Παρασκευή 9 Μαΐου 2008

ΜΑΜΑ ΜΙΑ - ΑΒΒΑ

Χτες το βράδυ πήγαμε και είδαμε το Μαμα Μια, το γνωστό μιούζικαλ που γράφτηκε πάνω στα τραγούδια των ABBA.

Δεν ξέρω πόσοι από εσάς είστε fun των ΑΒΒΑ, σίγουρα όμως ξέρετε καλά, έχτε ψιλοτραγουδήσει, και έχετε χορέψει το Dancing Queen, το Money Money Money, το take a chance on me, και πάρα πολλά άλλα που πιθανόν ακόμα και να μην ξέρετε ότι είναι των ΑΒΒΑ.

Μπορεί για πολλούς Ροκάδες της γενιάς μας, των 80’s οι ΑΒΒΑ να είναι ένα σαχλό-συγκρότημα που κέρδισε την Γιουροβίσιον, κάτι σαν τη Καλομοίρα ένα πράγμα, αλλά δεν είναι καθόλου έτσι. Η μουσική τους – όπως λεει και ο Βαγγέλης – είναι περίπλοκή, με πολλά όργανα και μπορεί να παιχτεί από μεγάλες ορχήστρες. Τα δε τραγούδια αν ακούσεις προσεκτικά τους στίχους μόνο σαχλοτράγουδα δεν είναι.

Η παράσταση ήταν πολύ καλή. Το Μπαντμικτον φίσκα, και το περίεργο, γερόντια!! Πολλά γερόντια, και δεν λεω για 50-60 χρόνων, αυτό μάλλον φυσιολογικό θα ήταν αλλά για γιαγιάδες και παππούδες 70-80 ετών, που πολλοί έμοιαζαν λες και μόλος βγήκαν από τον εσπερινό. Πάρα πολύ παράξενο, υπήρχαν βέβαια και πολλά μικρά που κουνιόντουσαν και χόρευαν, και αν εμένα μου το έλεγε αυτό κάποιος το 85 θα τον έλεγα τρελό. Το ίδιο και αν μου λέγανε ότι θα πήγαινα σε μία τέτοια παράσταση για να ακούσω ΑΒΒΑ, κάπου στα 40 μου.

Αν βέβαια θες να κρίνεις την παράσταση μόνο σαν μιούζικαλ και προσπαθήσεις να απομονώσεις τα τραγούδια και την μουσική, μάλλον μέτρια θα την έλεγα. Τα χορευτικά δεν έλεγαν τίποτα ούτε τα σκηνικά. Θέλω να πω ότι έχω δει και καλύτερα, αλλά δεν έχω δει κανένα άλλο μιούζικαλ με τέτοια μουσική. Φανταστική !!! Οι φωνές ήταν και καλές και μέτριες. Με την έννοια ότι μερικές από τις τραγουδίστριες – όπως η Ντάνα (Μαμα Μια) και οι φίλες της ήταν καταπληκτικές, με φωνές που ταίριαζαν στα τραγούδια, ενώ η πιτσιρίκα που έκανε τη κόρη που θα παντρευόταν είχε καταπληκτική φωνή για το Φάντασμα της Όπερας για παράδειγμα, σοπράνο, άλλα όχι για τα τραγούδια των ΑΒΒΑ. Λεπτομέρειες βέβαια όλα αυτά, γιατί πραγματικά η μουσική είναι τόσο μεγαλειώδης που με δυσκολία κρατιέσαι στο κάθισμα σου και δεν σηκώνεσαι να χορέψεις, πράγμα βέβαια αδύνατον στον συγκεκριμένο χώρο.

Το τραγούδι που άκουσα χθες, διάβασα «τους στίχοι» και τρελάθηκα βέβαια είναι ένα πολύ γνωστό που εγώ δεν ήξερα ότι ήταν των ΑΒΒΑ. Το the winner takes is all. Προσπάθησα να ανεβάσω ένα link http://www.youtube.com/watch?v=xK3mVxGfzPY για να το ακούσετε αλλά δεν είμαι σίγουρη ότι θα δουλέψει, τέλος πάντων οι στίχοι είναι:

I dont wanna talk, About the things weve gone through
Though its hurting me, Now its history
Ive played all my cards, And thats what youve done too
Nothing more to say, No more ace to play
The winner takes it all, The loser standing small
Beside the victory, Thats her destiny
I was in your arms Thinking I belonged there
I figured it made sense Building me a fence
Building me a home Thinking Id be strong there
But I was a fool Playing by the rules
The gods may throw a dice Their minds as cold as ice
And someone way down here Loses someone dear
The winner takes it all The loser has to fall
Its simple and its plain Why should I complain.

But tell me does she kiss Like I used to kiss you?
Does it feel the same When she calls your name?
Somewhere deep inside You must know I miss you
But what can I say Rules must be obeyed
The judges will decide The likes of me abide
Spectators of the show Always staying low
The game is on again A lover or a friend
A big thing or a small The winner takes it all

I dont wanna talk If it makes you feel sad
And I understand Youve come to shake my hand
I apologize If it makes you feel bad
Seeing me so tense No self-confidence
But you see
The winner takes it all The winner takes it all......

Αν μπορείτε να πάτε να το δείτε, αξίζει τον κόπο.


Σήμερα θα σας γράψω μία συνταγή για πατατοσαλάτα. Είναι απλή και αποτελεί ένα καλό κυρίως γεύμα.

Πατατοσαλάτα (2 μερίδες)

4 μεγάλες πατάτες βραστές.
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
μα χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κουτ. σουπ. κάπαρη
2 κουτ. σουπ. αγγουράκι ανθό (τα μικρά) ψιλοκομμένα
2 κουτ. σουπ. μουστάρδα ντιζόν
Λάδι, ξύδι
Αλάτι, πιπέρι

Κόβετε τις βραστές πατάτες σε ομοιόμορφα μικρά κυβάκια. Σε ένα μπολ ρίχνετε το λάδι, το κρεμμύδι, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήστε τα για 5 λεπτά να αναμιχθούν, όσο εσείς ψιλοκόβετε τα υπόλοιπα υλικά. Βάζετε με την σειρά, τις πατάτες, τη κάπαρη και το αγγουράκι, τον μαϊντανό και τον δυόσμο, και ανακατεύετε απαλά ώστε να αναμιχθούν τα υλικά χωρίς να λιώσουν οι πατάτες. Αν έχετε μεγάλο μπολ, μπορείτε αντί να τα ανακατέψετε με κουτάλι να τινάξετε την άκρη του μπολ (όπως κάνουμε την ομελέτα για παράδειγμα) αλλά αν δεν είστε καλοί σε κάτι τέτοια άστε το καλύτερα. Σε ένα σέικερ, ή μικρό μπολάκι αναμειγνύετε το λάδι, το ξύδι και την μουστάρδα μέχρι να ομογενοποιηθούν και περιχύνετε την σαλάτα. Είναι ένα πολύ ελαφρύ και αρωματικό φαγάκι που γίνετε πολύ γρήγορα και εύκολα.

ΦΙΛΑΚΙΑ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

μπραβο βρε μαριάννα μου θύμησες άλλες εποχές. Μπήκα στο youtube για το τραγούδι και κόλλησα για τα καλά ακούγοντας σχεδόν τα πάντα απο αυτούς. και ωραία μουσική και πολύ καλοί στίχοι. Αντε μπράβο στα χρόνια μας τα καλά και τα ρυθμικά. Μιρέλλα