Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

Ακόμα Γελάω .....

Έχουμε ένα μεγάλο εθνικό πλούτο και δεν τον εκμεταλλευόμαστε λεω εγώ. Οι αμερικανοί, οργανώνουν Όσκαρ, δημιούργησαν το Χόλυγουντ, έδωσαν απλόχερα τη χαρά στον κόσμο και αυτό τους το χάρισμα το εκμεταλλεύτηκαν και πλούτισαν.

Καθόμαστε τώρα εμείς και αναλωνόμαστε με τον τουρισμό, λίγο κρασί λίγο θάλασσα και το αγόρι μου, και άλλα τέτοια σαχλά, όταν τελικά, είμαστε οι επίσημοι διασκεδαστές της Ευρώπης, για να μη σου πω του κόσμου όλου. Κάνει ένα μπραφ ο Παλαιοκώστας, το σκαει από τις φυλακές, βγαίνουν μερικοί Υπουργοί κάνουν δηλώσεις, βγαίνουν και τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια και προσπαθούν να καθαρίσουν την κυβέρνηση με ασυναρτησίες, βγαίνουν και οι δικαστές και αποφασίζουν να δικάσουν τους υπόπτους την ίδια ακριβώς ημέρα του συμβάντος (όταν λόγω αδυναμίας εκδίκασης υποθέσεων την βγάζουν καθαρή με την παραγραφή εγκληματίες – τέρατα, όπως μεγαλέμποροι ναρκωτικών και άλλοι), και γελάει ο κόσμος όλος!! Ωραία πράγματα.

Έτσι είναι ρε παιδιά αν είναι να την κάνουμε τη δουλειά, ας την κάνουμε καλά, όχι μισόλογα και τέτοια.

Η πρότασή μου είναι απλή, να ζητήσουμε από τους λοιπούς Ευρωπαίους (ας ξεκινήσουμε με αυτούς και βλέπουμε για τον υπόλοιπο κόσμο) να μας αποζημιώνουν ετησίως με την απίστευτή χαρά που τους προσφέρουμε, για το γέλιο ρε παιδάκι μου που κάνουν μαζί μας. Με την σειρά μας, θα τους διαθέτουμε τους υπουργούς μας να μιλάνε σε συνέδρια και συναντήσεις, και να εξηγούνε πως τα καταφέρνουν και τα κάνουν τόσο μαντάρα!! Θα πηγαίνει για παράδειγμα ο κος Αλογοσκούφης στο Νταβός και θα εξηγεί τα της απογραφής και του σημαντικού οφέλους που είχε η χώρα απ’ αυτή. Μετά θα πηγαίνει στο ECOFIN και θα τους λεει πως κατάφερε να συμπεριλάβει τις πουτάνες στο ΑΕΠ.

Θα στέλνουμε τον κο Πολύδωρα να εξηγεί για την αόρατη απειλή και στρατηγό άνεμο που έκαψε την μισή Ελλάδα, ή τον κύριο καγκελάκια (Αβραμό) να εξηγεί πως γίνετε σε ασθενή με σπασμένο πόδι να του κλείνουν ραντεβού για γύψο μετά από 2,5 μήνες.

Έχει να πέσει χοντρό γέλιο, αλλά και τον καταλληλότερο μπορούμε να στείλουμε, να τους πει γιατί η Ραφήνα είναι η καλύτερη παραλία για ρακέτες. Αυτό το τελευταίο θα έχει διπλά οφέλη, θα φέρει και τουρίστες.

Φυσικά για ένα τέτοιο συμβόλαιο, οι Ευρωπαίοι θα ζητήσουν και μία κάποια διάρκεια, όχι να την πατήσουν όπως με τους Αμερικανούς που έφυγε ο Μπους και δεν έχουμε κανένα να γελάμε! Εδώ δεν νομίζω να έχουμε πρόβλημα, πρώτων γιατί οι συγκεκριμένοι καραγκιόζηδες δεν θα μας αφήσουν εύκολα, και δεύτερον έχω εμπιστοσύνη στον Ελληνικό λαό και στην ικανότητά του να εκλέγει ανίκανους. Μην ξεχνάτε 2 φορές τους εξέλεγξε και ακόμα καταλληλότερος βγαίνει ο κος Γκούφη.

Σαρακοστή χωρίς ταραμοσαλάτα γίνετε; Ότι ποιο εύκολο μπορείτε να φτιάξετε, γράψτε τη συνταγή ....

Ταραμοσαλάτα

150 γραμμάρια λευκό ταραμά (να τον προτιμάτε γιατί είναι ο γνήσιος, κανένα ψάρι δεν έχει στην κοιλιά του ροζ αυγά, αυτό που βλέπετε στον άλλο είναι απλά χρωματισμένος λευκός)
Χυμό από 2 λεμόνια
1 μικρό ξερό κρεμμύδι τριμμένο
100 γραμμάρια τριμμένη ψίχα από λευκό μπαγιάτικο ψωμί
250 – 300 ml ελαιόλαδο

Στο μπλέντερ χτυπάτε τον ταραμά μαζί με το χυμό του λεμονιού μέχρι να ασπρίσει και να σπάσουν όλα τα «μπαλάκια» - αυγά. Προσθέτουμε το τριμμένο κρεμμύδι (μπορείτε να το αντικαταστήσετε και με τριμμένο πράσο για πιο ελαφριά γεύση), και την ψίχα που έχετε μουλιάσει καλά και την έχετε στύψει πολύ καλά ώστε να μην μας βγει νερουλή η ταραμοσαλάτα. Αφού χτυπήσετε καλά όλα τα υλικά, προσθέτετε σιγά σιγά με συνεχή ροή σαν κλωστή το λάδι, και εξακολουθείτε να χτυπάτε τα υλικά ώστε να ομογενοποιηθούν και να αποκτήσουν απαλή υφή. Θέλει πολύ λαγάνα ή ζεστές αραβικές πιτούλες!

Δεν υπάρχουν σχόλια: