Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

Μικρά, Μικρά και Ουσιώδη

· Σήμερα έκανα 30 λεπτά να βγω από την Αττική Οδό, στην έξοδο για εθνική. Άλλοι συνάδελφοι έκαναν 45 λεπτά, 1 ώρα και βάλε. Στο ράδιο, ο εκπρόσωπος του «αυτοκινητόδρομου» έλεγε μονότονα ότι η καθυστέρηση είναι 10 λεπτά! Στο τέλος ο δημοσιογράφος στο ραδιόφωνο του είπε «δεν έχουμε λόγο να αμφισβητούμε αυτά που μας λένε οι τηλεθεατές», και ο μάγκας απάντησε ότι οι τηλεθεατές, και χρήστες των υπηρεσιών του εκείνη τη στιγμή, «δεν μετράνε σωστά την ώρα». Και μαλάκας και δαρμένος δηλαδή.

· Χτες είδα το πάρτι του Ομπάμα και μέσα στο χαμό γλυκανάλατων αμερικάνικων τραγουδιών και ηλίθιων ομιλιών για «την πατρίδα μας» και «την πατρίδα μας», βγήκε και ο Μπόνο και είπε μία μοναδική αλήθεια: το όνειρο της «αλλαγής», εκτός από αμερικάνικο όνειρο, έγινε και Ιρλανδικό, και Ευρωπαϊκό και Αφρικάνικο, και Ισραηλίτικο και Παλαιστινιακό. Μου άρεσε αυτό, νομίζω είναι αλήθεια, άσχετα αν δεν θα γίνει τίποτα τελικά, άσχετα αν οι προσδοκίες είναι πολύ μεγάλες άρα και η μετέπειτα απογοήτευση ακόμα μεγαλύτερη. Ο Μπόνο είπε την αλήθεια, και την είπε σε μία πολύ σημαντική και συμβολική στιγμή. Μέχρι εκείνη τη στιγμή κανένας δεν είχε μιλήσει για το πιο σημαντικό ζήτημα στον κόσμο, και βγήκε ένας Ιρλανδός τραγουδιστής και το είπε φάτσα-κάρτα μπροστά σε όλον κόσμο. Μου άρεσε αυτό.

· Λέγετε, μάλλον για αστείο ή κινδυνολογία, ότι θα μας διώξουν από το Ευρώ. Φαντασθείτε να γυρίσουμε πίσω στις δραχμές!! Θα πέσουν οι τιμές άραγε ή το χιλιάρικο θα κυκλοφορήσει σε κέρμα; Όταν παραδώσαμε τις δραχμές μας το 10-χίλιαρο ήταν το μεγαλύτερο χαρτονόμισμα, υποθέτω ότι τώρα θα πρέπει να τυπώσουν 20-χίλιαρα για να πλησιάσουν την αξία του ταπεινού 50-ευρου. Πλάκα θα έχει !!! χώρια που ο μέγας Καραμανλής θα είναι ο πρώτος σύγχρονος Έλληνας που θα εξοστρακισθεί από την χώρα του!

· Πήγαμε θέατρο και είδαμε την Μπέτυ Αρβανίτη στο Κεφαλληνίας, ωραία παράσταση αν και το έργο ήταν βαρύ και μακρύ (πάνω από 2,5 ώρες σε κάτι απαράδεκτες καρέκλες – έλεος!). Στο πρώτο μέρος όλοι μας θαυμάσαμε τα πανέμορφα πόδια της, (εκτός από την ερμηνεία της βέβαια) στο δεύτερο αναρωτιόμασταν τι ανάγκη έχει αυτή η γυναίκα να κάνει πλαστικές και στις γάμπες της, μιας και ήταν φανερές οι ουλές. Για τον Φέρτη δεν θέλω να πω τίποτα, ούτε 50 χρονών δεν τον έκανες. Γαμώτο μόνο οι γυναίκες γερνάνε σ΄ αυτόν τον κόσμο!

· Πήγαμε και σινεμά. Πολύ γέλιο! Σάββατο βράδυ στο Mall, μιλιούνια πιτσιρίκια, αφάνταστα άσχημα όλα τους, να περιφέρονται σαν την άδικη κατάρα από όροφο σε όροφο με κλειστά βέβαια τα μαγαζιά. Όχι δεν πήγαιναν σινεμά, ούτε στις καφετέριες του πάνω ορόφου ήταν, περιφέρονταν και κάνανε χαβαλέ. Όπως παλιά εμείς πηγαίναμε στο πάρκο της γειτονιάς και καθόμασταν στα παγκάκια, ή στην «παιδική» (β.λ. η παιδική χαρά της γειτονιάς) έτσι αυτά πάνε στο Mall για να μην τους τρωει το αγιάζι έξω, αλλά κυρίως – υποθέτω εγώ τώρα – για να μην τους χαλάει ο αέρας τα ευφάνταστα χτενίσματα! Καλώς μέχρι εδώ, αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί κάνουν ότι μπορούν να γίνουν άσχημα. Μιλάμε για μεγάλη ασχήμια, έτσι. Όποιος λεει ότι η νέα γενιά είναι ομορφότερη από την προηγούμενη προφανώς δεν έχει πάει στο Mall Σάββατο βράδυ.

Αυτά τα σύντομα νέα, πάμε σε ένα φαγάκι τώρα. Ακόμα δίαιτα πρέπει να κάνετε, έτσι σήμερα έχει γλώσσες ένα εντελώς άπαχο και εντελώς άνοστο ψάρι, που όμως το βρίσκεις εύκολα καθαρισμένο, χωρίς κοκάλα, και αν το μαγειρέψετε όπως σας λεω παρακάτω γίνετε και νόστιμο. Μην ξεχνάτε είναι από τα λίγα ψάρια που τρωνε τα παιδιά.

Γλώσσες στο φούρνο

1 κιλό γλώσσες φιλέτο
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
2 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί
λίγο άνηθο ή μαϊντανό
αλατοπίπερο
½ φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
σκόρδο
χυμό 1 λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι

Πλένετε και αλατοπιπερώνετε τις γλώσσες. Τις βάζετε σε ένα πυρέξ και τις περιχύνετε με το κρασί, το λάδι, το χυμό του λεμονιού, το σκόρδο σε φετούλες και τον μαϊντανό ή τον άνηθο ψιλοκομμένα. Σκεπάζετε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς. Βγάζετε τα ψάρια και τα τοποθετείτε σε πιατέλα. Το ζωμό τον βάζετε σε ένα κατσαρολάκι και διαλύετε την μουστάρδα. Σε ένα ποτηράκι βάζετε τις 2 κουταλιές της σούπας κρασί, λίγο ακόμα χυμό λεμονιού και διαλύετε σε αυτό το αλεύρι. Το ρίχνετε στο κατσαρολάκι και δένετε την σάλτσα σε χαμηλή φωτιά να γίνει παχύρρευστη. Περιχύνετε τα ψάρια με σάλτσα αυτή. Αν θέλετε μπορείτε να ψήσετε και 5 λεπτά μικρά τσέρι ντοματάκια και να συνοδέψετε ωραιότατα το ψαράκι σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: