάσισε να βγει για δουλειά νέο παιδί που είναι σιγά μην βγει στη σύνταξη από τα 60 – αυτά είναι για τους ιθαγενείς είπαμε!! - πήγε λοιπόν στο παλιό του φίλο (δεν σας λεω όνομα αλλά εύκολα μπορείτε να το βρείτε) και του ζήτησε δουλεία.
Έχω μία στο Ουζμπεκιστάν, του λεει ο άλλος, πας; Τι θεματάκι είπαμε; Προώθηση του εκδημοκρατισμού της χώρας! πως σου φαίνετε; Μια χαρά απαντάει ο παν-μέγιστος, τα ξέρω εγώ αυτά. Στα γρήγορα ετοιμάζει ένα σιβί και το στέλνει στον πελάτη – την ευρωπαϊκή επιτροπή (μόνο αυτοί χρηματοδοτούν τέτοιες μαλακίες!) . Κάγκελο οι κοινοτικοί τέτοιο παλικάρι, τέτοιες εμπειρίες, τέλεια, προσλαμβάνεστε!
Κάθισε εκεί από το 2004 μέχρι το 2006, μετά πήγε στην Μολδαβία, στην Ρωσία και τώρα στο Αζερμπαϊτζάν. Χώρες θα μου πείτε ! έτσι είναι αλλά γιατί περιμένατε κάτι καλύτερο; Εξάγουμε νοου χαου στη λαμογιά, και πορτοκάλια. Ξέρετε τι μισθοί παίζουν για τέτοιες δουλειές? Κάπου στα 10 000 Ευρώ το μήνα, μαύρα (μέσω εταιρίας στο Λουξεμβούργο) και καθαρά μιας και χώρια χρεώνονται η διαμονή, διατροφή και μετάβαση.
Που τα ξέρω αυτά; Μα αυτή ακριβώς είναι η δουλειά μου, και τα έργα ξέρω, και την εταιρεία για την οποία εργάζεται ξέρω και τα πάντα όλα ξέρω, εγώ και αρκετοί άλλοι άλλωστε.
Η γνώμη μου είναι όμως ότι πρέπει να βρεθεί τρόπος να πληρώσει. Δεν χρειάζεται να πάει μέσα για το σκάνδαλο της Σιέμενς, ας πάει μέσα για φοροδιαφυγή, ας πάει μέσα για ψευδή δήλωση, ας την πληρώσουν τα παιδιά του και μέσω αυτών ο ίδιος, ας σπιλωθεί το όνομα Μαντέλη για πάντα, να γίνει συνώνυμο της λαμογιάς, να περπατάνε στο δρόμο και να τρωνε ροχάλες, να είναι δαχτυλοδειχτούμενοι, να ντρέπονται να βγουν στο δρόμο, όχι μόνο εδώ παντού εκεί που ζούνε, εκεί που κρύφτηκαν τα τρωκτικά. Να πας και να πεις στους συναδέλφους του κυρίου Μαντέλη υιού για παράδειγμα, ότι το παιδάκι σπούδασε με δικά μου λεφτά τα οποία και υφάρπαξε η σκουλικαντέρα ο πατέρας του!!! Να σου πω εγώ ευυπόληπτοι πολίτες.
Ξέρω ότι αυτό δεν αρέσει σε πολλούς, τα παιδία βλέπετε είναι αθώα, όπως όμως και όλοι οι συνταξιούχοι που τους έκοψαν τη σύνταξη! Ναι είναι λαϊκίστικο, αλλά κάπως πρέπει να πληρώσει ο τύπος.
Ένα αλλιώτικο γλυκό έχει το μενού σήμερα. Είχα πολλούς ενδοιασμούς να το φτιάξω αλλά είχα και μπόλικο ροκφόρ σπίτι που έπρεπε να χρησιμοποιήσω. Σας το προτείνω!!
Κέικ με ροκφόρ και αχλάδι
300 γραμμάρια ροκφόρ πολτοποιημένο στο μούλτι
200 γραμμάρια αμύγδαλα σκόνη
200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
160 γραμμάρια ελαιόλαδο
260 γραμμάρια άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
6 μισά αχλάδια κονσέρβας ψιλοκομμένα
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά κρατώντας τα αχλάδια για το τέλος. Αφού ομογενοποιηθούν προσθέτουμε και τα κομματάκια αχλάδι και ενώνουμε τα υλικά μαζί. Γεμίζουμε αλευρωμένη και βουτυρωμένη φόρμα κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου