Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Τα πάντα όλα

Από χτες είμαι σπίτι με κρύωμα. Πυρετός, λαιμά, συνάχι, παπανδρέου, υπουργικό συμβούλιο, ψωμιάδης, τα πάντα όλα σας λεω!!!

Μάλλον δεν είναι Η1Ν2Ψ27, κάτι άλλο είναι. Απλό κρύωμα δεν είναι πάντως, είναι δυνατόν να έχω κάτι που δεν ονοματίζετε με γράμματα και αριθμούς;; θα ήθελα να είναι κάτι σαν Κ24Φ12, αν γίνετε παρακαλώ. Και πυρετάκι έχομεν, και τα λαιμά τσούζουν, πάνω που έκοψα το τσιγάρο και αισθανόμουνα μια χαρά, ήρθε και ο παραπάνω να μας κάνει να αισθανόμαστε λες και ξυπνήσαμε από ξενύχτι με οβερντοουζ από τσιγάρα και βίσκια.

Έφυγε και ο Αβραμό και ανησυχώ! Ποιος θα με φροντίσει τώρα, πείτε μου ποιος;;; Αυτή η Μαριλίζα;; είναι δυνατόν! Καλή κοπέλα δεν λεω αλλά μοιάζει με πρεσβυτέρα στην Ανω Δεξιά Βλαχούλα. Χάθηκε να την πάρει αυτή η άλλη η Αννα να τη σουλουπώσει λίγο, να τις πάρει ένα ρουχαλάκι, να την βάψει λίγο διακριτικά, κάτι τέλος πάντων!

Απ΄ ότι καταλάβατε από το πρωί βλέπω τα πάντα όλα! Ορκωμοσίες, υπογραφές, ομιλίες, χειραψίες, υπουργικά συμβούλια και διαβούλια, και πολύ πολύ μα πάρα πολύ σας λέω δουλειά. Αυτοί οι Πασόκοι είναι έξυπνοι, κατάλαβε ο κόσμος ότι οι άλλοι ξυνόντουσαν νυχθημερόν, θα βγούμε και θα τους υποσχεθούμε δουλειά σου λένε, να εκστασιαστούν οι ιθαγενείς.

Τέλος πάντων άλλο είναι το πρόβλημά μου τώρα. Κάθομαι μέσα στον μαύρο πυρετό και τους βλέπω και λεω είναι δυνατών να με συνδράμει σε αυτή τη δύσκολη στιγμή η Μαριλίζα;; πως να της έχω εμπιστοσύνη πείτε μου! Ο άλλος, με τα μπλέιζερ κουστουμάκια, τις άψογες γραβάτες μπος, τα μπίλλλυ παπούτσια, και το απόλυτα συμπονετικό βλέμμα, πως να το κάνουμε σου εμπνέει μία εμπιστοσύνη. Βγένει τώρα το άλλο το έρμο, με ταγεράκι νεωτερισμών, ούτε το νυχάκι δεν είχε βάψει, τίποτις και σου λεει «δουλειά»! Τι μας λες μανδάμ;; κατ΄ αρχήν με δουλειά δεν περνάει ο πυρετός μάλλον ανεβαίνει! Και κατά δεύτερων, θα χαλάσεις την πιάτσα!!! Πάνω που μάθαμε να καθόμαστε όλοι και να ξυνόμαστε θα μας βάλεις και να δουλέψουμε! Μωρέ τι μας λες ....

Καταλάβατε τώρα τι έχω πάθει. Μέσα στις λιζοπαϊνες, τα νιουροφέν, τα χαμομίλια και τις κοτόσουπες, έχω και τους μουρλούς που πήρανε σοβαρά ότι τους ψήφισαν και θέλουν να δουλέψουν. Είπα να κλείσω την τηλεόραση και να διαβάσω μερικά μπλόγκς να δω τι κάνουν και οι άλλοι.

Αυτά τα παιδιά πάντα μας προσέφεραν απλόχερα γέλιο και αυτό πως να το κάνουμε πρέπει να τους το αναγνωρίσουμε. Η δήλωση Ψωμιάδη, είναι ιστορικό μνημείο, και βέβαια είχα την τύχη να την ακούσω ζωντανά. Η Φιφή αναρωτιέται αν τα πιστεύει αυτά που λεει και ποιο τελικά είναι το μέγεθος της μαλακίας του, εγώ πάλι πιστεύω ότι απλά θέλει να δημιουργεί φασαρία γύρω από το όνομά του και να επιπλέει σαν τον φελλό, ή σαν οτιδήποτε επιπλέει τέλος πάντων. Τώρα θα μου πείτε είναι κρίμα και άδικο ένα τέτοιο κόμμα να έχει και έναν τέτοιο τύπο να τους εκθέτει με αυτό τον τρόπο. Θα συμφωνούσα μαζί σας, αν δεν είχα διαβάσει διάφορες αναλύσεις για την ήτα τους σε ορισμένα «κομματικά» μπλογκς.

Για την ακρίβεια υπάρχει ένα, που είναι πάρα πολύ δημοφιλές και που νομίζεις ότι το γράφει κάποιο στέλεχος προπαγάνδας από τη Ρηγίλης. Πέραν από τις αναρτήσεις αυτές κάθε αυτές που ξεχειλίζουν από πατριωτισμό και συνομοσιολογικές αναφορές και βέβαια αοριστά σχόλια για τον μεγάλο ηγέτη και την ιστορική φυσιογνωμία κλπ, τα σχόλια στις αναρτήσεις είναι απίθανα! Τι ότι τον Καραμανλή τον έριξε η ΣΙΑ, τι ότι τον άδειασε ο Πουτιν, τι ότι τον σιγο-έτρωγαν οι πασόκοι δημόσιοι υπάλληλοι και δεν τον άφηναν να κάνει τη δουλειά του! Οτι οι «αριστεροί» του έβαλαν δίπλα τον Ρουσό για να λειτουργεί σαν δούρειος ίππος, και βέβαια ότι τον έριξαν τα ΜΜΕ, και ότι το βατοπαίδι δεν έγινε ποτέ, ότι όλα είναι στη φαντασία των δημοσιογράφων!! Απίθανα πράγματα με έναν όμως παρανομαστή, ότι όλοι οι ψηφοφόροι της ΝΔ – με εξαίρεση βέβαια τους συγγραφείς αυτών των σχολίων, αυτοί ξέρουν!! – είναι γίδια το λιγότερο και κάνουν ότι τους λένε η ΣΙΑ, ο Πούτιν, οι εφημερίδες και τα άλλιεν. Μεγάλη εκτίμηση έχουν για τους οπαδούς της Δεξιάς Παράταξης, μπράβο!

Αυτοί, θα τα βρουν όμως, όπως τα βρήκαν και οι Πασόκοι το 2007. Κόμματα εξουσίας δεν διαλύονται, θα χάσουν την εξουσία αν το κάνουν, και αυτό τουλάχιστον το ξέρουν καλά. Για εσάς τους φίλους μου τους δεξιούς το γράφω αυτό να ηρεμήσετε λιγάκι.

Με τον πυρετό μου πάλι δεν ξέρω τι να κάνω! Να πάω στο νοσοκομείο ή να μην πάω. Αν είναι πάλι να μην με υποδεχτεί ο Αβραμό να μην με χτυπήσει με κατανόηση στην πλάτη, δεν πάω. Θα κάτσω σπίτι!!

Στη τούρλα, έχω βάλει να φτιάξω και ξυνοπρόζυμο. Τι το ήθελα;; θέλει τουλάχιστον 15 μέρες για να γίνει και πρέπει κάθε μέρα κάτι να κάνω. Το κακό όμως είναι ότι κάθε μέρα το χωρίζεις και όπως λεει η συνταγή ή το πετάς το μισό ή το δίνεις σε «γειτόνισσα!». Και που να τη βρω εγώ τη γειτόνισσα;;; – που να ξέρει τι είναι το προζύμι! Το χωρίζω στα δύο και το κρατάω – να το πετάξω ούτε λόγος, βέβαια – και έτσι έχω αυτή τη στιγμή 8 μπολάκια με προζύμι να φουσκώνει και να ξεχειλίζει να γεμίζει τη κουζίνα μου και να πρέπει κάθε 12 ώρες να κάνω και κάτι. Το βράδυ τα 8 θα έχουν γίνει 16 και το πρωί 32, άρα πρέπει να πάρω την απόφαση να πετάξω και μερικό, δεν έγινε και τίποτα, αλεύρι με νερό είναι όχι χαβιάρι μπελούγκα!

Σουπίτσα σήμερα, ότι πρέπει για το κρύωμα που σας εύχομαι να μην έχετε αλλά που ίσως κάποια μέρα να αποκτήσετε!

(Τώρα που σας γράφω ακούω, ταρατατζουμ τζουμ τζουμ από την τηλεώραση!, τρέχω ...... παρέλαση! Στρατά, μπάντες ο Βαγγέλης και ο Βαγγέλης, καμαρωτοί, καμαρωτοί με υπασπιστές και λοιπές φιοριτούρες, ....., το πρωτόκολλο βλέπετε του στρατού! Ορισμένα πράγματα δεν αλλάζουν)

Σούπα με λαχανικά και πλιγούρι (βγάζει 6 μερίδες)

½ φλιτζάνι πλιγούρι
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
2 κλωνάρια σέλερι κομμένα σε ροδέλες
2 μέτριες ντομάτες, ξεσποριασμένες και τριμμένες
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
250 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια σε λεπτές φετούλες
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 ½ λίτρο ζωμό κότας από κύβο
½ κουταλάκι του γλυκού ξερό δυόσμο
αλάτι και πιπέρι

Βράζουμε το πλιγούρι για 40 λεπτά με αρκετό νερό και το στραγγίζουμε. Στο βούτυρο σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Προσθέτουμε τα καρότα και το σέλερι, τα μυρωδικά τη πιπεριά, το πλιγούρι και το ζωμό. Ρίχνουμε και τη ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 10 λεπτά. Σοτάρουμε σε τηγάνι τα μανιτάρια μαζί με το βούτυρο για λίγα λεπτά και τα προσθέτουμε στη σούπα 5 λεπτά πριν τη σερβίρουμε. Στο τέλος πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: