Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

Ορισμοί

Έψαξα σήμερα να βρω ορισμούς μερικών λέξεων, μπας και κατανοήσω το νόημα, και στην τελική βγάλω κάποια άκρη.

Σέχτα: Προέρχεται από το αγγλικό sect που σημαίνει υπό-ομάδα, με σαφή όμως οργανωτική δομή. Χρησιμοποιείτε κυρίως ως Θρησκευτικός όρος, αν και στην Ελλάδα έχει μόνο πολιτική έννοια, και υπονοεί διαφοροποίηση. (Ο Μπαμπινιώτης το ορίζει σαν πορεία, και σεχταριστές αυτοί που ακολουθούν μία πορεία). Υπό-ομάδα λοιπόν!

Επαναστάτες: Αυτοί που επαναστατούν μαζί με άλλους, οι αντιδραστικοί. Εδώ πρέπει να δούμε τι είναι η επανάσταση για να καταλάβουμε τον όρο, άρα ... Επανάσταση: η μαζική αντίδραση για την ανατροπής καθεστώτος, η έντονη αντίδραση σε καταπίεση, η ξαφνική και βαθιά αλλαγή σε ένα τομέα, άρα επαναστάτης είναι αυτός που μαζί με άλλους – με μαζική αντίδραση δηλαδή, θέλει να ανατρέψει το καθεστώς. Όπου καθεστώς βέβαια δεν εννοούμε το Α ή το Β κόμμα που κυβερνάει σήμερα, εννοούμε την κοινοβουλευτική δημοκρατία. Για να θυμόμαστε και οι φίλτατοι Παπαδόπουλο-Πατακο-Ιωαννιδιδες, επανάσταση έκαναν οι άνθρωποι!!

Σέχτα Επαναστατών: Μία υποομάδα που θέλει να ανατρέψει τη κοινοβουλευτική δημοκρατία στη χώρα και θέλει να διακυβερνάτε η Ελλάδα με κάποιον άλλο τρόπο. Ποιο τρόπο; ασαφές προς το παρόν αλλά που θα πάει θα το μάθουμε και αυτό.

Βαρεμένα: Αυτά (περί πραγμάτων πρόκειται) που έχουν φαει μία κατραπακιά στο κεφάλι μικρά, και από τότε έχουν χαλάσει κάπως, β.λ. Οικογένεια Ξηρών, και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις!. Ανάλογη συμπεριφορά δείχνουν και τα Ζαβά, τα «τι πίνεις και δεν μας λες», και άλλα.

Ληγμένα: Τα χάπια που παίρνουν τα πιο πάνω «πράγματα» ώστε να μπορέσουν να συλλάβουν και στη συνέχεια να πραγματοποιήσουν το επαναστατικό εγχείρημα του «γαζώνουμε όποιον βρούμε μπροστά μας, γιατί έτσι γουστάρουμε εμείς». Έχουν πάρει ληγμένα η κατάσταση στην οποία βρίσκονται όταν γράφουν τις προκηρύξεις τους.

Αγάμητα: Ο ορισμός που δίνω εγώ προσωπικά σε όλα αυτά τα γίδια που δεν έχουν βιώσει τη χαρά του έρωτα, και έτσι κάθονται και αναλύουν – διαφωνούν – μαλώνουν και στην τελική αποκόβονται από το κόμμα, για μία υποδιαίρεση στο τάδε επαναστατικό κείμενο του Μπακούνιν, και στην τελική ιδρύουν επαναστατικές ομάδες και άλλες μαλακίες! Κοινό χαρακτηριστικό όλων αυτών είναι ότι δεν έχουν δουλέψει δευτερόλεπτο γιατί δεν προλαβαίνουν, ασχολούνται με τα προβλήματα του λαού. Βλέπε Κουφοντίνας, Γιωτόπουλος και άλλοι εγκέφαλοι τέτοιου βεληνεκούς.

Αντιτρομοκρατική: Η Δημόσια εκείνη υπηρεσία, τμήμα της Ελληνικής Αστυνομίας, που υποτίθεται προσπαθεί να βρει και να συλλάβει τα παραπάνω γίδια. Το μέσο Ι.Q, των υπαλλήλων της είναι 12, η δε εργατικότητα ανάλογη με αυτή του δημοσίου. Τα τραγικά αποτελέσματα των παραπάνω τα βιώνουμε (και κυρίως η γυναίκα και η σύζυγος του θύματος) τις τελευταίες μέρες.

ΗΠΑ: Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, άλλη χώρα, πολύ μακριά από μας, θεωρητικά άσχετη με το τελευταίο χτύπημα, που φαίνετε να είναι ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ βαρεμένων και αστυνομίας (με θύμα όμως έναν αθώο υπάλληλο), που όμως, ο πρεσβευτής της χώρας αυτής, θεώρησε σκόπιμο να βγει στα κανάλια χτες και να κάνει δηλώσεις.

«Τώρα μας έκλασες τα αρχίδια», έκφραση που ξεστόμισα η αθυρόστομη χτες βράδυ μετά τις δηλώσεις του άνω πρέσβη που έκρυβαν διάφορες γνωστές απειλές!

Τέλος με τις αλλά Μπαμπινιώτη αναλύσεις της ημέρας. Επειδή δεν έχει συνταγούλα σήμερα, και επειδή αύριο πρωί φεύγω για μακρύ Σαββατοκύριακο στην Ανδρο, θα σας δώσω μπόνους έναν ακόμα ορισμό!

Παραίτηση: Η εγκατάλειψη μίας θέσης. Μόδα στην Ελληνική Πολιτική σκηνή στο τέλος τις δεκαετίας του 2000. Αυτό που δεν έκανε ο Παυλίδης, ο Βουλγαράκης, ο Δούκας, και λοιπά αγγελούδια του κοινοβουλίου μας. Αυτό που δεν έκανε ο Ρουσόπουλος, και ας προσπαθεί να το διαφημίσει, δεν παραιτήθηκε από θέση που έχει, δήλωσε ότι δεν θα βάλει υποψηφιότητα για μελλοντική θέση. Αυτό που προσπαθεί να κάνει ο Αλαβάνος και δεν τον αφήνουνε, γιατί;;; (κανείς δεν ξέρει, το έψαξα). Μελλοντική παραίτηση, νέα μόδα που λάνσαρε ο εκ Αργολίδας Μανόλης, θα παραιτηθώ, αλλά όχι τώρα γιατί τρέχουν κάτι μισθά και τα χρειάζομαι ο μαύρος!! Παραίτηση από την πολιτική, η αντίδραση του κόσμου σε όλα τα παραπάνω τραγελαφικά. Παραίτηση από τη λογική, η αντίδραση των πιο πάνω γιδιώνε, που βγήκαν με τα μπαζούκας στους δρόμους. Παραίτηση από την δουλειά, η κατάσταση στην οποία βρίσκετε ο καταλληλότερος, γιατί δεν του ξηγήθηκαν καλά του είχαν πει ότι η πρωθυπουργία είναι λάσκα, δημόσιο γαρ, τώρα πρέπει να τρέχει, δεν είναι σωστό αυτό!! Παραίτηση από την πραγματικότητα, η κατάσταση που θα βρεθώ εγώ αυτό το Σαββατοκύριακό στην Άνδρο, και να πάνε όλοι να απαυτωθούνε!@!@!@!! grrrr

Δεν υπάρχουν σχόλια: