Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Μόνο συνταγή

Σήμερα δεν έχω πολύ χρόνο για μπαρουφολογίες, μόνο για μία συνταγούλα μπήκα. Φεύγουμε για Πήλιο, να ηρεμήσουμε λιγάκι, να μυρίσουμε φρέσκο αέρα, να ανοίξει το μάτι μας ....

Αγκινάρες με προσούτο

12 αγκινάρες, καθαρισμένες και κομμένες στα 4
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
3 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλο
8 φέτες προσούτο Ελληνικό αν γίνετε παρακαλώ, ζητήστε αυτό του κυρίου Στρεμένου, από τον Προυσσό της Ευρυτανίας
Χυμό από μισό λεμόνι
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2 κρόκοι
1 κουταλιά της σούπας κορνφλάουερ
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
λάδι αλάτι πιπέρι

Σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε και τις αγκινάνες και τις σοτάρουμε και αυτές λιγάκι. Σβύνουμε με το ζωμό, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε με ξεσκέπαστη κατσαρόλα για μισή ώρα σε μέτρια φωτιά. Κόβουμε το προσούτο σε κομματάκια και το σοτάρουμε λίγο σε ένα τηγάνι. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη κρέμα γάλακτος με τους κρόκους και το κορνφλάουερ, και το ρίχνουμε στις μαγειρεμένες αγκινάρες. Ρίχνουμε και το προσούτο και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: