Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Pelion οπως Πήλιο

Πόσο όμορφο είναι αυτό το βουνό, πόσο όμορφο!! Είναι πραγματικά εντυπωσιακό ένας τόπος να είναι τόσο ευλογημένος, να έχει τα πάντα, φύση, χωριά, παραλίες, θάλασσες, τα πάντα.

Αν και ο ξενώνας που μας φιλοξένησε ήταν καταπληκτικός, γυρίσαμε όλο το βουνό, πήγαμε παντού σχεδόν και έτσι κουραστήκαμε λιγάκι, αλλά χαλάλι.

Μιας και στο Πήλιο έχουμε πάει πολλές φορές, και έχουμε δει τα sos είπαμε να μείνουμε στο Μούρεσι, που είναι στην βόρεια-ανατολική πλευρά, βλέπει Αιγαίο και είναι κεντρικό για εκείνη τη περιοχή. Ο ξενώνας ήταν ο καλύτερος που έχω πάει, η μάλλον ο καλύτερος που έχω δει. Ένα παλιό πέτρινο σπίτι ανακαινισμένο υπέροχα, με εξαιρετικό γούστο. Το δωμάτιο είχε τα πάντα, cocomat στρώματα, και παπλώματα και πετσέτες και ήταν όλα τόσο καλόγουστα και τόσο προσεγμένα, που τι να σας λεω τώρα!!! Στο σαλονάκι υπήρχε όλη τη μέρα ζεστός καφές και σπιτικό κέικ, και βουνίσια ροφήματα με μέλι και και και .....

Εντυπωσιαστήκαμε, τόσο από τον ξενώνα όσο και από τα νέα παιδιά που τον είχανε και έδειξαν τόσο ενδιαφέρον και μας έδωσαν οδηγίες για την περιοχή και μας είπαν που να πάμε μέχρι τηλέφωνο μας πήραν αφού είχαμε φύγει, να μας ρωτήσουν αν περάσαμε καλά γιατί αυτοί μένουν στην Αθήνα και είχαν φύγει νωρίτερα από εμάς. Θα μου πείτε τα στοιχειώδη σε εντυπωσίασαν;;; ναι τα στοιχειώδη! Γιατί πλέον είναι σπάνιο κάποιος να κάνει καλά τη δουλειά του, και να είναι ευγενικός και να είναι και επαγγελματίας.

Για να φανταστείτε στην επιστροφή είπαμε να φαμε σε ένα από τα γνωστά και περίφημα τσιπουράδικα του Βόλου. Μαλακία μας τελικά! Αφού τα αγενέστατα γκαρσόνια μας εκνεύρισαν με τη καθυστέρησή τους και τον αντιεπαγγελματισμό τους, ανοίξαμε τον κατάλογο και το 90% των πιάτων του ήταν από κατεψυγμένα, προπαρασκευασμένα σκευάσματα. Τι να σας λεω τώρα, εντυπωσιαστήκαμε, τα πάντα, κροκέτες, χταπόδια, σουπιές, γαρίδες, σαγανάκια, όλα μα όλα ήταν κατεψυγμένα. Μα γιατί να φαω κατεψυγμένο χταπόδι ατλαντικού, Μάη μήνα στην Ελλάδα;;;

Έτσι λοιπόν όταν βλέπεις κάποιον να προσπαθεί να κάνει καλά τη δουλεία του, πρέπει να τον επαινείς. Ο ξενώνας λέγετε Το μυστικό του βουνού και θα τον βρείτε στο σαιτ www.mountainsecret.gr, και προσέξτε δεν είναι ακριβός, καθόλου ακριβός. Με λίγα λόγια, να πάτε. Θα βάλω και φωτογραφίες τις επόμενες μέρες, δεν τις έχω κατεβάσει ακόμα.

Εκτός από τον Ξενώνα όμως και άλλα ήταν πολύ ωραία, τα ψάρια που φάγαμε σε ταβερνάκια, οι παραλίες που είδαμε η μία ωραιότερη από την άλλη (με τη σειρά προτίμησης Μυλοπόταμος, Λαμπινού, Ποτιστικά, Φακίστρα, Παπά Νερό, Νταμούχαρη, ...., όρεξη να έχετε!) τα χωριά κρεμασμένα πάνω στο βράχο, το δάσος, η αρχιτεκτονική, το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου και η μαγευτική πολυνησία του Παγασητικού. Τι άλλο θέλει ο άνθρωπος! Μόνο 3 ώρες δρόμος από την Αθήνα και είστε στους πρόποδες του Πηλίου.

Χωριό κορυφή ο Λαύκος στο Νότιο Πήλιο, με θέα τον Παγασητικό πιάτο! Όλα τα λεφτά σας λεω, όταν πάτε – γιατί θα πάτε – θα με θυμηθείτε.

Με ρωτήσατε πολλοί αν είχε κόσμο, όχι δεν είχε. Δεν ήταν άδειο βέβαια, ο Ξενώνας μας για παράδειγμα ήταν γεμάτος, αλλά δεν γινόταν αυτός ο μαύρος χαμός που έβλεπες άλλες εποχές. Εμάς αυτό βέβαια μας άρεσε, και δεν το αποδώσαμε στην κρίση. Μάλλον για το νωρίς της εποχής, τον καιρό και το κρύο μας έφερνε το πράγμα. Αλλά και πάλι τι να σας πω. Εμείς ξεκινήσαμε να πάμε 15 άτομα και τελικά πήγαμε μόνο 3. Εμείς οι προνομιούχοι ......

Η σημερινή συνταγή είναι του κουμπάρου μου, που τη φτιάχνει για τα παιδιά. Αν και Ελληνοαμερικάνος ο Στήβ, με μηδενικές γνώσεις στη κουζίνα, κάποιος του την έμαθε όταν ήρθε στην Ελλάδα αυτή την εύκολη και πολύ υγιεινή συνταγή, και από τότε τη φτιάχνει συνέχεια. Παραδόξως βγάζει τα πιο νόστιμα μπισκότα.

Μπισκότα με βρώμη και ταχίνι

½ φλιτζάνι ταχίνι
½ φλιτζάνι μέλι
1 φλιτζάνι αμύγδαλα λεπτοκομμένα στο μούλτι
½ φλιτζάνι σταφίδες ξανθές
1 ½ φλιτζάνι νιφάδες βρώμης (κουάκερ)
λίγες σταγόνες σοκολάτας ή μισή κουβερτούρα πολύ ψιλοκομμένη
κανέλα

Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στρώνετε με λαδόκολλα μία λαμαρίνα και με ένα κουτάλι απλώνετε σε όλη τη λαμαρίνα κουταλιές σε μέγεθος καρυδιού. Δεν φουσκώνουν και άρα δεν χρειάζονται απόσταση μεταξύ τους. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα για 8 με 10 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν και να σφίξουν πριν τα βγάλετε από τη λαμαρίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: