Τετάρτη 25 Ιουνίου 2008

Λαμόγια

Τούτη η χώρα κακώς λέγετε Ελληνική Δημοκρατία, Δημοκρατία των Λαμόγιων θα έπρεπε να λέγετε.

Και όταν λεω λαμόγια, δεν εννοώ μόνο τους πολιτικούς βέβαια, ίσως αυτά τα μπλε και πράσινα, πορτοκαλί και κόκκινα ανθρωπάκια, να είναι τελικά ο τελευταίος τροχός της αμάξης. Λαμόγια είναι σχεδόν όλοι οι κάτοικοι αυτής της χώρας, εμού συμπεριλαμβανομένου.

Ποίος είναι ο σκοπός όλων μας; Να περνάμε καλά. Να αποκτούμε εξουσία, η οποία φέρνει λεφτά, η οποία φέρνει κότερα, τα οποία φέρνουν κόκα και γκόμενες. Και όλο αυτό ονομάζετε: περνάμε καλά. Ανάλογα δε με τον επαγγελματικό προσδιορισμό του καθένα μας ονομάζετε και Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Πολιτικός, Δημοσιογράφος, Δικηγόρος, Γιατρός, Πανεπιστημιακός, Τραπεζικός, κ.λ.π.

Αυτό τώρα έμενα δεν μου ήρθε αυτή η γκρίνια γιατί ο Τσουκάτος (τι σκατά είχε κάνει αυτός ο κύριος και έγινε αυτό που έγινε;) έφαγε κάτι ψιλά, που λεει και ο φωστήρας Πρετεντέρης, ούτε γιατί μπορεί και να τα έδωσε στο κόμμα που τότε κυβερνούσε τη χώρα, ούτε γιατί προβληματίζομαι αν ο κος Καθηγητής Σημίτης είναι άμεμπτου ηθικής ή όχι. Ξέρω πολύ καλά ότι ΟΛΟΙ, μα ΟΛΟΙ είναι μεγάλα λαμόγια. Αυτό που μου τη δίνει είναι γιατί, όλοι εμείς οι υπόλοιποι δεχόμαστε πολύ εύκολα αυτή την κατάσταση και δεν τους σαπίζουμε στο ξύλο.

Για να είμαι πιο ξεκάθαρη λοιπόν. Πιστεύω τα ακόλουθα:

Α. Ο κος καθηγητής, βαθύτατα κομπλεξικός, και απαξιωμένος από τον μάτσο – γαμάω και δέρνω Ανδρέα – ήθελε ένα λαμόγιο για να οργανώσει την υφαρπαγή του κόμματος από τον ξοφλημένο παππού, βρήκε το μικροστέλεχος Τσουκάτο που ήξερε καλά το παιχνίδι της συνωμοσίας και τον έβαλε μπροστά. Αν έφαγε ή όχι ο κος Καθηγητής ποσώς με ενδιαφέρει, επέλεξε τον Τσουκάτο, τον Πενταγιά, τον Νεονάκη, τον Μαντέλη και διάφορους άλλους απίθανους και αυτό μου αρκεί. - Λαμόγιο

Β. Ο κος - αφήστε με ήσυχο τώρα παίζω ρακέτες – Πρωθυπουργός της χώρας, μπορεί και να ερωτεύτηκε ή όχι τον χοντρό, μπορεί και να τα πήρε ή όχι μέσω Μισέλ και του άλλου καπετάνιου φουσκωτού, μπορεί να προσπαθεί να μιμηθεί ανεπιτυχώς την αλαλία του θείου του χωρίς να του βγαίνει το «είμαι γκουρού», αλλά ο βασικός του στόχος είναι να κερδίζει τις εκλογές και όχι να κυβερνήσει. Καποιοι το βάλανε το βλαμένο σε αυτή την καρέκλα με μοναδική εντολή να ξεπουλήσει το μαγαζί και να μην τους ενοχλεί. Αυτό επίσης το λέμε και επανίδρυση! Πήρε ένα δημοσιογράφο 7ης κατηγορίας, τον έκανε υπεύθυνο προπαγάνδας και …βλέπουμε και κάνουμε. Ότι κάτσει που λεει και ο κόσμος. – Λαμόγιο

Γ. Ο κος Αλέξης – που κρύβετε πάντα κάτω πίσω από τις λέξεις, βλ Ολύμπιανς – είτε δεν έχει καταλάβει ακόμα τι γίνετε, είναι και πιτσιρίκος βλέπετε, είτε έχει χεσμένη τη φωλέα του και αυτός, πράγμα εξαιρετικά πιθανόν, γιατί προσωπικά γνωρίζω πιο πολλά Λαμόγια συνασπιστές συμβούλους υπουργών του Πασοκ και της ΝΔ από μέλη των πιο πάνω κομμάτων που όντως διατέλεσαν σύμβουλοι των ομοϊδεατών τους. - Λαμόγιο

Δ. Οι κόκκινοι, τόσο καιρό αντί να φωνάζουν για τα οικονομικά μεγέθη των συμβάσεων αυτών (ΟΤΕ, ΟΣΕ, C4I, κλπ) φώναζαν για τον ιμπεριαλισμό, και τέλος πάντων για αυτούς η διαφθορά είναι πρόβλημα του καπιταλισμού, μιας και στον κομουνισμό δεν υπάρχει διαφθορά!! Βέβαια μάλλον και αυτοί τα πήραν για να μην μιλάνε αλλα έχουν και μία ιδεολογική δικαιολογία- Λαμόγια

Ε. Δημοσιογράφοι; Ενα μόνο θα σας πω, δίπλα στο σπίτι μου, υπάρχει μία μεζονένα που το κόστος της αγγίζει το εκατομμύριο και την αγόρασε το 2003 ένας από αυτούς που βλέπεις στις ειδήσεις, που και που. Δεν είναι μεγαλοδημοσιογράφος, δεν ξέρω καλά το όνομά του, αλλά τέλος πάντων κάνει ρεπορτάζ για τη ΝΔ και είναι γνωστή φάτσα. Τόσα λεφτά δεν βγαίνουν με ωράριο εργασίας!! Για τους άλλους δεν υπάρχει λόγος να πω και πολλά τα ξέρετε, αρκεί μόνο να δεις τον κο Πρετεντέρη ένα βράδυ και με λίγο νιονιό θα καταλάβεις που σκατά πάει το πράγμα. Δεν αισθάνεστε υπέροχα όταν τον ακούτε να σας ειρωνεύεται φάτσα κάρτα κάθε βράδυ; Ρε που βρεθήκανε όλοι αυτοί βρε!!! – Λαμόγια

Τι άλλο θέλετε; Ποιος σε αυτή τη χώρα μπήκε φυλακή;; Εκτός από τον μαλάκα τον Κωσκωτά ποιος;; Οικονομικά σκάνδαλα υπήρχαν πάντα στην Ελλάδα, με όλες τις κυβερνήσεις, από το 1821 και μετά! Ακόμα την εποχή της επανάστασης φαγώθηκαν χρήματα. Ποιος θείος Καραμανλής, ποιος Μητσοτάκης και ποιος Παπανδρέου. Ποια Δικαιοσύνη και ποιοι Δικαστές; Αυτοί δεν έχουν καθαρίσει τη δικιά τους τουαλέτα θα καθαρίσουν των υπολοίπων; Και να ήταν μόνο αυτοί; Σε αυτή τη χώρα «Ιστορία γράφουν οι παρέες» που λεει και ο Σαββόπουλος. Και όλοι είναι μία μεγάλη παρέα!!

Και κάτι άλλο, τίποτα δεν μπορεί να αποδειχτεί. Τίποτα!!! Είναι τόσο περίπλοκα τα μονοπάτια, όλα γίνονται τόσο μα τόσο νομότυπα, που αν αποδειχθεί τίποτα να με κλάσετε! Δεν λεω την άποψη μου, λεω την εμπειρία μου! Επειδή λοιπόν ο λαός αυτό το ξέρει, πάρα πολύ καλά, έβγαλε και την παροιμία «δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά».

Φωνάζει ο άλλος, «εξεταστική επιτροπή».Τώρα ηρέμησα, θα τους κάνεις τα μούτρα κρέας!! Τι πάει να πει εξεταστική επιτροπή; θα μαζευτούν 40 λαμόγια να δουν αν οι φίλοι τους φάγανε και πόσα; Πόσες τέτοιες επιτροπές έχουν γίνει; και τι βγήκε; Κύριε Γιωργο μας δουλεύετε;

Το θέμα όμως δεν είναι αν όλοι αυτοί θα μπουν ή όχι φυλακή, γιατί μάλλον δεν θα μπούνε, το θέμα είναι ότι όλοι εμείς αυτή την παραδοχή τη δεχόμαστε με μεγάλη απάθεια, τους ξαναψηφίζουμε, τους διαβάζουμε και τους ακούμε, και δεν τους ρίχνουμε μία μεγάλη ροχάλα στα μούτρα! Γιατί αυτό πραγματικά τους αξίζει. Τέλος, μίας και το έχουμε δεχτεί όλο αυτό το σύστημα, πολλοί από εμάς, προσπαθούμε να ενταχθούμε σε αυτό, μπας και γαμήσουμε και εμείς – που έλεγε και ένας φίλος! Και αν δεν μας παίρνει, απλά λέμε ... καλά όλα αυτά αλλά κάποιος πρέπει να κυβερνήσει αυτή τη χώρα, και άρα μεταξύ των τυφλών ο μονόφθαλμος!

Με τις υγείες σας αγαπητοί μου!!


Μιας και σας τα έχωσα, σήμερα, να σας δώσω μία συνταγούλα να σας γλυκάνω. Είναι η τελευταία εύκολη συνταγή που γράφω για τις «Λολες» που θέλουν γρήγορα φαγάκια.

Κοτόπουλο με Λεμόνι

1 πακέτο φιλέτο κοτόπουλο ξεπετσιασμένο, ότι σας αρέσει, στήθος ή μπούτι
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
χυμό από 1 λεμόνι και το ξύσμα του
½ ποτηράκι κρασί λευκό
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουερ (αν δεν έχετε μπορείτε να βάλετε αλεύρι πάλι θα πήξει η σάλτσα μόνο που δεν θα γίνει διάφανη)
Λίγο αλεύρι
Βούτυρο ή λάδι
Αλάτι και πιπέρι

Κόβετε το κοτόπουλο σε μπουκίτσες, το αλατοπιπερώνετε και το αλευρώνετε ελαφρά. Σε ένα βαθύ τηγάνι, λιώνετε το βούτυρο και σοτάρετε ελαφρά το αλευρωμένο κοτόπουλο απ΄ όλες τις πλευρές. Το βγάζετε σε ένα πιάτο και στο ίδιο τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά για 7-8 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτετε στο τηγάνι το κοτόπουλο και το ξύσμα λεμονιού τα ανακατεύετε όλα μαζί σε δυνατή φωτιά και σβήνετε με το κρασί. Περιμένετε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνετε το χυμό λεμονιού. Προσθέστε και 1/2 ποτήρι νερό και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 5-10 λεπτά να πιει τα πολλά υγρά και να μαγειρευτεί το κοτόπουλο. Όταν είναι έτοιμο βγάζετε με μία κουτάλα το κοτόπουλο σε ένα πιάτο. Διαλύετε το κορν-φλάουερ σε ½ ποτηράκι του κρασιού νερό και το ρίχνετε μέσα στη σάλτσα, ανακατεύεται για λίγο μέχρι να δέσει η σάλτσα. Περιχύνετε το κοτόπουλο με την σάλτσα του και σερβίρετε είτε σκέτο με πράσινη σαλάτα, είτε με αρωματικό μπασμάτι, είτε με πατάτες τηγανιτές. Προσοχή το φαγητό αυτό πρέπει να είναι σαλτσερό, και η σαλτσούλα του πηχτή. Αν νομίζετε μπορείτε να αυξήσετε λίγο το νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: