Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Σύντομα

Σήμερα έχουμε τα μεθεόρτια της μεγάλης γιορτής του Βαγγέλη, και δεν έχουμε και πολύ χρόνο!

Αν συντομία θέλω να σας πω ότι αν και περάσαμε πάρα πολύ ωραία, τα πήρα στο κρανίο με τον αγενέστατο εστιάτορα που μας τα έχωσε γιατί είχαμε κλείσει τραπέζι για 10 και τελικά πήγαμε 7! Δηλαδή τι να σας λεω, ήθελα να του φέρω τη σκορδαλιά στο κεφάλι. Γενικά η παρέα δεν ήθελε να μαλώσουμε, ενώ εγώ βέβαια είχα λυμένο το ζωνάρι μου γιατί έχω βαρεθεί να τα σκαω χοντρά και να μου συμπεριφέρονται σαν πακιστανό μετανάστη που ζητιανεύει φαγητό στο δρόμο. Κάτι τέτοιοι «επαγγελματίες» πρέπει να κλείσουν και ουσιαστικά πρέπει εμείς να τους κλείσουμε μη πατώντας στο μαγαζί τους πάλι. Είχε ένα ύφος σας λεω ....

Μετά μου ήρθε στο νου κάτι που είπε ο Λουκάς και γελάσαμε πολύ. Για να απασχολήσω τα μικρά την περασμένη Κυριακή που σας έλεγα, αρχίσαμε να μιλάμε Ελληνική μυθολογία και προσπαθούσαμε να θυμηθούμε τους άθλους του Ηρακλή!! Λοιπόν 4 ενήλικες με το ζόρι θυμηθήκαμε 6 από τους 12. Το πιο αστείο βέβαια το είπε ο 5-χρονος Λουκάς: «Το χρυσόμαλλο δέρας της Λερναίας Υρθας»! το γέλιο....

Λατρεύω τη σκορδαλιά, αλλά τώρα τελευταία δεν την χωνεύω με τίποτα. Μην ακούω μπούρδες για λαιτ σκορδαλιά με ψήγματα σκόρδου, φάε πουρέ ρε κακομοίρη, αν το έχει γαμήσει το στομάχι! Χτες με 2 κουταλιές σχετικά ελαφριάς σκορδαλιάς πήρα 2 μαλόξ. Μία μία η χαρές της ζωής μας αφήνουν!! Τι να το κάνω να ζήσω μέχρι τα 200 ρε Βαγγέλη, αν δεν μπορώ να τρωω σκορδαλιά.

Σήμερα θα σας γράψω μία βουνίσια συνταγή που δεν την φτιάχνω πλέον γιατί έχει μπόλικες θερμίδες αλλά είναι ότι πρέπει για μία οικογένεια με παιδάκια που πρέπει να φάνε να μεγαλώσουνε. Άντε και για κάποια πιο μεγάλα παιδάκια που είναι λιμασμένα!!

Μακαρονόπιττα

1 πακέτο φύλο κουρού (2 φύλα στο πακέτο) - αν θέλετε βέβαια ανοίχτε και δικό σας φύλο
1 πακέτο μακαρόνια με τρύπα, ή πένες, ή ριγκατόνι
1 φλιτζάνι μανούρι τριμμένο στο τρίφτη του κρεμμυδιού
1 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη (διαλέξτε μία πικάντικη γραβιέρα, Αμφιλοχίας για παράδειγμα)
5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
5 φέτες ζαμπόν χοιρινό ή γαλοπούλας ψιλοκομμένο
4 αυγά
1 φλιτζάνι γάλα
βούτυρο για άλειμμα των φύλων

Βράζετε τα μακαρόνια λίγο λιγότερο απ’ ότι λεει το πακέτο. Τα σουρώνετε και τα βουτυρώνετε κανονικά. Αφήστε τα λίγο να κρυώσουν. Μπορείτε να κάνετε και μικρότερη δόση με μακαρόνια που σας έχουν περισσέψει. Ανακατεύετε τα τυριά και τα αλλαντικά με τα μακαρόνια, και προσθέτετε τα αυγά χτυπημένα, μπόλικο πιπέρι και το γάλα. Βουτυρώνετε ένα μέτριο ταψί ή ένα πυρέξ και απλώνετε το φύλο, αφήνοντας τις άκρες του να προεξέχουν από το ταψί. Ρίχνετε τα μίγμα με τα μακαρόνια στο φύλο, τα στρώνετε ωραία ωραία, και απλώνετε από πάνω το άλλο φύλο. Τις άκρες ή βάζετε του κάτω φύλου προς τα μέσα πάνω από τη γέμιση και του πάνω φύλου τις γυρίζετε από κάτω ή τις πιάνετε και τις δύο μαζί και τις στριφογυρίζετε να φτιάξετε ένα στεφανάκι γύρω από την πίτα. Κάνετε με ένα πιρούνι τρυπίτσες στο πάνω φύλο και το βουτυρώνετε καλά. Ψήστε την πίτα για 45 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς αέρα. Είναι προφανές ότι μπορείτε να βάλετε μέσα ότι σας αρέσει ή ότι σας έχει περισσέψει, μανιτάρια, λιαστή ντομάτα, πιπεριές, ψιλοκομμένο κοτόπουλο αλλά και αρωματικά όπως μαϊντανός και δυόσμος ταιριάζουν πολύ. Σε φάσεις κοιλιοδουλείας, μπορείτε να αυξήσετε τις ποσότητες των αλλαντικών, ή να βάλετε για παράδειγμα καπνιστό μπέικον σε κύβους, και κανένα σουτζούκι! Άστε σας λεω δράμα η κατάσταση .....

Δεν υπάρχουν σχόλια: