Πέμπτη 10 Ιουλίου 2008

Διάθεση

Σήμερα δεν έχω διάθεση, έχω και πολλά άλλα να κάνω που έχουν μείνει πίσω, μου έτυχαν και διάφορα που με χάλασαν περισσότερο. Χάλια σας λεω. Δεν ...

Δεν έχει σχολιασμό σήμερα, αλλά θα σας γράψω τη συνταγούλα ώστε να μην πεινάσουν τα παιδάκια σας!

Κρέμα με ροδάκινα

4 μεγάλα ροδάκινα ή νεκταρίνια
750 ml γάλα
125 γραμμάρια βούτυρο
150 γραμμάρια ζάχαρη
90 γραμμάρια αλεύρι
3 αυγά
1 κλωνάρι βανίλια σχισμένο κάθετα ή μία κάψουλα βανίλιας
½ πακέτο πτι-μπερ ψιλοκομμένα

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και τη βανίλια και το ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, χωρίς να βράσει. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι και τα αυγά. Προσθέτουμε λίγο από το χλιαρό γάλα στο μίγμα σιγά σιγά και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε αυτό το μίγμα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει. Το αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Αν έχουμε βάλει κλωνάρι βανίλιας το αφαιρούμε, αφού το ξύσουμε λίγο με ένα μαχαιράκι να βγουν όλα τα υπέροχα μαύρα σποράκια που έχει. Απλώνουμε την κρέμα σε ένα ταψάκι για να κρυώσει αλλά την σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα (η μεμβράνη πρέπει να εφάπτεται με την επιφάνεια της κρέμας). Καθαρίζουμε τα ροδάκινα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Σε ένα τσέρκι – ή αν δεν έχετε σε ένα ταψάκι, στρώνουμε μία στρώση με μπισκότα, καλύπτουμε με κρέμα και βάζουμε πάνω φέτες ροδάκινου. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με μία δεύτερη στρώση μπισκότου – κρέμας – ροδάκινου, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Αφού κρυώσει το βάζουμε στην κατάψυξη. Μία ώρα πριν την κατανάλωση το βγάζουμε από την κατάψυξη αν και παγωμένο είναι το ίδιο ωραίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: