Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

Το Γήπεδο

Μιας και γεννήθηκα και μεγάλωσα στους Αμπελόκηπους, λογικά είμαι και Παναθηναϊκός, στο βαθμό που μπορώ να ισχυρισθώ κάτι τέτοιο βέβαια, μιας και 20 χρόνια τώρα ο Γιάννης προσπαθεί ματαίως να με μάθει τι είναι πέναλτι. Τέτοια η σχέση μου με το άθλημα. Τώρα γιατί η Ζέφη και ο Βαγγέλης που επίσης γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην θρυλική μας γειτονιά γίνανε Ολυμπιακοί αυτό μόνο ως αντίδραση στα δεδομένα της γειτονιά μπορώ να το εκλάβω.

Αυτά όμως δεν έχουν καμία σημασία μίας και εμείς, ο «λαός» του τριφυλλιού, δεχόμαστε ανηλεή επίθεση από «αλλότρια συμφέροντα» και λοιπά ύποπτα πρόσωπα που θέλουν να «σφετεριστούν το όραμα εκατομμυρίων φιλάθλων». Μάλιστα κύριοι αναγνώστες αυτά τα τραγικά μου συμβαίνουν, εμένα την άμοιρη Παναθηναϊκιά!

Πληροφορήθηκα από τον τύπο, ότι το συμβούλιο της επικρατείας το ίδιο, τα έχει βάλει με την ομάδα μου, και άρα και με εμένα. Είναι προφανές ότι υπάρχουν αλλότρια συμφέροντα από πίσω. Είναι προφανές, ότι όλοι οι μετέχοντες στο ανώτατο αυτό ανεξάρτητο όργανο της δικαιοσύνης είναι Γαύροι, και έχουν βάλει σκοπό της ζωής τους τον σφετερισμό του οράματός μας!

Πέραν όμως του ΣτΕ, υπάρχουν και εκείνοι οι ψευτο-κόκκινοι, οι Συνασπιστές! Τι να πεις για αυτούς τώρα;; Δεν πιστεύω ότι είναι και αυτοί Γαύροι, είναι άλλωστε κάμποσοι πλέον, αλλά εκ του αποτελέσματος αποδεικνύονται παντοδύναμοι!!! Αφού κατάφεραν να πείσουν, άντε να πω να παραπλανήσουν, κοτζάμ ΣτΕ, και να ξεπεράσουν την δύναμη επιρροής που έχουν τα 2 μεγάλα κόμματα, οι επιχειρηματικοί κολοσσοί της χώρας, και και και ...., τότε αγαπητοί αναγνώστες τρέμετε! Αυτοί, σε λίγο με την ασύλληπτη δύναμή τους θα γίνουν κυβέρνηση! Και τότε πάει το όνειρο του Παναθηναϊκού, αυτοί έχουν βάλει στόχο ζωής να μην έχει γήπεδο αυτή η μεγάλη ηρωική ομάδα. Επειδή όμως δεν μπορούν να το πουν αυτό, επειδή δεν είναι δυνατόν να δείξουν την εμπάθεια που έχουν με τη μεγαλύτερη ομάδα της Αθήνας, βγαίνουν και μιλάνε για περιβάλλον, για πολεοδομικές παραβάσεις, για κάποια δήθεν εμπορικά κέντρα και άλλα τέτοια ανούσια πράγματα!

Νισάφι πια! Ποιος κυβερνάει αυτή τη χώρα !!! Κοματίδια και Συμβούλια της Επικρατείας ή σοβαρότατοι επιχειρηματίες στυλοβάτες της Ελληνικής Οικονομίας και ο λαός του Παναθηναϊκού. Αποφασίστε κύριοι!

Άντε τώρα τα έχω πάρει, αλλά θυμήθηκα τη συγκλονιστική είδηση που άκουσα το πρωί από τον κύριο πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Πάνο Σόμπολο και πρέπει να σας την πω..... «έφαγε κοτόσουπα ο απελευθερωθείς επιχειρηματίας μόλις έφτασε σπίτι του το βράδυ, ..., δεν ήθελε διότι δεν πεινούσε, αλλά κατόπιν επιμονής της συζύγου του, έφαγε τελικά κοτόσουπα!!». Δεν αστειεύομαι καθόλου αυτό ήταν το πρώτο πράγμα που άκουσα σήμερα το πρωί, έτσι για να μην μου λετε εμένα για τα δυναμικά και διαφωτιστικά ρεπορτάζ της ελίτ των δημοσιογράφων.

Λοιπόν, πίσω στα φαγάκια μας τώρα, γιατί μόνο αυτά μας γλιτώνουν από το εγκεφαλικό. Πρέπει να σας ομολογήσω ότι δεν τα πάω καλά με τα μπιφτέκια. Συνήθως μου βγαίνουν τσιμεντόλιθοι, και έτσι ακόμα πειραματίζομαι, βάζοντας και βγάζοντας πράγματα από τη ζύμη. Την περασμένη εβδομάδα, είπα να φτιάξω μερικά διαιτητικά μπιφτεκάκια, αλλά δεν είχα σπίτι καθόλου ψωμί ή φρυγανιά, έτσι έβαλα κουάκερ και σας πληροφορώ έγιναν τα ωραιότερα μπιφτέκια που έχω φτιάξει. Προσπάθησα να αναλύσω την συνταγή, γιατί συνήθως βάζω πράγματα με το μάτι, ώστε να σας την γράψω.

Μπιφτέκια με κουάκερ

½ κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
½ φλιτζάνι νιφάδες κουάκερ
½ φλιτζάνι βραστό νερό
3 κουταλιές της σούπας λάδι
1 αυγό
1/3 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού σκόνη μουστάρδα
1 κοφτό κουταλάκι κύμινο
αλάτι και πιπέρι

Βάλτε το κουάκερ σε ένα ποτήρι και γεμίστε το με το βραστό νερό. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το λίγο να πήξει και να γίνει σαν παχύρρευστη κρέμα., αν χρειαστεί προσθέστε λίγο ακόμα κουάκερ ώστε να έχετε ένα παχύρρευστο μίγμα στο τέλος Σε άλλο ποτηράκι διαλύστε τη σόδα και τη μουστάρδα σε 1-2 κουταλιές της σούπας νερό. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε όλα τα υλικά μαζί και τα ζυμώνετε καλά τουλάχιστον 10 λεπτά. Βάλτε τον φούντο να προθερμανθεί στους 200 βαθμούς και αν έχετε χρόνο αφήστε λίγο τον κιμά στο ψυγείο να κρυώσει και να «δέσει». Ζυμώστε σε μπιφτέκια και ψήστε και από τις 2 πλευρές για περίπου 20 λεπτά με μισή ώρα. Βγάζει 6 μεγάλα μπιφτέκια ή 8 μέτρια.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ωραία το θέτεις το θέμα του γηπέδου και μπράβο. Όσα λες κολλάνε πολύ με το blog salata.wordpress.com. Δες το αν δεν το έχεις δει.