Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

Οφσάιντ

Είναι ένα πράγμα που δεν θα μάθω ποτέ στη ζωή μου, αν και έχω πολύ καλή διάθεση και όρεξη να προσπαθήσω. Το οφσάιντ! Μα ποτέ, σας λεω, ποτέ!

Ούτε και ξέρω πόσες φορές μου το έχουν εξηγήσει, ούτε και ξέρω με πόση υπομονή μου μιλάνε όλοι οι φίλοι μου, όταν μαζεμένοι όλοι μαζί βλέπουμε ποδόσφαιρο. Για την ακρίβεια, οι άλλοι βλέπουν, εγώ βαριέμαι αφόρητα και τους πήζω στις ερωτήσεις! Έτσι και αυτοί τι να κάνουν, ευγενικά παιδιά, προσπαθούν να μου εξηγήσουν, τα ακατανόητα για εμένα!

Αυτό το 3-ημερο είναι γεμάτο και αλθητικάς εκδηλώσεις, και μίας και μένουμε Αθήνα, είπαμε να δούμε κάποιον αγώνα σπίτι μου. Εγώ έλεγα για το μπασκετ της Παρασκευής, αλλά σοφά σκεπτόμενοι οι άνδρες της παρέας, σου λένε θα μαζευτούμε στην Μαριάννα 15 άτομα, θα περνάει συνέχεια μπροστά από την τηλεόραση να μας σερβίρει το διακοσιοστό εξηκοστό πέμπτο μεζεδάκι που κάθισε και έφτιαξε γιατί άλλη δουλειά δεν είχε, θα έχουμε και όλες τις άλλες να ρωτάνε «τι είναι το pick and roll?», «πως μαγειρεύεται το transition game?», «με τι συνοδεύετε το hi-low», όλες αναπόφευκτες ερωτήσεις για τα θηλυκά αυτής της παρέας (με εξαίρεση τη Ζέφη), ξινό θα μας βγει, άσε καλύτερα! Έτσι ορθά κοφτά μου το ξέκοψαν, ναι να μαζευτούμε να δούμε αγώνα σπίτι σου, αλλά ΟΧΙ το μπάσκετ, να δούμε τον τελικό ποδοσφαίρου το Σάββατο, όπου στην τελική άντε να ρωτήσετε 3-4 φορές τι είναι το οφσάιντ, να περάσουμε όλοι καλά.

Αυτά λοιπόν, με τις αθλητικές ορολογίες, εγώ βέβαια κανένα πρόβλημα δεν έχω, όπως και αυτοί δεν ξέρουν τη διαφορά από το σοτάρισμα και το τσιγάρισμα, έτσι και εγώ δεν μπορώ να ξεχωρίσω το οφσάιντ! Ο καθείς με τα ταλέντα του!

Το σημερινό, είναι ένα εύκολο φαγάκι που το έφτιαξα μία μέρα για ελαφρύ βραδινό και μου άρεσε πάρα πολύ. Είναι ότι πρέπει τώρα που ανοίγει ο καιρός και καλοκαιριάζει!

Κοφτό μακαρονάκι με ντομάτες δυόσμο αμύγδαλα και κάπαρη

½ πακέτο κοφτό μακαρονάκι
2 μέτριες ντομάτες κομμένες σε στρογγυλές φέτες
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
½ φλιτζάνι λευκά αμύγδαλα, ελαφρά καβουρδισμένα με λίγο φρέσκο βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας κάπαρη
Λάδι, αλάτι και πιπέρι

Βάζετε το κοφτό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Βάζετε τις φέτες ντομάτας σε ένα ταψί, τις πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και ελάχιστη ζάχαρη και τις ψήνετε για 30 λεπτά ή και λιγότερο ανάλογα τον φούρνο, στους 140 βαθμού αέρα να μαλακώσουν αλλά να μην στεγνώσουν. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το σουρωμένο κοφτό μακαρονάκι με τα υπόλοιπα υλικά και τις ντομάτες και τα αρτύζετε με λίγο ελαιόλαδο. Πασπαλίζετε με φρέσκο πιπέρι και σερβίρετε.

½ πακέτο κοφτό μακαρονάκι
2 μέτριες ντομάτες κομμένες σε στρογγυλές φέτες
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
½ φλιτζάνι λευκά αμύγδαλα, ελαφρά καβουρδισμένα με λίγο φρέσκο βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας κάπαρη
Λάδι, αλάτι και πιπέρι

Βάζετε το κοφτό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Βάζετε τις φέτες ντομάτας σε ένα ταψί, τις πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και ελάχιστη ζάχαρη και τις ψήνετε για 30 λεπτά ή και λιγότερο ανάλογα τον φούρνο, στους 140 βαθμού αέρα να μαλακώσουν αλλά να μην στεγνώσουν. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το σουρωμένο κοφτό μακαρονάκι με τα υπόλοιπα υλικά και τις ντομάτες και τα αρτύζετε με λίγο ελαιόλαδο. Πασπαλίζετε με φρέσκο πιπέρι και σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: