Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

Και κλάμα η κυρία

Δεν μπορώ να καταλάβω την ευαισθησία των ανδρών μπροστά σε μία γυναίκα που κλαιει. Λογικό είναι όταν βλέπεις έναν άνθρωπο να κλαιει δεν αισθάνεσαι καλά, είναι ολίγον τι άβολο. Αλλά δεν μιλάω για αυτό, παρά για το γυναικείο κλάμα, που κάνει όλους τους άνδρες μαρμελάδα.

Ένας άνδρας μπορεί να χειριστεί τα πάντα, λέμε τώρα, συμβόλαια, χρήματα ανταγωνιστές, τα πάντα όλα, και έρχεται η ώρα που απλά θες να του δείξεις ότι δεν είναι τόσο παντοδύναμος όσο νομίζει! μπήζεις εκείνο το «βουβό» κλάμα, με το δάκρυ να τρέχει στο μάγουλο, να μουτζουρώνει λίγο το μακιγιάζ, το ήρεμο αναφιλητό που μοιάζει λες και έχεις λόξιγκα, και τη συνοδευόμενη βουβαμάρα, ... και τον κάνεις να πιστεύει ότι είναι η μία και μοναδική αιτία της δυστυχίας σου, και ότι η θέση του είναι στο πάνθεον των κακών μαζί με τον Χίτλερ.

Αμέσως λεει ... μη μη μη κλααααίιιιιςςςς, και ο τρόμος καθρεφτίζεται στα μάτια του. Τι σκέφτονται άραγε και το λένε αυτό το μη κλαις;; οι γυναίκες ξέρω πολύ καλά τι σκέφτονται, τώρα θα δεις τι έχεις να πάθεις, σκέφτονται!

Με τα παιδιά δεν είναι το ίδιο πράγμα, υπάρχουν χιλιάδες λόγοι για τους οποίους μπορεί να κλαινε, για τις γυναίκες όμως ένας είναι ο λόγος .... εσύ αγαπητέ μου!

Μου πήρε κάποια χρόνια αλλά το έμαθα, δεν το κατάλαβα, αλλά το έμαθα, ένα δάκρυ μπορεί να σε κάνει ευτυχισμένη.

Σπαγγέτι με μανιτάρια

½ κιλό σπαγγέτι 600 γραμμάρια διάφορα μανιτάρια (οπωσδήποτε αυτά τα αποξηραμένα πορτσίνι που έχουν τα σουπερ μαρκετ, αλλά και τα κλασσικά λευκά μανιτάρια και 1 μεγάλο πορτομπέλο, προσωπικά αποφεύγω τα πλευρώτους που δεν πολυταιριάζουν κατά τη γνώμη μου) λαδι, αλάτι, πιπέρι 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη1 κρασοπότηρο λευκό κρασί1 σφινάκι μπράντι1 πρέζα μοσχοκάρυδο1 φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος1 φλιτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό για το σερβίρισμαΤριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φετούλες. Βράζουμε τα μακαρόνια και τα βουτυρώνουμε. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει. Δυναμώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια. Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά τους, και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να πάρει μια καλή βράση και ρίχνουμε το μπράντι. Αλατοπιτπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο. Μόλις χυλώσει η σάλτσα ρίχνουμε και τη κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να βράσει μέχρι να δημιουργηθεί μια πηκτή σάλτσα. Σερβίρουμε τα μακαρόνια, περιχυμένα με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με τη παρμεζάνα και τον μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: