Τρίτη 10 Ιουνίου 2008

Τα φίδια, ο πληθωρισμός και άλλα ...

Όταν είναι να γίνει σεισμός, λεει, τα φίδια παθαίνουν ντουβρουτζά, βγαίνουν στην επιφάνεια και κάνουν σαν τρελά. Πρέπει, λεει, να παρακολουθούμε τα φίδια, να έχουμε τον νου μας, και όταν δούμε κάτι περίεργο να προετοιμαστούμε για σεισμό. Νούμερο ένα, άντε να έχω δει ένα φίδι σε όλη μου τη ζωή, οπότε δεν μπορώ να ξέρω ποια είναι η κανονική του συμπεριφορά για να κρίνω αυτήν σε περίοδο σεισμικής έξαρσης. Νούμερο δύο, αν δω φίδι, θα το βάλω στα πόδια και θα τρέχω για το επόμενο δίωρο, δεν θα ανοίξω συζήτηση μαζί του για την συμπεριφορά του!!

Ο πληθωρισμός είναι, λεει, 4,9% και οδεύει για ένα γεμάτο 5,5%. Έχει να πιάσει τέτοια ταβάνια από το 1998, λεει. Για όλα φταιει το πετρέλαιο, ξανάλεει. Για πόσο μαλάκες μας περνάνε δεν λεει όμως!! Δυστυχώς μάθαμε, ότι «το ποτάμι γυρίζει πίσω». Θέλει βέβαια κάποια χρονάκια, αλλά γυρίζει. Άντε με το καλό να γυρίσουμε και στην εποχή του «επιμένω ελληνικά» και «και τι κουτί κουτί, και τι κουτί κουτί, τώρα η Henniger, καινούργια σε κουτί»

Η Κάρλα, αγάπησε το παρουσιαστικό του Νικολά, λέει! Μαζί με τα 5-6 μυαλά του! Μα καλά μόνο εγώ δεν βλέπω καλά και αυτός το κοντοπίθαρος μου θυμίζει, μαυραγορίτη σε β΄ κατηγορίας ελληνικές ταινίες; Αν αυτός είναι ωραίος, και έχει την Κάρλα, τότε οι φίλοι μου καλά κάνουν και περιμένουν την Λίντα Εβανγγελίστα να τους πάρει τηλέφωνο.

Ο υιός του γκαντέμη, τα αγόρασε λεει όλα τα μηχανήματα από τη Ζήμενς. Κανονικά με τιμολόγια και λοιπά παραστατικά. Μόνο που δεν τα πλήρωσε. Αυτό είναι πρόβλημα της εταιρίας, αν δίνει προϊόντα αριστερά και δεξιά χωρίς να πληρώνετε, τι με κόφτει εμένα;;; Και αν ο υιός, με τα μάτια φλιτζανάκια του καφέ, θέλησε να αγοράσει προϊόντα στην υπερδιπλάσια τιμή από την αξία τους, και πάλι τι με κόφτει εμένα;; Φίλοι ήταν οι άνθρωποι, κάνανε έναν διακανονισμό. Τώρα αν όλοι οι υπόλοιποι σε αυτή τη χώρα, ψάχνουμε πάντα για την καλύτερη τιμή, και πάντα πληρώνουμε απίκο, αυτό οφείλετε στο ότι δεν ανήκουμε στην οικογένεια, και δεν έχουμε μάθει τα κόλπα. Τι θέλετε τώρα και ζητάτε και τα ρέστα;;; μάλλον ζηλεύετε, που δεν κουβαλάτε τέτοια γονίδια.

Ο Οτο μας όμως δεν φοβάται τίποτε, είναι 40 χρόνια με την θείτσα, και τα έχει δει όλα ο άνθρωπος. Κάτσε να τα σκατώσει όμως, να πάμε άπατοι σε αυτό το Euro, να μην υπερασπιστούμε σοβαρά τον τίτλο μας, και θα σου πω εγώ αν τα έχει δει όλα. Θετική σκέψη όμως σήμερα είναι η μεγάλη μέρα, και μακάρι να έχουμε και άλλες μεγάλες μέρες αυτό το καλοκαίρι. Αν και εμένα δεν μου αρέσει το ποδόσφαιρο, και δεν θα το δω σήμερα, εύχομαι καλή τύχη. Όλοι τις θέλουν τις νίκες!

Μιας και θα έχετε κόσμο σπίτι για τον αγώνα, θα σας δώσω μία ωραία συνταγή για ουζάκι σήμερα.

Χταπόδι με πορτοκάλι

1 μέτριο χταπόδι
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
2 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από ένα πορτοκάλι.
Λάδι, αλάτι, πιπέρι

Βράζουμε 1 λίτρο νερό, ρίχνουμε τις 2 κουταλιές ξύδι και ζεματάμε το χταπόδι για 10 λεπτά. Το βγάζουμε από την κατσαρόλα, το σουρώνουμε και το κόβουμε σε κομμάτια. Σε καθαρή κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να γίνει διάφανο, ρίχνουμε και τα κομμάτια από το χταπόδι, τα σοτάρουμε και αυτά για λίγο και σβήνουμε με το μπαλσάμικο. Προσθέτουμε το χυμό του πορτοκαλιού το ξύσμα και το αλατοπίπερο και αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Κατόπιν χαμηλώνουμε την φωτιά στο 1 και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 30 λεπτά, μέχρι να γίνει τελείως και να απορροφηθούν τα πολλά ζουμιά. Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο νερό προς το τέλος, μίας και το φαγάκι αυτό πρέπει να έχει πολλά υγρά για καλές παπάρες!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: