Τρίτη 27 Μαΐου 2008

Το κάλος και ο κάλος

Και καλλιστεία έχομε, διότι πως είναι δυνατόν να μην έχομεν αλώστε. Δεν τα είδα βέβαια καθώς είναι ένα εξαιρετικά βαρετό θέαμα. Αλλά κάνοντας ζάπινγκ, έπεσα πάνω στην κυρία Τατιάνα μας, να αναγγέλλει μία μεγάλη έκπληξη για την βραδιά. Ποια ήταν αυτή; μα η παρουσία του εθνικού μας νομάρχη βέβαια!

Τι δηλώσεις ήταν αυτές, τι ότι αυτός δεν προσέχει το ύψος μίας γυναίκας αλλά το βάθος της – όπως κάνουμε με τα πηγάδια δηλαδή – τι ότι τη δικιά του την γυναίκα την έψαχνε 51 χρόνια να την βρει και δεν την πήρε γιατί ήταν ξανθιά, όπως του είπε η κυρία Τατιάνα μας, τι ότι αυτός είναι εκεί για να προασπίσει τα δικαιώματα της Βόρειας Ελλάδας. Δεν τα θυμάμαι όλα, ήταν βλέπετε πάρα πολλά, και ασήκωτα.

Αυτός ο άνθρωπος, και που τον βλέπω μόνο, μου γυρίζει τ΄ άντερα. Ψηφίζεται όμως, κατ΄ επανάληψη μάλιστα. Θεώρησε σωστό και πρέπον να βρίσκετε σε αυτήν την εκδήλωση. Αυτή του η πράξη συνάδει με την ιδιότητά του, και έπραξε το σωστό προφανώς κατά την γνώμη του. Γιατί, εκεί δεν πήγε ως ιδιώτης. Πήγε γιατί είναι ο γνωστός Νομάρχης που «τα λεει». Τι λεει όμως απασχολεί κανένα; Εντάξει να γελάσεις, να μειδιάσεις, να σχολιάσεις, αλλά θα ασχοληθούμε ποτέ σοβαρά με το φαινόμενο, γιατί αυτός μπορεί να πουλάει ότι τρέλα θέλει, και οι άλλοι μιας και πουλάει η τρέλα του θα τον έχουνε από κοντά. Είναι φαινόμενο όμως ότι αυτό το πράγμα πουλάει και μάλιστα σε τέτοιο βάθος χρόνου. Εθνική ψυχανάλυση θέλουμε μάλλον. Μπορεί και οι αμερικανοί να έχουν τον δικό τους, αλλά και εμείς δεν πάμε πίσω. Τέρμα λοιπόν τα σχόλια για τον απερχόμενο πρόεδρο της Αμερικής, εμείς είμαστε χειρότεροι.

Ντομάτες Γεμιστές με πλιγούρι σήμερα. Το έφτιαξα το Σάββατο, λόγω Γιουροβίζιον και ήταν πάρα πολύ ωραίες και πολύ πιο εύκολες απ’ ότι νόμιζα. Η συνταγή είναι του Μαμαλάκη. Δοκιμάστε λοιπόν αυτά τα εναλλακτικά γεμιστά και πείτε μου.

Ντομάτες Γεμιστές με πλιγούρι

8 μεγάλες ντομάτες για γεμιστά
1 ποτήρι του νερού πλιγούρι
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 πιπεριές πολύχρωμες (κόκκινη, πράσινη, κίτρινη) ψιλοκομμένες σε μικρούς κύβους
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ κούπα δυόσμο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι, λάδι, και λίγο ζάχαρη
1 ποτήρι ντοματοχυμό

Με ένα κουταλάκι αδειάζετε τις ντομάτες όπως κάνουμε κανονικά με τα γεμιστά. Ρίχνουμε σε κάθε ντομάτα λίγο αλάτι και λίγη ζάχαρη, τις βάζουμε σε ταψί να χωράνε ίσα-ίσα, και ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι και τις πιπεριές με λίγο λάδι μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το πλιγούρι και το σοτάρετε και αυτό για λίγο. Ρίχνετε το ντοματοχυμό και το νερό, το αλάτι και το πιπέρι και τα μαγειρεύετε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πιουν τα υγρά τους, περίπου 10 λεπτά. Αποσύρετε από την εστία, προσθέτετε το μαϊντανό και τον δυόσμο, λίγο λάδι ακόμα και τα αφήνετε να κρυώσουν.

Μόλις κρυώσουν γεμίζετε τις ντομάτες, τις καπακώνετε, ρίχνετε 1 ποτήρι νερό στο ταψί και ραντίζετε από πάνω με ελάχιστο λάδι την κάθε ντομάτα. Τις ψήνετε στο φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα για 1 ώρα. Τρώγονται και ζεστές, αλλά κρύες είναι ακόμα καλύτερες, ειδικά με ένα ωραίο μανούρι, άντε και φέτα για εσάς που την τρωτε.

Αύριο δεν έχει συνταγή! Πάω Ρουμανία, αυθημερόν και δεν θα προλάβω.

1 σχόλιο:

MIHALIS είπε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΠΕΡΑΚΙ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΑ ΤΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ