Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

Στον αυτόματο ...

Τρελαίνομαι για τις εκλογές, και γενικά για τα πολιτικά τζέρτζελα. Συνήθως είναι μία καλή ευκαιρία να ακούσεις έωλα και γελοία επιχειρήματα, να δεις την προσπάθεια διαφόρων ηλίθιων να κάνουν τη μέρα νύχτα, να παρατηρήσεις την κοινωνική-εκλογική συμπεριφορά αυτών που «ζούμε ανάμεσά τους», και άλλα τέτοια.

Πολλοί από τους φίλους μου δεν ψήφισαν, τους καταλαβαίνω δεν μπορώ να πω, αν και δεν συμφωνώ μαζί τους. Τέλος πάντων είναι δικαίωμα του καθένα να εκφράσει τη δυσαρέσκεια του με τον τρόπο του, και να στείλει το μήνυμά του με τον τρόπο του. Για όλους τους φίλους μου το να μην πάνε να ψηφίσουν ήταν μία πολιτική στάση, που εκφράζει την τωρινή κατάσταση, και βεβαία κανένας δεν θεωρεί ότι με το να μην ψηφίσουν θα λύσουν το πρόβλημα της χώρας. Είδα όμως ένα τύπο στην τιβι, πολύ γελοίο, που χοροπήδαγε και χαιρότανε που το κόμμα του – η αποχή – πήρε 48%. Είναι με τους νικητές, έλεγε και το περηφανευόταν. Αυτή η στάση είναι διαφορετική από την αυτή των φίλων μου. Αυτός πίστευε πραγματικά ότι τώρα σωθήκαμε ως χώρα!! Θα μου πείτε, ζούμε σε χώρα ηλιθίων, ένας ακόμα δεν κάνει τη διαφορά. Θα ήθελα όμως να τον ρώταγα πως το δικό του κόμμα θα κυβερνήσει τη χώρα. Αφού κέρδισε τις εκλογές, πρέπει να κυβερνήσει, ας μας πει λοιπόν τι θα κάνει για να βρει τα 6,5 δις που χρειαζόμαστε να μειώσουμε το έλλειμμα στο 3%. Γιατί αυτό είναι το θέμα αγαπητέ μου κύριε γίδι, τα άλλα κόμματα έχουν προτάσεις, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θα βάλλουν φόρους, το ΚΚΕ θα μας βγάλει από την ΕΕ άρα δεν θα χρειαστεί να μειώσουμε το έλλειμμα, ο Σύριζα θα ζητήσει αλλαγή του συμφώνου σταθερότητας, το ΛΑΟΣ θα διώξει τους μετανάστες, οι οικολόγοι θα κάνουν αναδάσωση, ...., καλά ή κακά όλοι κάτι λένε, κάτι προτείνουν, ο συγκεκριμένος κύριος τι στο καλό προτείνει;;;

Αμ το άλλο; συνήθως στις εκλογές όλοι βγαίνουν νικητές, κουτσά στραβά, το τραβάνε από δω το τραβάνε από εκεί, κάτι κερδίζουν, τώρα όλοι χάσανε!! Εκτός από το ΛΑΟΣ - θα διώξουμε τους μετανάστες -, όλοι οι άλλοι έχασαν. Τη ΝΔ προφανώς την έφτυσαν 1 εκατομμύριο παλιοί ψηφοφόροι της, το ΠΑΣΟΚ δεν κατάφερε να τους πάρει, άρα έχασε, το ΚΚΕ, πήρε λιγότερους από παλιά, το Σύριζα, ακόμα δεν κατάλαβε τι έγινε, όλοι χάσανε. Παράξενες αυτές οι εκλογές, μόνο χαμένοι.

Τώρα βέβαια όλοι ψάχνουν να βρουν το μήνυμα, είναι έτσι, είναι γιουβέτσι, κάθε κουτουράδα που τους κατεβαίνει, βγαίνουν στα κανάλια και την αμολάνε. Το προφανές ότι ο κόσμος βαρέθηκε την ανικανότητα τους, την έλλειψη εφικτών και ολοκληρωμένων προτάσεων, και την ηθική τους κατάπτωση, δεν τους περνάει από το μυαλό! Σίγα μη και τους πέρναγε.

Ένα από τα καλά βέβαια είναι ότι τα λαμόγια δεν βγήκανε παγανιά αυτές τις μέρες. Ο Βουλγαράκης χαμένος, ο Ρουσο ομοίως, για να μην πω για τον Παυλίδη, από 43% έπεσε στο 28% η ΝΔ στα Δωδεκάνησα. Είναι που δεν καταλαβαίνει ο κόσμος, και δεν ασχολείται με τα σκάνδαλα όπως προσπαθεί να με πείσει ο Πρετεντέρης.

Βέβαια υπάρχουν και άλλα περίεργα που παρατήρησα, όπως για παράδειγμα τις 3 300 ψήφους που πήρε το Ουράνιο Τόξο!! Αρκετά λιγότερες από αυτές που πήρε το 2004 (περίπου 1600 λιγότεροι ψήφοι). Άρα με αυτά τα συγκλονιστικά νούμερα νομιμοποιούνται οι Σκοπιανοί να μιλάνε για μειονότητες.

Αυτά είχα να πω, τι άλλο να γράψω άλλωστε, μιας και οι μισοί Ελληνες δεν ενδιαφέρονται για την πολιτική, έχουν βάλει τη χώρα στον αυτόματο πιλότο και αυτοί ξεκουράζονται. Αλλά θα μου πείτε ότι ολόκληρες ΗΠΑ είχαν πρόεδρο τον Μπους που γάμησε τη μισή υφήλιο με ένα 17% του εκλογικού σώματος, τα δικά μας χάλια θα μας χαλάσουν;;

Ένα φαγάκι βαρύ σήμερα, όπως και τα αποτελέσματα....

Λαγωτό (στιφάδο με καρυδοσκορδαλια από την Αρκαδία)

1 κουνέλι ή 1 ½ κιλό χοιρινό κομμένα σε μερίδες
4 κρεμμύδια χοντροκομμένα
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
2 φύλλα δάφνης
λάδι, αλεύρι για αλεύρωμα, αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι
250 γραμμάρια καρυδόψυχα
ψίχα από 2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
5 σκελίδες σκόρδο

Σε μία βαθιά κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι να κάψει και αφού αλευρώσουμε το κρέας ή τον λαγό, το τσιγαρίζουμε αρκετά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τη δάφνη, το μπαχάρι, το αλάτι και το πιπέρι, και τα σβήνουμε με το κρασί. Αφού εξατμισθεί το αλκοόλ, προσθέτουμε και 1 ποτήρι νερό και το σιγοβράζουμε για μία ώρα, σε χαμηλή φωτιά προσθέτοντας λίγο νερό αν χρειαστεί. Στο μεταξύ φτιάχνουμε τη σκορδαλιά. Χτυπάμε στο μούλτι τα καρύδια με το σκόρδο και το ψωμί (μόνο την ψίχα), προσθέτοντας λίγο λίγο ζωμό από το κρέας μέχρι να έχουμε μία λεία αλοιφή. Όταν γίνει το κρέας προσθέτουμε την σκορδαλιά και τις δίνουμε μία βράση. Ιδανικά βάζετε το κρέας σε ένα ταψάκι στο φούρνο και προσθέτετε και την σκορδαλιά. Τα ψήνετε μαζί μέχρι να μελώσει η σάλτσα. Είναι τέλειο με πατάτες βραστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: