Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

Διακοπές!!!!!


Που θα πάτε φέτος; Δεν κανονίσατε ακόμα;; καλά να τα πάθετε λοιπόν όταν τελευταία στιγμή δεν θα βρίσκετε τίποτα.

Εδώ και χρόνια θέλω, και προσπαθώ, να κανονίζω τις διακοπές μου νωρίς, μέχρι τέλος Μαΐου θέλω να έχω κλείσει. Όλοι με δουλεύουν βέβαια, αλλά δεν με ενδιαφέρει. Εγώ θέλω να περνάω καλά αυτές τις λίγες μερούλες τον Αύγουστο, να έχω τη δυνατότητα να επιλέξω το καλύτερο μέρος για διαμονή, και τον πιο εύκολο και ξεκούραστο τρόπο για να πάω. Δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να τα αφήσω για τελευταία στιγμή και τελικά να βρω όλα τα ρετάλια.

Έτσι και φέτος, κλείσαμε για Χίο, και Νάξο (πάλι), όλα είναι έτοιμα για έτσι για τους υπόλοιπους 2 μήνες έχω μόνο να διαλέξω αντηλιακό. Επειδή όμως οι περισσότεροι από εσάς δεν έχετε ακόμα αποφασίσει, λεω να σας δώσω μερικές ιδέες.

Νίσυρος: μία λέξη ταιριάζει μαγεία. Πήγαμε πέρσι και περάσαμε τόσο υπέροχα που με άνεση θα πηγαίναμε και φέτος! Διαβάστε τη περσινή ανάρτηση να καταλάβετε.

Σέριφος:
Άμα δεν έχετε πάει, απλά μην διαβάσετε παρακάτω. Αλλά και αν έχετε πάει για κάποιο τριήμερο, να ξαναπάτε και να κάτσετε καμιά βδομάδα. Πολύ ωραίο νησί με πολλές παραλίες και πανέμορφη χώρα.

Μεσσηνιακή Μάνη: Ξέρω δεν είναι νησί, αλλά είναι υπέροχη. Η παραλία της Βοϊδοκοιλιάς, η Πύλος, η Κορώνη είναι τόσο όμορφες που θα μείνετε με ανοιχτό στόμα. Ένα καταπληκτικό μέρος για διακοπές σε στυλ «road movie». Πάρτε το αυτοκίνητο και γυρίστε.

Κύθηρα: Πράσινα, πανέμορφα, και καταπληκτικά νερά. Το Καλαδί είναι από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες στην Ελλάδα.

Σύμη: Ναι είναι στου διαόλου το τρικέλαφο, αλλά αυτό δεν είναι νησί, είναι καρτ-ποστάλ. Το απόλυτο must, και όχι για μονοήμερη από τη Ρόδο βέβαια!

Μήλος: Μοναδική συγκέντρωση, μοναδικών παραλίων. Κάτσαμε μία βδομάδα, και μάλλον δεν πήγαμε σε όλες!!

Κεφαλονιά: Η ωραιότερη παραλία της Ελλάδας, κατά τη γνώμη μου, ο Μύρτος βρίσκεται εκεί. Αυτό και μόνο αρκεί για να πάς, για να μην σου πω για το Φισκαρδο, τις ρομπόλες, την Αντισάμη, ....

Αστυπάλαια: Μετά τη Νίσυρο το πιο όμορφο από τα Δωδεκάνησα, νομίζεις ότι είσαι στις Κυκλάδες, χώρια που οι Αστακοί βγαίνουν στις παραλίες και σε παρακαλάνε να τους φας!

Αλόννησος: Ναι το νησάκι με τις φώκιες, έχει τα πιο καθαρά νερά που έχετε δει ποτέ σας!! Οι παραλίες είναι μυθικές.

Κρήτη: Τώρα τι να σας πω για την Κρήτη, αν πάτε, μην τυχών και δεν πάτε στον Μπάλο, στα Χανιά. Και μην τυχών και δεν γίνετε ντίρλα από τις ρατσές!!!

Πήλιο: Κανένας δεν το υπολογίζει για καλοκαιρινές διακοπές. Μέγα λάθος! Φοβερές παραλίες, Μυλοπόταμος, Νταμούχαρη, Ποτιστικά, Φακίστρα, Παπά Νερό, Χορευτό, δεκάδες. Το να μένεις σε κάποιο από τα ορεινά χωριά, να έχεις θέα όλο το αιγαίο, και οι παραλίες να είναι 10 λεπτά από εσένα, είναι ευλογία νομίζω. Μόνο το Πήλιο, my friend!

Είναι δεκάδες τα μέρη που μπορείτε να πάτε, λίγες ιδέες σας έδωσα, αν και όχι ιδιαίτερα πρωτότυπες! Κλείστε όμως τις διακοπές σας αν δεν θέλετε να ταλαιπωρηθείτε.

Φαγάκια τώρα!! Χτες ήθελα να φτιάξω κεφτέδες, αλλά δεν ήθελα και να τους τηγανίσω κιόλας, έτσι τους έψησα και έγιναν πολύ ωραίοι!! Και light !

Κεφτέδες με ούζο στο φούρνο

½ κιλό κιμά χοιρινό ή ανάμικτο με μοσχαρίσιο
2 χοντρές φέτες ψωμί χωριάτικο, και μπαγιάτικο, χωρίς την κόρα
½ ποτηράκι ούζο
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
½ ποτηράκι ελαιόλαδο
1 ματσάκι ψιλοκομμένο δυόσμο
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 μεσαίο αυγό
αλάτι, πιπέρι και αλεύρι για το αλεύρωμα.

Μουλιάζουμε σε ένα μπωλ το ψωμί με το ούζο, και αφού με τα χέρια μας το τρίψουμε λιγάκι να γίνει σαν βρεγμένα ψίχουλα το στραγγίζουμε ελαφρά, ώστε να παραμείνει λίγο υγρό. Σε μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά, και τα ζυμώνουμε όσο περισσότερο μπορούμε. Μιας και όσο πιο πολύ τα ζυμώσεις τα κεφτέδια τόσο πιο αφράτα γίνονται, εγώ συνήθως τα βάζω στο μίξερ, για περίπου 5 λεπτά, μιας και βαριέμαι να κάθομαι και να ζυμώνω με τα χέρια για ένα τέταρτο. Αφήστε το μίγμα για ½ με μία ώρα στο ψυγείο να δέσει, και μετά πλάθετε κεφτεδάκια (όχι πολύ μικρά όμως), που με τη σειρά τους τα αλευρώνετε κανονικά, όπως όταν θέλετε να τα τηγανίσετε. Βάλτε σε ένα πυρέξ και ψήστε τα στο γκριλ και από τις 2 πλευρές για λίγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: