Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Αμα σου λέω ....

Αντιγράφω από τη χτεσινή Ελευθεροτυπία ….

....Τα εκλογικά αποτελέσματα αποτυπώνουν μια σχετική επιτυχία του συστήματος, αφού κατόρθωσε -μόλις δύο χρόνια μετά τις εκλογές του 2007- να επαναφέρει το ΠΑΣΟΚ με μεγάλο ποσοστό στην κυβερνητική εξουσία. Ταυτόχρονα, ωστόσο, η εκλογική καθίζηση της ΝΔ του Καραμανλή -που επέλεξε να προβάλει ανοιχτά τη γραμμή της επίθεσης- ήταν το «τίμημα» αυτής της επιτυχίας που αναδεικνύει και κρατάει ανοιχτά τα προβλήματα του συστήματος. .... (βλέπετε το σύστημα θέλει να κερδίζουν και οι δύο!! ταυτόχρονα)

.... είναι φανερό πως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, στην επίθεση που θα προωθήσει, δεν θα έχει απέναντί της έναν αδρανή λαό (αυτό είναι ολοφάνερο, ο λαός είναι έτοιμος για επίθεση!!) Εκεί ακριβώς -στο πεδίο των αντιστάσεων και των αγώνων- και κυρίως σε αυτό θα συνεχίσει να κρίνεται και το ζήτημα της Αριστεράς .... σε αυτό το πεδίο, των αγώνων και του κινήματος, το ΚΚΕ(μ-λ), όπως άλλωστε δεσμεύτηκε και προεκλογικά, θα συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις, με τη λογική της Κοινής Δράσης, ώστε να προωθηθεί ο πολιτικός στόχος του Μετώπου Αντίστασης (του ποιού;;; βοηθάτε ρε παιδιά!!) που είναι επιτακτικά αναγκαίος τόσο για τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του λαού όσο και για την προοπτική του ....

Τι πίνουν και δεν μας λένε!!

Εξάλλου πιο απλά και κατανοητά τα είχε πει και ο Πάνος Μιχαλόπουλος στη Γκαρσονιέρα για 10 .... «δεν φταιω εγώ, το σύστημα φταιει που σε χώνει σε ένα λούκι και σε σπρώχνει, σε σπρώχνει, σε σπρώχνει ...» .

Λοιπόν παιδάκια, έχετε το νου σας, διότι σύμφωνα με τον προλαλήσαντα α) θα δεχτούμε επίθεση από το σύστημα, β) έχουμε αγώνα μπροστά μας γ) από αυτόν τον αγώνα κρίνετε το ζήτημα της Αριστεράς (η ψήφος είναι λάθος όργανο για τέτοιες κρίσεις) δ) ο στόχος του Μετώπου Αντίστασης πρέπει να προωθηθεί.

Επίσης έχω να προσθέσω ότι το 2012 θα μας επιτεθούν οι ελοχίμ και πρέπει να το βάλετε και αυτό στο πρόγραμμα, μην το ξεχάσετε, και επίσης όποιος θέλει ξυνοπρόζυμο ας μου ζητήσει γιατί με βλέπω να κολυμπάω στα προζύμια σε λίγο! (είπαμε καλός ο αγώνας αλλά να τσιμπήσουμε και κάτι!).

Μπουτάκια Κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας

8 μπουτάκια το κάτω μέρος μόνο χωρίς τον μηρό, κοπανάκια τα λένε
3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα χωριάτικη με σιναπόσπορο
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 φλιτζανάκι του καφέ σάλτσα σόγιας
χυμός από 1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι και θυμάρι

Αλατοπιπερώνουμε δεόντως το κοτόπουλο, και τα απλώνουμε σε ένα πυρέξ. Αναμιγνύουμε τη μουστάρδα, το μέλι, το λάδι, τη σόγια, το λεμόνι, ένα φλιτζανάκι του καφέ νερό, και το θυμάρι και περιχύνουμε το κοτόπουλο. Τα γυρίζουμε να πάει παντού το μίγμα, σκεπάζουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε για 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο τους 200 βαθμούς αέρα. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν λιγάκι. Αν θέλετε μπορείτε με αυτή τη σάλτσα να μαρινάρετε το κοτόπουλο πριν το ψήσετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: