Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Μόνος στο σπίτι

Θυμάστε αυτή τη ταινία, που είχαν ξεχάσει οι γονείς του ένα πιτσιρικά μόνο στο σπίτι του τα Χριστούγεννα; Ήταν κάτι κλέφτες της συμφοράς ένα κοντός, έξυπνος υποτίθεται, και ένας ψηλός, βλαμμένος που έκανε όλο γκάφες. Προσπαθούσαν λοιπόν να κλέψουν το σπίτι του πιτσιρικά που τους έκανε φοβερές πλάκες, και αυτοί την πατάγανε πάντα. Σε μία από αυτές, έβαλε φωτιά και στο κεφάλι του χαζού-ψιλού (Μαρβ νομίζω τον έλεγαν) με αποτέλεσμα να καούν τα μαλλιά του μόνο απάνω. Έτσι είχε πυκνά σγουρά ατίθασα μαλλιά γύρω γύρω και ξερό κρανίο από πάνω. Ήταν απίθανα αστείος, αν θυμάστε τη σκηνή. Προσπάθησα να βρω καμιά φωτογραφία να ανεβάσω αλλά δεν βρήκα.

Τώρα γιατί σας τα λεω όλα αυτά;;;

Γιατί με μεγάλη, πάρα πολύ μεγάλη χαρά, μετά από πολλά χρόνια που βλέπω την φαλάκρα του κύριου Ζαγορίτη, συνειδητοποίησα τι μου θυμίζει !!!

Τον βλέπεις από μπροστά τον άνθρωπο και ζηλεύεις το μαλλί του. Πλούσιο, ατίθασο, μαύρο κομοδινί (φαίνετε ότι μόνο εγώ ασπρίζω με τα χρόνια οι υπόλοιποι μαυρίζουνε!), με μεγαλειώδη φράντζα σαν αυτή του Γαρδέλη στο ρόδα, τσάντα και κοπάνα, τέλεια τέλεια τι να σας λεω!!

Και εκεί που τελειώνει την ενημέρωση που μας κάνει για το πόσο τέλεια είναι όλα και το πώς θα βγει η ΝΔ με 10% διαφορά, κάνει μία τσουπ και γυρίζει πλάτη στης κάμερες .... και γίνετε ξαφνικά η χαρά του καράφλα. Ο οποίος και δικαίως ο άνθρωπος λεει, «αν είναι να είμαι ιμιτασιόν καράφλας σαν τούτον καλύτερα έτσι οργωμένο χωράφι, είναι τουλάχιστον γνήσιο!».

Άδικο δεν έχει ο αγαπητός μου καράφλας, γιατί αυτό που βλέπουν τα ματάκια σου, είναι η απόλυτη τρύπα στο δάσος των πυκνών μαλλιών α κ ρ ι β ώ ς στην κορυφή της κεφαλής. Τρύπα και γύρω γύρω πυκνά κομοδινί μαλλιά.

Εμένα αυτό μου φαίνετε πολύ αστείο!!

Λοιπόν έχω και κάποια νέα να σας πω:

Α) σήμερα είναι η 3η μέρα χωρίς τσιγάρο, μάλλον θα τα καταφέρω νομίζω
Β) τη μικρή τη Κατερίνα την πήρανε στο Μάστερ που ήθελε στο Πανεπιστήμιο στα Γιάννενα (κάτι με χημεία και διατροφή είναι θα σας γελάσω!!)
Γ) τα τούβλα στο σπίτι της Μιρέλας στη Τρίπολη είναι σχεδόν στη μέση
Δ) τελείωσε η έκθεση βιβλίου και γύρισε η Ντεφ σπίτι της
Ε) ο Στέλιος διορίστηκε στη Μεγαλόπολη και ανεβοκατεβαίνει προς το παρόν
ΣΤ) ο Βαγγ εκεί που νόμιζε ότι θα διδάσκει ένα μάθημα τη βδομάδα βρέθηκε με καθημερινό πρόγραμμα διδασκαλίας και εργαστηρίων
Η) την 28η Οκτωβρίου πάμε ταξιδάκι σε Βρυξέλες, Μπρυζ, Λουξεμβούργο και Άμστερνταμ, πικι πικι ραμ...

Αυτά ....

Πλησιάζουν που λετε οι μέρες για τη νύχτα των αποτελεσμάτων, την Κυριακή. Πάλι σπίτι μου θα μαζευτούμε να τα δούμε, όπως βλέπουμε τη Ευροβίζιον, τους αγώνες της Εθνικής, τον τελικό της Φάρμας, και άλλα τέτοια σόου της Ελληνικής Τηλεόρασης. Θα είμαστε πολλά κόμματα μαζεμένα, σχεδόν όλα τα σοβαρά. Το ΛΑΟΣ δεν θα εκπροσωπείτε, αλλά να σας πω, δεν το θέλω και στο σπίτι μου!! Επίσης κάποιες από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ θα απουσιάζουν, το ΡΟΖΑ ίσως, αλλά δεν πειράζει έχουμε πολλούς Τσιπρικούς και το καλύπτουμε το κενό. Η Νεοδημοκράτες λιγοστέψανε αρκετά, αλλά τι να κάνουμε αυτά έχει η ζωή, την άλλη φορά.

Δεν θα μαγειρέψω, η βραδιά σηκώνει μεζέδια και αλκοολ, έτσι μεταξύ άλλων θα φτιάξω και ....

Τυρομπαλάκια γεμιστά με σταφύλι

160 γραμμάρια ανθότυρο
200 γραμμάρια τυρί κρέμα (π.χ. Φιλαδέλφεια)
30 μικρές ρόγες από άσπρο σταφύλι χωρίς κουκούτσια
2 κουταλιές της σούπας κρασί
1 κουταλιά του γλυκού δυόσμο ψιλοκομμένο
αλάτι
1 ½ φλιτζάνι φουντούκια χοντροκομμένα ή αμύγδαλα καβουρδισμένα και χοντροκομμένα

Τα τυριά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου για να πλάθονται πιο εύκολα. Αναμιγνύουμε τα τυριά το δυόσμο, το κρασί και το αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν ένα συμπαγές μίγμα. Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια, που όμως να χωράνε τη ρόγα σταφυλιού, γύρω στα 3 εκατοστά διάμετρο ας πούμε. Ανοίγουμε μία λακουβίτσα στο κέντρο, βάζουμε μέσα τη ρόγα και την κλείνουμε μέσα στο μείγμα. Απλώνουμε σε λαδόκολλα τα φουντούκια και κυλάμε τα μπαλάκια μας να καλυφθούν παντού. Τα βάζουμε σε ένα τάπερ στο ψυγείο να σφίξουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: