Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

Μόδα

Έτσι και αλλιώς η μόδα είναι αστείο πράγμα, και όλο και περισσότερες γυναίκες την αγνοούν δημιουργώντας το δικό τους προσωπικό στυλ. Προσωπικά είμαι παντελώς άσχετη με αυτά τα πράγματα, ποτέ δεν ασχολήθηκα με τη μόδα και είμαι μάλλον πολύ συντηρητική και στο ντύσιμο και στο γδύσιμο, άρα δεν έχω δικαίωμα δια να ομιλώ.

Όταν λεω ότι όλο και λιγότερες γυναίκες ασχολούνται με τη μόδα δεν εννοώ ότι αγνοούν παντελώς τις γενικές γραμμές που καθορίζουν τα περιοδικά, και κυκλοφορούν με βάτες και παγιέτες, εννοώ ότι μάλλον ντύνονται άνετα και προσπαθούν να έχουν μία κριτική άποψη πάνω στο τι μας πλασάρουν οι οποιοιδήποτε. Βέβαια μιλάω για τις φυσιολογικές γυναίκες της γενιάς μας, τις εργαζόμενες, αυτές με τα «ελληνικά σώματα» και όχι τις Τζούλιες και τις Πετρούλες, αυτές δεν μας απασχολούν βέβαια.

Εκεί όμως που πέφτει χοντρό γέλιο είναι με τους άνδρες. Ιδιαίτερα με αυτούς που προσπαθούν να ακολουθήσουν μία κάποια μόδα. Εξηγούμαι ....

.... πόλο μπλουζάκι με σηκωμένο γιακά – τώρα δεν ξέρω αν είναι μόδα ή όχι εμένα μου θυμίζει Τζών Τραβόλτα στο Γκρίιιιιζζζ! Ιδιαίτερα αυτό το άγχος να είναι μονίμως σηκωμένος ο γιακάς, και μάλιστα κολλαρισμένος, σαν τα λευκά γιακαδάκια που φοράγαμε πάνω από τις ποδιές στο σχολείο. Ήρεμα Τζέιμς Ντιν, στο γραφείο είσαι πουλάκι μου, όχι στα πλατό του Γίγαντα.

.... γυαλιά ηλίου ρέιμπαν με καθρέφτες – το απόλυτο χάλι τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες, ειδικά στα ρέιμπαν, και ειδικά τώρα τελευταία που τους βλέπω να φοράνε «ροζουλιά» γυαλιά. Όντως αν το προσέξετε ροζίζουν λιγάκι αυτά που φοράνε τώρα τελευταία. Ακόμα και ο καγγελάκιας ο Αβραμό φοράει τέτοια, οποία ξεφτίλα για άνθρωπο της ηλικίας του! Τα φοράνε δε παντού, πρωί – μεσημέρι – βράδυ το απόλυτο αξεσουάρ, χάλι μαύρο!

.... μακρυμάνικο πουκάμισο μέσα, κοντομάνικο μπλουζί απ’ έξω – ξέρω τώρα θα μου πείτε είναι παλιό, έφυγε από τη μόδα, και τέτοια, ..., δεν ξέρω τι λετε εγώ τους βλέπω να τα φοράνε και μάλιστα σε απίθανους χρωματικούς συνδυασμούς του λαχανί με το μπορντοροδοκόκκινο, του ριγέ με το πουά. Φαίνεται ότι τα ανδρικά περιοδικά (που παρεμπιπτόντως είναι σκάλες χειρότερα από τα γυναικεία) τους λένε ότι όσο πιο κλόουν θυμίζει το ντύσιμο τους τόσο πιο πετυχημένοι θα φαίνονται. Γιατί πουλάκι μου τα φοράς το ένα πάνω από το άλλο;;; και τέλος πάντων αν κρυώνεις γιατί δεν τα φοράς με τη σωστή σειρά το κοντομάνικο από μέσα!!!!

.... τα κοντοκάβαλα παντελόνια – και καλά να είσαι 18 χρονών κορμάκι κλοναράκι να καταλάβω και τη μόδα και τη διάθεσή σου να μας δείξεις το μποξεράκι σου, να είσαι όμως 40 χρονών «μεσήλιξ», με σχετική μπυροκοιλιά και να επιμένεις να μας δείχνεις το σώβρακό σου, που στην καλύτερη είναι μπάλκο, αυτό δεν το καταλαβαίνω όσο στη μόδα και να είναι. Επίσης δεν πείθομαι αγαπητέ μου, ότι δεν βρίσκεις κανονικά τζίν γιατί όλα έτσι είναι !!! Χώρια που αν πιστεύεις ότι με το μπαλκο θα ρίξεις το πιπίνι, μάλλον θα κοιμάσαι για πολλά χρόνια μόνος σου.

.... Τα μακό με βε (αγγλιστί V) λαιμόκοψη. Είναι η απόλυτη μόδα για ορισμένους. Και καλά να έχεις στέρνο πλατεία συντάγματος, να είσαι άτριχος, ή άντε ξουρισμένος, να έχεις κάτι να δείξεις ρε παιδάκι μου, άντε να το καταλάβω. Εδώ όμως μιλάμε για την πανωλεθρία της αισθητικής, μιλάμε για οπτικό βανδαλισμό, χειρότερο από αυτό που έκαναν οι παπάδες στην Ακρόπολη (που λεει ο λόγος έτσι, μην παίρνουμε τα πάντα τις μετρητής). Βέβαια η παραπάνω αισθητική έχει και το χειρότερό της, .... μακό με ΒΕ και βαφτιστικό σταυρουδάκι!! Έλεος.

Μάλλον υπάρχουν και πολλά άλλα φάουλ τέτοιου είδους, που όμως τώρα μου διαφεύγουν. Αυτά τα θυμάμαι γιατί τα βλέπεις όλο και πιο συχνά, και από όλο και πιο πολύ νορμάλ ανθρώπους. Δεν μπορώ όμως να μην τα σχολιάσω, τι να κάνω η έρμη να σκάσω;;;;

Την περασμένη βδομάδα είχα τραπέζι, χτες είχα τραπέζι, σήμερα έχω τραπέζι και μετά λεω να μην κάνω τίποτα για κανένα 15-ημερο γιατί πολύ έχω κουραστεί. Με όλα αυτά τα τραπεζώματα όμως έκανα διάφορα ορεκτικά, καναπεδάκια, αμους μπους (amuse buse – μέχρι και γαλέικα σας δίνω!!) που τα λένε, δηλαδή διασκέδαση του στόματος, κάπως έτσι τέλος πάντων.

Κρακεράκια με ρόκα και μελιτζανοσαλάτα

Πάρτε κρακεράκια, ή μικρές φυγανίτσες και βάλτε πάνω 1-2 φυλλαράκια ρόκας. Πάνω από τη ρόκα βάλτε 1 κουταλιά μελιτζανοσαλάτα που φτιάξατε ή αγοράσατε και από πάνω βάλτε ένα καρύδι.

Φρυγανισμένα ψωμάκια με ντοματίνια και μοτσαρέλακια

Πάρτε ψωμί του τόστ, χωρίς κόρα ψήστε το στο γκρίλ ή στην τοστιέρα και κόφτε το στα 4. Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε παξιμαδάκια ή κρακεράκια. Βάλτε τα μικρά μοτσαρελάκια σε ένα βαθύ πιάτο και περιχύστε τα με λίγο λάδι, αν έχετε αρωματισμένο με βασιλικό ακόμα καλύτερα αν όχι βάτε απλό λάδι. Ψιλοκόψτε λίγο φρέσκο βασιλικό πάνω στη μοτσαρέλα και πασπαλίστε με φρέσκο πιπέρι. Κόψτε τα τοματίνια στη μέση και προσθέστε τα στη μοτσαρέλα, αλατίστε ελαφριά και αφήστε τα 15 λεπτά να μαριναριστούν. Επάνω σε κάθε ψωμάκι απλώστε μία στρώση άλειμμα ελιάς και απο πάνω βάλτε ένα μοτσαρελάκι και ένα μισό ντοματάκι.

Φρυγανίτσες με μανούρι και τσάτνεϊ

Απλώστε μία στρώση τσάτνεϊ, ή μαρμελάδα με φρούτα του δάσους ή κράνα (να είναι γλυκόξυνο, καταλάβατε;;). Από πάνω βάλτε ένα κομματάκι μανούρι, ή άλλο κατσικίσιο τυρί. Πάνω μπορείτε να πασπαλίσετε χοντροκομμένα φουντούκια ή αμύγδαλα.

Ντοματίνια γεμιστά με αρωματικό τυρί.

Σε ένα μπολ ανακατέψτε 2 κουταλιές τυρί Φιλαδέλφεια με ψιλοκομμένο δυόσμο και ξύσμα από μισό λεμόνι. Αδειάστε προσεχτικά τα ντοματίνια και γεμίστε τα με το τυρί. Στάξτε πάνω από κάθε ντοματίνι ελάχιστο λάδι.

Αγγούρι γεμιστό

Πάρτε ένα αγγούρι αν είναι δυνατό να είναι χοντρό για να καθαρίζετε εύκολα. Αν θέλετε το πλένετε καλά και το αφήνετε με το φλούδι, αν πάλι δεν σας αρέσει το καθαρίζετε. Το κόβετε στη μέση και με μεγάλη προσοχή το αδειάζετε από τα σπόρια, όπως αδειάζετε το κολοκύθι για να το γεμίσετε. Το αφήνετε 15-20 λεπτά να στραγγίξει και το γεμίζετε με κοπανιστή Μυκόνου. Μετά το κόβετε ροδέλες και το σερβίρετε πασπαλισμένο με μαϊντανό.

Μαύρο ψωμί με γκερεμέζι, κόκκινο πιπέρι και σύκο

Πάρτε αυτό το μαύρο ψωμί το γερμανικό που έχουν τα σουπερ μαρκετ, που είναι σε ροδέλες. Πάνω σε κάθε ροδέλα βάλτε μία κουταλιά γκερεμέζι, ή αν δεν βρείτε οποιοδήποτε άλλο ξινούτσικο κατσικίσιο τυρί, ή αν το θέλετε πιο ελαφρύ βάλτε κότατζ, ρίχτε πάνω από το τυρί λίγα σπόρια από κόκκινο πιπέρι (δεν είναι καυτερά), και ένα μικρό κομματάκι από ξερό σύκο, ή μισό φρέσκο σύκο που είναι η εποχή του, ή μία ρόγα σταφύλι, ή μισό ξερό δαμάσκηνο, ότι σας αρέσει που είναι ελαφρά γλυκό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: