Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Καθηγητές Πανεπιστημίου!!

Με ρωτάτε γιατί δεν κάνω παιδιά. Οι λόγοι είναι δεκάδες, αλλά σήμερα θα σας πω έναν. Διαβάστε το παρακάτω:

Όσον αφορά στον ισχυρισμό της προσφεύγουσας ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι επίσης η εξέταση από την ίδια την Επιτροπή του αν οι τεχνικές προσφορές συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις της προκήρυξης πριν την πρόσκληση των ενώσεων σε προφορική παρουσίαση, η παρουσίαση των τεχνικών προσφορών έγινε σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης και ανεξάρτητα από το αν η επιτροπή είχε μελετήσει τις προσφορές προ της πρόσκλησης ή όχι των εταιριών, ήταν πάντως σε θέση να γνωρίζει το χρονικό εκείνο εύλογο διάστημα που θα της επέτρεπε για να είναι σε θέση να έχει κατανοήσει τις προσφορές και να μπορεί να υποβάλλει τυχόν διευκρινιστικές ερωτήσεις, και σε κάθε περίπτωση, αν δεν επαρκούσε ο χρόνος, είχε επίσης τη δυνατότητα να αναβάλει την παρουσίαση.

Τι είναι αυτό; είναι απάντηση μίας επιτροπής αξιολόγησης, ενός υπουργείου σε ένσταση που έκανε κάποια εταιρία για διαγωνισμό έργου. Αδιάφορο και το θέμα και το ποιοι και πως. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι το παραπάνω το συνέταξαν και το υπέγραψαν, 2 προϊστάμενοι διευθύνσεων υπουργείων και 3 καθηγητές πανεπιστημίου και πρόεδροι ερευνητικών κέντρων στη χώρα μας. Είναι μία πρόταση που στην εκτύπωση πιάνει 8 γραμμές και έχει 117 λέξεις. Νόημα δεν βγάζει, παρά μόνο αν το διαβάσεις 10-15 φορές.

Δεν ξέρω τι είχαν πιει τα παραπάνω φυντάνια όταν το έγραφαν, επίσης δεν ξέρω αν βάζουν κάτι στο νερό σε αυτή τη χώρα – όπως λεει και η Αρλέτα – και ζούμε σε ένα σύννεφο ασυναρτησίας τριαλαρί τριαλαρό, που λένε.

Ένα ξέρω πάντως, και το έχω ξαναγράψει νομίζω, είναι απάνθρωπο να κάνεις παιδί και να το στέλνεις σε αυτούς να το μορφώσουν!!! Θα το τρελάνουν το παιδάκι, χωρίς να το πάρεις χαμπάρι, και μετά αυτό, για αντίδραση, θα βάζει γκαζάκια και θα το παίζει «τρομοκράτης» τρομάρα του!!

Καταλάβατε που μπορείς να μπλέξεις, στα καλά του καθουμένου;;; Έλεος κύριοι καθηγητές, έλεος, αν δεν είσαστε σε θέση να πείτε αυτό που θέλετε απλά και κατανοητά, καθίστε σπίτι σας, μην μας παιδεύετε.

Σήμερα επειδή δεν θέλω να σας ταλαιπωρήσω άλλο θα σας γράψω μια ευκολότατη συνταγή που όμως ξεγελά και μοιάζει για μανίκι.

Κρέπες με πράσα και κοτόπουλο

8 έτοιμες κρέπες (υπάρχουν κατεψυγμένες σε όλα τα σούπερ μάρκετ, αν όμως ξέρετε να τις φτιάχνετε κανένα πρόβλημα)

1 ½ κιλό πράσα
2 στήθη κοτόπουλου βρασμένα (χωρίς την πέτσα βέβαια) ή αν σας έχει περισσέψει κοτόπουλο, χρειαζόμαστε 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο κοτόπουλο
ελαιόλαδο
250 γραμμάρια φέτα τριμμένη
μοσχοκάρυδο, και πιπέρι
1 ποτήρι φρέσκο γάλα
2 αυγά

Κόβουμε το λευκό μέρος μόνο, από τα πράσα σε λεπτές ροδέλες και το σοτάρουμε σε κατσαρόλα με το ελαιόλαδο. Σιγομαγειρεύουμε με σκεπαστή κατσαρόλα για λίγα λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα πράσα. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το κοτόπουλο ψιλοκομμένο, τη φέτα, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε και χωρίζουμε το μίγμα σε 8 μέρη. Βάζουμε στο κέντρο κάθε κρέπας το 1/8 από το μίγμα και τυλίγουμε την κρέπα σε ρολό. Τις τοποθετούμε δίπλα δίπλα σε ένα μικρό τετράγωνο ταψί. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και περιχύνουμε τις κρέπες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς αέρα για 20-30 λεπτά μέχρι να ψηθούν τα αυγά με το γάλα και να ροδίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: