Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2008

Το ταξίδι

Είπαμε με την παρέα μου να πάμε κανένα ταξιδάκι στο εξωτερικό. Κάθε χρόνο κάπου πάμε, και καλά περνάμε και ανοίγουν τα μυαλά μας. Έχουμε πάει σε πολλά μέρη είτε μόνοι μας είτε όλοι μαζί και καθώς περνάνε τα χρόνια όλο και πιο λίγα είναι τα μέρη που μπορείς να πάς, εξάλλου δεν μιλάμε για μεγάλα ταξίδια, για τριήμερα λέμε σε ευρωπαϊκές πόλεις.

Μιας και κανενός μας τα οικονομικά δεν πάνε καλά αυτό το καιρό, ήμασταν πολύ επιφυλακτικοί στη συζήτηση για ένα φθινοπωρινό ταξίδι που πολύ ήθελαν μερικοί από την παρέα. Όπως και να το κάνουμε ένα ταξίδι στο εξωτερικό, το θέλει το χρήμα του, βάλε τα εισιτήρια, βάλε τα ξενοδοχεία, βάλε τα ταξά πίσω μπρος στα αεροδρόμια, τα ανελαστικά έξοδα που λεει και ο Γιάννης, ένα 800-αρι το θες οπωσδήποτε για 3-4 μερούλες. Πολλά λεφτά δεν είναι, αλλά δεν περισσεύουν σε κανένα ειδικά τώρα μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, και με το ύψη που έχουν πάει τα επιτόκια …

Με αυτές τις σκέψεις, έλεγα ότι μάλλον δύσκολο είναι να βρούμε κάτι που να μας βολεύει, αλλά μίας και ο δόκτωρ τις παρέας επέμενε, πάμε κάπου και πάμε κάπου, ξεκίνησα να ψάχνω να δω τι θα βρω και … βλέπουμε.

Για οργανωμένο δεν μιλάμε βέβαια, γιατί και πιο ακριβό είναι και δεν μας αρέσει να πηγαίνουμε σαν πρόβατα για σφαγή από εδώ και από εκεί.

Μπαίνω στο γούγλη: Low budget flights … μου βγάζει εκατομμύρια λινκς μπαίνω σε ένα ελληνικό on-line ticket sales.

Low budget flights, τσαρτερ δηλαδή, έβγαζε για διάφορες πόλεις, Λονδίνο, μπλα μπλά , ..., Ρώμη, Μιλάνο, μπλα μπλά, Λαρνακα, Φρανκφουρτη, Ντιζεντολφ, ποιος θέλει να πάει στο Ντιζεντολφ!!, Μοναχο πήγαμε, Βερολίνο πήγαμε , ...., ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ!

Ωραία η Βαρκελώνη, .... μα έχω πάει άπειρες φορές, .... ναι αλλά ωραία η Βαρκελώνη, μα πέρσι πήγαμε στη Μαδρίτη θα θέλουν; Ναι αλλά άλλο πράγμα η Βαρκελώνη, ..., έχουν πάει στη Βαρκελώνη; Δεν θυμάμαι, ..., μπορεί, ... αλλά ωραία η Βαρκελώνη!

Μπαίνω, ..., πως τη λένε την εταιρία; Βούελινγκ; Τι σκατά είναι αυτό; Από το Value ρε βόδι! Ανοίγω γούγλη. Βάζω Β Ο Υ Ε Λ Ι Ν Γ Κ .... όπα νάτη! Μπαίνω ... ισπανική, ...., πως να βρείτε τις φθηνότερες τιμές ..., έτσι αυτό θέμε. Μπαίνω στο πώς ... κλπ. Ένα ευκολότατο διάγραμμα έδειχνε πόσο κοστίζει το εισιτήριο κάθε μέρα. Βρίσκω ένα σαββατοκύριακο στο τέλος Νοεμβρίου. Διαλέγω αναχώρηση Σαββάτο ξημερώματα, επιστροφή Τρίτη μεσάνυχτα, 3 νύχτες, 4 μέρες είναι ότι πρέπει για Βαρκελώνη. Βγάζει τιμή 125 Ευρώ, με τους φόρους, με όλα! Έχει θέσεις λεει ... γίνετε ενδιαφέρων !

Για να δω τι παίζει και με τον ύπνο. Τα ξενοδοχεία στη Βαρκελώνη είναι ακριβά. Μήπως τελικά τα πληρώσουμε στο ύπνο. Μπαίνω στο Hotel Club. Διαμερίσματα, γιατί όχι, ωραία θα είναι. Διαμερίσματα 3 αστέρων! Για να δούμε ..., 230 ευρώ το δίκλινο στούντιο, κομπλέ με κουζίνα κλπ, για 3 μέρες, .., δηλαδή 40 – 45 το άτομο την ημέρα. Δηλαδή .....

Χοντρά με 250 ευρώ το άτομο, πάμε 4 μέρες στη Βαρκελώνη. Και γυρίζουμε κιόλας!

Το αντίστοιχο 3-ήμερο στα Χανιά την περασμένη εβδομάδα μας κόστισε 2-πλάσια! Και μετά σου λένε το τουριστικό προϊών της Ελλάδας, κουραφέξαλα ! Στην Αθήνα να κάτσω Σαββατοκύριακο, αν πάω ένα θέατρο, για ποτάκι μετά, να πληρώσω το πάρκιν στο κέντρο και την Κυριακή πάμε για κανα ψαράκι στη Ραφήνα, με καφέ-γλυκό στην Κηφισιά μετά, πάνε τα 250 ευρώ!

Κάθε μήνα στη Βαρκελώνη να πηγαίνω, να κάνω και τη σχετική ψυχοθεραπεία που σου προσφέρει ένα τέτοιο ταξίδι, τελείωσα, δεν θέλω κάτι άλλο.

Άδικο έχω;

Τι φαγάκι να σας γράψω σήμερα; Κάτι απλό και νοστιμότατο

Μοσχαρίσιες μπριζόλες μαριναριναρισμένες με μπαλσάμικο

4 μέτριες μοσχαρίσιες μπριζόλες
2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
2 κλαδάκια θυμάρι, ή 1 ρίγανη ξερή
πιπέρι, αλάτι
2/3 του φλιτζανιού λευκό κρασί
2/3 του φλιτζανιού ξύδι μπαλσάμικο
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Σε ένα μπολ, ανακατεύετε τα κρεμμύδια με το θυμάρι, το πιπέρι, το λάδι, το κρασί και το ξύδι. Σε βαθύ ταψάκι απλώνετε τις μπριζόλες (που τις έχετε πλύνει και στεγνώσει καλά με χαρτί κουζίνας), να μην καλύπτουν η μία την άλλη και τις περιχύνετε με την μαρινάδα. Καλύπτετε το ταψί με μεμβράνη κουζίνας και τις βάζετε στο ψυγείο να μαριναριστούν για τουλάχιστον 4 ώρες.

Βάζετε την κάθε μπριζόλα σε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολας και την περιχύνετε με το ¼ της μαρινάδας. Κλείνετε την λαδόκολλα σαν πακέτο και την βάζετε σε ένα ταψί. Κάνετε το ίδιο και με τις υπόλοιπες μπριζόλες. Τις ψήνετε σε δυνατό φούρνο, αν έχετε τη δυνατότητα σε γκριλ με αέρα στο μέγιστο, για 15 λεπτά, ανάλογα με το πάχος της κάθε μπριζόλας και με πόσο «αιματηρή» την θέλετε. Μην ξεχνάτε ότι το μοσχάρι πρέπει να τρώγετε σχεδόν ωμό στο κέντρο του, να βελάζει που λεει και ο Αποστόλης. Έτσι είναι πολύ πιο νόστιμο, αλλά περί ορέξεως κολοκυθόπιτα, αν εσάς το αιματάκι σας χαλάει καρβουνιάστε τις, κανείς δεν θα σας παρεξηγήσει! Το θέμα είναι να αρέσουν σε εσάς και όχι τι λεω εγώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: