Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Είναι πολλοί οι πικραμένοι φαίνεται!

Κάτι έψαχνα να βρω στη σελίδα του υπουργείου εσωτερικών και έπεσα πάνω στη δημόσια διαβούλευση για το νομοσχέδιο για τα κρατικά αυτοκίνητα. Είχα ακούσει βέβαια, το ειρωνικό σχόλιο ότι ο ΓΑΠ έκανε τις σελίδες των υπουργείων μπλόγκς, και ο κάθε πικραμένος γράφει ότι του κατέβει.

Η αλήθεια είναι ότι όντως ο κάθε ένας από εμάς με το ονοματάκι του πάει και γράφει ότι θέλει. Τα πάντα, σχετικά ή άσχετα με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο έχουν γραφεί. Δύο μέρες είναι ανεβασμένο το κείμενο και έχει ήδη πάνω από 500 σχόλια. Από υπαλλήλους με stage που «είναι άδικο να μην τους δώσουν τα μόρια που τους έταξαν», μέχρι αγριεμένους τύπους που φωνάζουν για τη χρήση των αυτοκινήτων από τις συζύγους των ανώτερων κυβερνητικών υπαλλήλων. Από θρήσκους που φωνάζουν ότι η Εκκλησία δεν είναι δημόσια υπηρεσία και ότι ο Καίσαρας πρέπει να παραμείνει Καίσαρας (αυτό να σας πω δεν το πολυκατάλαβα!!), μέχρι πικραμένους μαγαζάτορες που βλέπουν τους δημόσιους υπαλλήλους να παίρνουν τα κρατικά αυτοκίνητα και να πηγαίνουν για καφέ, λεει τώρα αυτός.

Επίσης όμως η αλήθεια είναι, ότι είπανε στη μύγα να χέσει και έχεσε τον τόπο όλο! Χρόνια γκρινιάζουμε ότι δεν μας ακούνε και τώρα που κάποιος τρελός - διότι περί τέτοιου πρόκειται – είπε άντε να ακούσουμε και τον κόσμο, βγαίνουμε και έχουμε άποψη για τα πάντα, από το τι μάρκα θα είναι το αυτοκίνητο του προέδρου της Ελληνικής Εταιρίας Ανακύκλωσης της Μαλακίας, μέχρι τι χρώμα θα πρέπει να το βάψουν! Ένας μάλιστα έγραψε ότι πρέπει όλα τα κυβερνητικά αυτοκίνητα να έχουν το ίδιο χρώμα – ζουζουνί για παράδειγμα να ταιριάζει και με την πράσινη ανάπτυξη – και να κυκλοφορούνε σε ειδικές λωρίδες όπως τότε στην Ολυμπιάδα. Έχω βάσιμες υποψίες ότι αυτός ο τελευταίος που θέλει και δικιά του λωρίδα είναι ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Ανακύκλωσης της Μαλακίας, αλλά όρκο δεν παίρνω!

Και μιας και λέμε αλήθειες, ωραία η ιδέα δεν λεω, και όλα αυτά τα περί άμεσης και συμμετοχικής δημοκρατίας που λένε οι Πασόκοι, αλλά αν όλοι καθόμαστε και διαβάζουμε τους νόμους και τους σχολιάζουμε και μετά οι δημόσιοι υπάλληλοι διαβάζουν τα σχόλιά μας και αναπροσαρμόζουν τους νόμους και άλλα τέτοια, κανείς δεν θα δουλεύει σε αυτή τη χώρα λέμε, όλοι θα ασχολούμαστε με τους νόμους και τον σχολιασμό τους. Βέβαια θα μου πείτε έτσι και αλλιώς κανείς δεν δουλεύει ας το δούμε «συμμετοχικό» το θέμα, να βάλουμε όλοι μαζί ένα χεράκι να φτιάξουμε ένα νόμο, ρε παλικάρια.

Άλλη μία αλήθεια όμως είναι ότι υπάρχουν πολλοί μα πάρα πολλοί πικραμένοι, τόσος κόσμος, να μπει, να παραπονεθεί να τα χώνει σε όλους αυτούς που έχουν τέτοια προνόμια, προφανώς έχει ένα θυμό μέσα του. Αλλά και πάλι τόσα μα τόσα σχόλια εποικοδομητικά, πραγματικά υπάρχουν πολλά τέτοια με διάθεση βελτίωσης, με διάθεση προσφοράς που λένε.

Εντυπωσιάστηκα με όλα αυτά! Είμαστε ικανοί για τα καλύτερα και τα χειρότερα τελικά, καλά το λένε!

Σήμερα το μενού έχει μανιτάρια. Τρελαίνομαι για τα μανιτάρια, αν γινόταν κάθε μέρα θα τα έτρωγα. Σαλάτα όμως με μανιτάρια δύσκολα βρίσκεις και αυτή εδώ είναι μία πολύ ωραία σαλάτα από τον Δάσκαλο (ένας είναι ο Δάσκαλος είπαμε ο Β. Δρίσκας) που έκανα χτες και μου άρεσε πάρα πολύ.

Σαλάτα με μανιτάρια

500 γραμμάρια πλευρώτους κομμένα σε λωρίδες
500 γραμμάρια λευκά μανιτάρια καθαρισμένα (συνήθως τα καθαρίζουν με βρεγμένο πανάκι, αλλά αν το θεωρείται υπερβολή χώστε τα κάτω από τη βρύση) και κομμένα σε φετούλες
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 κουταλάκι του γλυκού δενδρολίβανο
1 κουταλάκι του γλυκού εστραγκόν (τώρα αν δεν έχετε δεν τρέχει και τίποτα!)
χυμό από 2 λεμόνια
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
πράσινη σαλάτα της αρεσκείας μας
αλάτι και πιπέρι
λάδι

Σε ένα ταψάκι βάζουμε τα μανιτάρια. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε, το λάδι με το χυμό του λεμονιού, τη μουστάρδα, τα σκόρδα, τα μυρωδικά, και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά. Περιχύνουμε τα μανιτάρια με αυτό το μίγμα και τα ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 15 λεπτά περίπου μέχρι να γίνουν, να βγάλουν τα μανιτάρια όλα τα υγρά τους, αλλά να τα πιουν κιόλας και να μείνει μία δεμένη σάλτσα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Κόβουμε τη σαλάτα σε κομμάτια, την αλατίζουμε και την ραντίζουμε με λάδι και λίγο μπαλσάμικο. Βάζουμε από πάνω τα μανιτάρια με τη σάλτσα τους και σερβίρουμε. Αν θέλετε να το κάνετε πιο περίπλοκο σκορπίστε από πάνω λίγα σπόρια κουκουνάρι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: