Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Ανησυχία

Δεν ξέρω για εσάς, εγώ πάντως που κάθομαι δω-να μονάχη, για ένα και μοναδικό πράγμα ανησυχώ και σκιάζομαι:

Για το αν θα δώσει συνέντευξη ο Καραμανλής και σε ποιόν.

Πως να το κάνουμε δηλαδή, είναι μεγάλο θέμα. Θα μου πείτε, τι να μας πει τώρα ο άχρηστος! Όχι δεν έχετε δίκιο, τόσοι άνθρωποι τον ψήφισαν και τον ξαναψήφισαν και θεώρησαν για τουλάχιστον 10 χρόνια ότι ήταν οι καταλληλότερος. Τώρα καταλληλότερος να μας πτωχεύσει, να μας φουντάρει, να μας τρελάνει, τι να σας πω δεν ξέρω ρωτήστε τους, καταλληλότερος πάντως.

Να την δώσει λοιπόν τη συνέντευξη το παλικάρι, έτσι που κάθετε μετά τα σουβλάκια του, και αφού έχει ρίξει και ένα ρέψιμο με το μπυρόνι, να μας πει που πήγαν τα λεφτά που ρωτάει ο κόσμος, να μας πει πόσο άχρηστος είναι και άλλα τέτοια. Αφού θέλουν να τον ακούνε και ρωτάνε γιατί δεν μιλάει τι να πω εγώ; Όχι να πω; χώρια που δεν μου πέφτει και λόγος, εγώ πάντα έλεγα ότι ο μπούλης θα τα σκατώσει εσείς δεν με ακούγατε.

Τώρα αν τη συνέντευξη θα τη δώσει στην Πρετεντάρα, ή σε κάποιον άλλο, καρφάκι δεν καίγετε σε κανένα και αυτό είναι ένα μαύρο γεγονός, όσο μαύρη είναι και η μοίρα μας!!!

Ένας άλλος λόγος επίσης, σοβαρότατος θα έλεγα, ανησυχίας είναι τι θα κάνει ο Αλκαίος με τη Γιουροβίζιον. Τι να σας πω, το πανελλήνιο δεν κοιμάται τα βράδια!!! Το μόνο καθησυχαστικό είναι ότι ένα τέτοιο τραγούδι με τον τίτλο «Όπα!!» μάλλον, μάλλον λεω, δεν θα βγει. Γιατί έτσι και βγει και μου έρθει εκείνος ο Γερουλάνος και μου πει, πλέρωνε τώρα για να οργανώσουμε και Γιουροβίζιον, δεν ξέρω και ‘γω τι θα κάνω!!! Θα βγω στον δρόμο και αρχίσω να δαγκώνω κόσμο, αυτό θα κάνω.

Λουκουμάδες

500 γραμμάρια γάλα φρέσκο
500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ σακουλάκι ξερή μαγιά
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού μαστίχα σκόνη ή 1 σταγόνα μαστιχέλαιο
1 πρέζα αλάτι
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
μέλι, κανέλα και καρύδια

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το 1/3 από το γάλα και ζεστάνετέ το λιγάκι (μέχρι τους 35 βαθμούς περίπου). Βάζετε το ζεστό γάλα σε ένα μεγάλο μπολ και διαλύετε μέσα τη μαγιά τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτετε το υπόλοιπο γάλα, τη μαστίχα και στο τέλος το αλεύρι σιγά σιγά. Ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθεί το μίγμα και να έχουμε ένα μαλακό ζυμάρι, αρκετά αραιό όμως, όχι όπως η ζύμη του ψωμιού, αλλά να μπορούμε να την πιάσουμε με τη χούφτα μας να μην είναι σαν χυλός. Ανάλογα με το αλεύρι ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο αλεύρι ακόμα Αφήνουμε το μίγμα, σκεπασμένο, να φουσκώσει και να διπλασιαστεί για μία ώρα.

Ζεσταίνουμε σε μία κατσαρόλα το λάδι, παίρνουμε αρκετό ζυμάρι στη χούφτα μας και την κλείνουμε πάνω από την κατσαρόλα ώστε να βγει ένας στρογγυλός λουκουμάς και να πέσει μέσα στο λάδι. Ίσως να χρειαστεί να τον κόψουμε με ένα βρεγμένο μαχαίρι από το υπόλοιπο ζυμάρι που είναι μέσα στη χούφτα μας. Με αυτό το τρόπο κόβουμε μικρούς ομοιόμορφους λουκουμάδες που τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να χρυσίζουν. Τους βγάζουμε και τους στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας. Για να σερβίρουμε περιχύνουμε με μέλι, κανέλα και πασπαλίζουμε με καρύδια. Δεν είναι δύσκολοι, πιστέψτε με, και αξίζει να τους φτιάξετε ένα απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: