Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Ασχετο

Κάτι διάβαζα και μου ήρθε στο νου ένα θέμα που πολύ καιρό ήθελα να σχολιάσω. Θυμάστε εκείνο το φοβερό με τα πάμπολλα δις ευρώ, δεν θυμάμαι πόσα, που το κράτος, (ο ειδεχθής Κωστάς Καραμανλής δηλαδή, τώρα έχουμε άλλον να μας δουλεύει), είχε δώσει στις τράπεζες για να τις σώσει από βέβαιο πνιγμό;;

Ήτανε πολλά τα λεφτά! Και που τα βρήκε το υπό πτώχευση κράτος μας και τα έδωσε;; και αφού έχουν τόσα γιατί δεν δίνουν και στον χαμηλο-συνταξιούχο, ή στον συμπολίτη μας που βρίσκεται κάτω από τα όρια της φτώχιας.

Είμαι σίγουρη ότι πολλοί από εμάς πιστεύουν ότι όντως, ανοίξανε ένα συρτάρι, βγάλανε κάποια δις, ελπίζω όχι σε τάλιρα γιατί θα θέλανε πάρα πολλές σακούλες να τα κουβαλήσουν, και τα πήγαν στα γκισέ της Εθνικής και της Αλφα και τα δώσανε, τα λεφτά μας, τα λεφτουδάκια μας.

Είμαι σίγουρη επίσης ότι ακόμα περισσότεροι πιστεύουν ότι αυτό δεν έγινε με κατάθεση στο γκισέ αλλά με τραπεζική εντολή μεταφοράς, το σίγουρο πάντως είναι, ότι στο εθνικό θησαυροφυλάκιο – μάλλον υπάρχει και τέτοιο, τι σκατά μόνο η Αμερική και ο Σκρουντζ Μακ Ντακ έχει «βόουλτ»;; - υπήρχαν αυτά τα δις σε πραγματικά λεφτά και όχι αυτά της μονόπολης και έδωσε μία εντολή ο Αλογοσκούφης να τα δώσουν στους τραπεζίτες. Αν ακούσεις δε κάτι αστείους τύπους του ΚΚΕ, με το που τα πείρε αυτά τα λεφτά ο Λάτσης, τα έκανε γούνες και χρυσαφικά.

Το να πιστεύει ο κάθε ένας ότι θέλει και να φαντασιώνετε διάφορα πράγματα είναι βεβαίως δικαίωμά του και γούστο του και καπέλο του, στην τελική. Το να μην κάνει συνδυαστικές σκέψεις που να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι δεν είναι δυνατόν να έχει ένα ταμείο τόσα δις και ταυτόχρονα να είμαστε με έλλειμμα και να δανειζόμαστε, πάλι είναι δικαίωμά του. Πιο περίεργα οικονομικά επιχειρήματα δεν σας γράφω κυρίως γιατί δεν τα ξέρω.

Αυτό που ξέρω είναι ότι δεν δόθηκαν χρήματα, εγγυήσεις δόθηκαν ώστε να πάνε οι τράπεζες, αν θένε, να δανειστούν. Θα μου πείτε λίγο είναι αυτό τώρα, γιατί το κράτος δεν δίνει και σε μένα μία εγγύηση να πάω να δανειστώ κανένα εκατομμυριάκι που μου λείπει;; δεν είναι λίγο, μεγάλο είναι, τεράστιο, γιατί αν πέσει έξω καμία από αυτές εμείς θα πληρώνουμε, αλλά δεν είναι και το ίδιο!!!

Αυτό όμως που με ενόχλησε έντονα είναι ότι όλοι οι πολιτικάντηδες, μας δουλεύουν μήνες τώρα ψιλό γαζί με το θέμα. Όλοι Παπανδρέοι-Τσιπρέοι-Παπαρηγέοι-Καρατζαφερέοι αλλά και όλα τα άλλα τα στρουμφάκια που είναι μαζί τους, μας λένε διάφορα χαζά του στυλ, «να μην δίνανε τα δις στις τράπεζες, να είχανε να πληρώσουν τις συντάξεις», «δεν δίνουν λεφτά για την υγεία στις τράπεζες τα δίνουν!», αμ το άλλο «Λεφτά υπάρχουν!! Αφού δώσανε στις τράπεζες τόσα δις!» τι μας λες ρε μεγάλε, και σήμερα λες ότι υπάρχουν λεφτά!! Πούντα;;;

Προσωπικά δεν άκουσα κανένα, κανένα, να πει στον κόσμο τι είναι αυτά τα δις που πάνε και έρχονται, δεν άκουσα κανένα να αντιτίθεται στα πιο πάνω γελοία συνθήματα, και λαϊκίστικες εξάρσεις! Ακόμα και άνθρωποι σοβαροί, που εκτιμώ όπως ο Κουβέλης, δεν βγήκε έτσι έντονα να πει, «κόφτε την παρλαπίπα, μην δουλεύετε τον κόσμο».

Αλλά μην νομίζετε ότι η ΝΔ και ο Κώστας ο νεότερος, βγήκε να ξεκαθαρίσει το είδος των χρημάτων που δόθηκαν. Κάτι πήγαν να ψελλίσουν αλλά τα ρούφηξαν. Αρχικά νόμιζα ότι στο συνολικό αυτοκαταστροφικό σύνδρομο που είχαν, χάθηκε και η όποια ικανότητα να αντιταχθούν στο δούλεμα που μας κάνανε οι άλλοι. Αλλά όχι, μάλλον δεν είναι αυτό, ..., μάλλον τους βόλευε που υπάρχει κόσμος που πίστευε ότι υπήρχαν σε ένα σεντούκι αυτά τα δις και η ευφυείς πολιτική τους, τους οδήγησε να τα δώσουν στις τράπεζες για να σώσουν την οικονομία από βέβαιο πνιγμό.

Εκτός όμως από τους πολιτικούς μας, που κρίνοντας από αυτή την περίπτωση και μόνο, έχουν το χαμηλότερο επίπεδο, έβερ!, οι δημοσιογράφοι, οι σχολιαστές, οι αναλυτές, όλοι αυτοί τέλος πάντων που με τη σειρά τους επηρεάζουν την κοινή γνώμη, ελάχιστα ψελλίσανε επί του θέματος, ελάχιστα προσπάθησαν να εξηγήσουν και οι περισσότεροι υπερθεμάτισαν της θεωρίας, πεντάευρα σε σεντούκι στα 6 υπόγεια του Υπεθο και παει λέγοντας.

Τι να πω τώρα, θεωρίες συνομωσίας, ελληνοκομουνιστικού επιπέδου, περί καπιταλισμού που μας κρατάει υπνωμένους και άλλα τέτοια;; Δεν ξέρω και λόγο αιώνιας βλακείας όπως σας έχω ξαναπεί, δεν καταλαβαίνω. Αυτό που ξέρω είναι ότι οι περισσότεροι από εμάς, μορφωμένοι με αντίληψη άνθρωποι, καταλαβαίνουν. Και άρα όλα αυτά τα σαχλά λαϊκίστικα απευθύνονται σε άλλους. Γιατί όμως οι μισοί δουλεύουμε τους άλλους μισούς, και στο φινάλε της παράστασης δεν υπάρχει χειροκρότημα;

Σήμερα έχει γκουρμεδιά, για εσάς που προσπαθείτε λιγάκι. Ένα πάρα πολύ ωραίο ορεκτικό, για τα τραπέζια σας, αλλά και τα κεράσματά σας.

Μπισκότο παρμεζάνας με προσούτο και δαμάσκηνα

400 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
12 μικρά φρέσκα ή ξερά δαμάσκηνα, ή ότι άλλο φρούτο έχει η εποχή. Το καλοκαίρι βέβαια θέλει πεπόνι, αλλά μπορείτε να βάλετε και σύκο, και κομμάτι από ροδάκινο, μάνγκο κλπ.
12 λεπτές φέτες προσούτο, ανεπιφύλακτα αν βρείτε να πάρετε το προσούτο του Στρεμμένου, από τον Προυσό Ευρυτανίας, πολύ καλύτερο από τα φτηνιάρικα εισαγόμενα ιταλικά που είναι πολύ αλμυρά συνήθως.
λίγο μπαλσάμικο (προερετικά)
πιπέρι

Για τα μπισκότα παρμεζάνας: στρώστε μία λαμαρίνα με λαδόχαρτο ή αν έχετε με την αντικολλητική επιφάνεια σιλικόνης (αν δεν έχετε να πάρετε, είναι πολύ χρήσιμη). Προθερμαίνουμε το γκρίλ στους 200 βαθμούς. Ακουμπάμε ένα τσέρκι, ή στρογγυλό κουπ πάτ πάνω στη λαδόκολλα και απλώνουμε στο εσωτερικό του ένα πολύ λεπτό στρώμα από παρμεζάνα. Αφαιρούμε το τσέρκι και το βάζουμε δίπλα και επαναλαμβάνουμε, μέχρι να γεμίσει η λαμαρίνα με λεπτούς κύκλους από παρμεζάνα. Θα γίνουν περίπου 12 τέτοιοι κύκλοι. Ψήνουμε στο γκρίλ βάζοντας τη λαμαρίνα στην ψηλότερη σκάλα για 3-4 λεπτά μέχρι να λιώσει η παρμεζάνα, αλλά να μην μαυρίσει. Πρέπει να είναι απλά λιωμένη. Βγάζουμε τη λαμαρίνα και αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν. Αν βάλουμε πολύ παρμεζάνα, τότε θα απλώσουν και θα χάσουν το σχήμα τους, μπορούμε όμως να τα σπάσουμε σε μικρότερα κομμάτια και να χρησιμοποιήσουμε σε πράσινες σαλάτες.
Για το σερβίρισμα: τυλίγουμε το προσούτο στα 12 δαμάσκηνα. Αν είναι πολύ μεγάλα τα φρούτα κόψτε ένα κομμάτι τους, ώστε το σύνολο να είναι μία μεγάλη μπουκιά. Ραντίζετε με λίγο μπαλσάμικο και πασπαλίζετε με πιπέρι. Βάζετε σε μία πιατέλα τα φρούτα τυλιγμένα με το προσούτο και δίπλα τα μπισκότα παρμεζάνας. Για να τα φάτε βάζετε ένα κομμάτι φρούτου πάνω σε κάθε μπισκότο. Μιας και το φρούτο έχει ζουμιά καλύτερα να τα σερβίρετε χώρια για να μην μουλιάσει το μπισκότο και χάσει την τραγανότητά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: