Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

Η πράσινη πέτρα

Μπορεί ο κόσμος να καίγετε γύρω μας και μόνο «κρίση-κρίση» να ακούμε αλλά φαίνεται ότι κάποιοι ιδιαιτέρως έξυπνοι συνάνθρωποί μας το έχουν λύσει το πρόβλημα αυτό. Πως; μα απλά με την μαγική πράσινη πέτρα!!!!

Την συγκεκριμένη διαφήμιση την έχω δει εδώ και καιρό. Φιγουράρει κυρίως στα τηλεοπτικά περιοδικά των Κυριακάτικων εφημερίδων. Η πρώτη μου αντίδραση ήταν να κουνήσω βουβά το κεφάλι μου, μετά να χαμογελάσω, κατόπιν να μπω στον κόπο να διαβάσω όλες τις λεπτομέρειες, και μετά να πάθω εγκεφαλικό, νέα γυναίκα, με το μέγεθος της βλακείας σε αυτή τη χώρα!

Για να καταλάβετε και εσείς μιλάω για μια ολοσέλιδη καταχώρηση που δείχνει στο βάθος μία φωτογραφία του γαλαξία μας (τώρα να μην σας πάρω και στο λαιμό μου, μπορεί να μην είναι του δικού μας γαλαξία αλλά ενός γειτονικού) και στο κέντρο μία πράσινο-γαλάζια πέτρα, που φέρνει λίγο στη γαλαζόπετρα που χρησιμοποιούσαμε μικρά όταν κυνηγάγαμε χταπόδια! Αυτή η πέτρα έχει τη μαγική ικανότητα να σε κάνει πλούσιο, ..., όχι πλούσιο στα αισθήματα, αλλά πλούσιο στη τσέπη, σου φέρνει μπικικίνια ρε παιδάκι μου, ευρά!! Τώρα έρχεται δεν έρχεται από μακρινό γαλαξία αυτή η πέτρα, θα σας γελάσω και δεν το θέλω, αποδεδειγμένα όμως, έχεις στη μία τσέπη του τζιν τη γαλαζόπετρα αυτή και η άλλη τσέπη φουσκώνει σιγά σιγά από τα ευρά.

Το απίθανο τώρα είναι, ότι όποιος θέλει την αγοράζει αυτή τη πέτρα, από τον κο Χατζημπουρδόγλου, γιατί α) αυτό το υλικό υπάρχει τέλος πάντων σε μία πληθώρα άρα και μπορεί να πωληθεί και β) ο κύριος αυτός είναι καλός άνθρωπος και θέλει να βοηθήσει τον κόσμο, χώρια που αυτός έχει πολλές τέτοιες πέτρες και άρα είναι πλούσιος ήδη και κάνε το καλό και άλλα τέτοια.

Έτσι λοιπόν βγήκε ο άνθρωπος με διαφημίσεις στον τύπο και εξηγεί τις θαυμαστικές ιδιότητες του υλικού αυτού, και δίνει και παραδείγματα, που η κα Μπριτζετ από το Ουισκόνσιν με το που την αγόρασε, κέρδισε το λόττο και ας μην είχε αγοράσει λαχνούς, ενώ ο κύριος Γκάρις από το Μπρίρμιχαμ, βρήκε στο πάτωμα της κουζίνας του ένα κιούπι με χρυσές λίρες, και ας έμενε στον 2ο όροφο νεόχτιστης πολυκατοικίας. Φοβερά πράγματα σας λεω.

Τώρα κάθομαι και σκέφτομαι, η μωρή παρθένα, εγώ χρήματα δεν χρειάζομαι, τα κουτσοβολεύω, γιατί όμως να μην πάω να πάρω και εγώ μία τέτοια πετρούλα, δεν είναι ακριβή άλλωστε, γύρω στα 100 ευρώ κάνει, να την κάνω δώρο σε κείνο το παιδί τον Παπαθανασίου που φουσκώνει και φουσκώνει, και έχει και ζάχαρο και δεν κάνει, να βγάλει μία άκρη με το έλλειμμα αυτής της χώρας και όλο σε επιτήρηση τον βάζει αυτός ο μαμούνιας, και έχει βρει τον κακό του τον μπελά, και άκρη δεν μπορεί να βγάλει, μηχανικός άνθρωπος που του τα έχουν κάνει τσουρέκια οι διάφοροι οικονομολόγοι, που κάθε 2 ½ ώρες βγάζουν νέα λύση για το πρόβλημα και αυτός δεν καταλαβαίνει γρι, γιατί ως γνωστόν είδη κιγκαλερίας είχε ο άνθρωπας πριν τον πάρουν και τον κάνουν υπουργό οικονομικών και χάσει τον ύπνο του!

Έτσι από ανθρωπιά και μόνο, να τον βοηθήσω, να γίνω και εθνικός ευεργέτης, σαν τον Βγενόπουλο ένα πράγμα, που δέχτηκε να του χαρίσουν την Ολυμπιακή, χωρίς τα χρέη της και τους υπαλλήλους της, και έκτοτε του ετοιμάζουν ένα άγαλμα 7 ½ μέτρα να πάνε να το βάλουν εκεί στο πάρκο ελευθερίας δίπλα τον Εθνοσωτήρα Βενιζέλο, να μιλάνε βρε αδελφέ λιγάκι μεταξύ τους οι σωτήρες, έτσι και εμένα δίπλα να βάλουν τον ανδριάντα μου, δίπλα τους που έχω και κάτι να ρωτήσω για το σπρεντ της Μαρφίν και δεν μου βγαίνει στο τηλέφωνο. Χώρια που και ο Βγενόπουλος μάλλον με αυτή τη γαλαζόπετρα την έκανε την περιουσία και βγαίνει τώρα και μας κουνιέται, επιχειρηματίας και καλά...

Δεν ξέρω τι λετε;; πως το βρίσκετε το σχεδιάκι στέκει;;;


Κοτόπιτα

1 μικρό κοτόπουλο
2 καρότα
1 μικρό κρεμμύδι
3-4 κλαράκια μαϊντανό
3 καρφιά γαρίφαλο
1 φύλο δάφνης
4-5 μπαλίτσες μπαχάρι
4 αυγά
1 ποτήρι γάλα, ή κρέμα γάλακτος
½ κούπα καλαμπόκι κατεψυγμένο
½ κούπα αρακά κατεψυγμένο
3 φέτες μπέικον
5-6 κλαράκια μαϊντανό
100 γραμμάρια κεφαλοτύρι σε κύβους
1 κούπα τυρί τριμμένο (γραβιέρα ή παρμεζάνα)
αλάτι-πιπέρι
10 φύλα για πίτες ή 5 χοντρά φύλα (ότι σας αρέσει, αλλά όχι φύλο σφολιάτας δεν ταιριάζει πολύ)
½ πακέτο βούτυρο

Βράζετε το κοτόπουλο ολόκληρο, με τα καρότα, το κρεμμύδι ολόκληρο που πάνω του έχετε καρφώσει τα 2 γαρίφαλα, τα 3-4 κλαράκια μαϊντανό, το αλάτι το πιπέρι και το μπαχάρι, μέχρι να βράσει καλά και να ξεκοκαλίζετε εύκολα. Το σουρώνετε, κρατάτε τον ζωμό για να κάνετε κοτόσουπα, ή ριζότο, και ξεκοκαλίζετε το κοτόπουλο. Την πέτσα την πετάτε! Το ψαχνό του κοτόπουλου το ψιλοκόβετε σε μικρά κομματάκια, το καρότο το κόβετε σε κύβους και το κρεμμύδι (πετάτε τα μπαχάρια) το λιώνετε με ένα πιρούνι. Βράζετε τον αρακά και το καλαμπόκι και σε ένα μπολ τα ανακατεύετε με το κοτόπουλο, το καρότο, το λιωμένο κρεμμύδι, το μπέικον ψιλοκομμένο, το τριμμένο τυρί, το κεφαλοτύρι σε κύβους, πάλι αλάτι και πιπέρι και ψιλοκομμένο τον μαϊντανό. Σε άλλο μπολ χτυπάτε τα 3 αυγά και το γάλα ή την κρέμα γάλακτος και τα ενσωματώνετε με το μίγμα του κοτόπουλου.

Βουτυρώνετε ένα μέτριο ταψί, απλώνετε 5 φύλα κάτω, βουτυρώνοντας τα κάθε φορά μετά το 5ο φύλλο απλώνετε τη μισή γέμιση και βάζετε άλλο ένα φύλο από πάνω. Βάζετε την υπόλοιπη γέμιση και κλείνετε την πίτα τα υπόλοιπα 4 φύλα, που πάλι έχετε βουτυρώσει ένα ένα. Στο τέλος αφού βουτυρώσετε καλά το τελευταίο φύλο την χαράζετε σε τετράγωνα κομμάτια και από πάνω απλώνετε το τελευταίο αυγό που έχετε χτυπήσει με ελάχιστο νερό. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς αέρα για περίπου 40 λεπτά. Μπορείτε βέβαια να κάνετε ότι αλχημεία σας αρέσει, να βάλετε για παράδειγμα μανιτάρια, ή αντί για αυγά+γάλα να φτιάξετε μία ελαφριά μπεσαμέλ. Το σκληρό αλμυρό κεφαλοτύρι ταιριάζει πάρα πολύ στο κοτόπουλο, όπως και το μπέικον που δίνει μία καπνιστή νότα. Από μυρωδικά ή θα κινηθείτε σε πράσινα αρωματικά, δηλαδή μαϊντανό και άνηθο, ή στα κλασικά μπαχαρικά δηλαδή μοσχοκάρυδο και μπαχάρι που επίσης ταιριάζουν. Για πειραματιστείτε λιγάκι ....

2 σχόλια:

Μιρέλλα-blogger είπε...

Αφού όλα τα υπόλοιπα σχέδια για να βγούμε απο την κριση κριση μας φαίνονται φυσιολογικά, δεν μπορώ να σκεφτω ούτε έναν λόγο να μην στέκει το σχεδιάκι σου.

tilemetora είπε...

Ειδες!!, αντε πάλι σας έσωσα!!!