Τρίτη 17 Ιουνίου 2008

Η Τήνος και η Παρέα




Τι όμορφο νησί!!! Τι πλούσια χρώματα!!! Τι ωραίοι άνθρωποι!!

Ότι και να σας πω είναι λίγο. Καμία σχέση με την γνωστή φήμη, την θρησκευτική. Πανέμορφο κυκλαδονήσι, με ωραίες θάλασσες και υπέροχα χωρία. Να πάτε.

Εμείς πάλι περάσαμε πάρα πολύ ωραία, και αυτό όχι μόνο γιατί το νησί ήταν καλό, αλλά κυρίως γιατί η παρέα ήταν καλή (στη φοτό δεξια λοιπούν καποιοι). Είναι τόσο σπουδαίο αυτό. Πραγματικά όπου και να πάμε περνάμε πολύ ωραία. Είμαστε χρόνια φίλοι, από το γυμνάσιο οι περισσότεροι, γνωριζόμαστε πολύ καλά, ξέρουμε τα χούγια μας, τους ρυθμούς μας, και αν και «αντρόγυνο» τόσα χρόνια, περνάμε καλά μαζί. Έχουμε πάντα θέματα για κουβέντα, συμφωνούμε και διαφωνούμε πολύ συχνά, καυγαδίζουμε συχνότερα αλλά δεν μαλώνουμε ποτέ.

Την Κυριακή το βράδυ, μετά από λουκούλλειο γεύμα με ψαρούκλες και αστακομακαρονάδες, πολλές πολλές μπύρες και ντόπιες ρακές, .., που όρεξη για έξοδο. Κάτσαμε λοιπόν στην βεραντούλα μας και οι εννιά και βάλαμε να παίξουμε Τριβιαλ Περσουτ, ένα παιχνίδι που το παίζουμε από το 1993. Τόσο γέλιο είχα πάρα πολλά χρόνια να κάνω!!! Κάποια στιγμή δεν μπορούσα να αναπνεύσω, από τα γέλια. Πόσο συχνά μας συμβαίνει αυτό; Είναι πραγματικά πολύτιμη αυτή η παρέα. Και αισθάνομαι πολύ τυχερή που τους έχω όλους αυτούς δίπλα μου. Σας εύχομαι κάποια στιγμή να το νοιώσετε και εσείς αυτό.

Φαγάκια σήμερα για καλοκαιρινές βραδιές. Καλοκαιρινά φαγάκια, ελαφριά και εύκολα. Μια συνταγή από την πατρίδα της μεσογειακής διατροφής, την Κρήτη.

Πατάτες γιαχνί με Μάραθο και Χόντρο

1 κιλό πατάτες
1 φλιτζάνι χόντρο ή αν δεν βρείτε πλιγούρι
2-3 μέτρια ξερά κρεμμύδια στον τρίφτη
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες
μπόλικο λάδι (στην Κρήτη μπορεί και να βάζουν ένα νεροπότηρο αλλά μάλλον δεν χρειάζεται τόσο, βάλτε κατά βούληση)
½ ματσάκι μάραθο ή αν δεν βρείτε άνηθο
αλάτι, πιπέρι

Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε κυδωνάτες σε μέτρια κομμάτια. Σοτάρετε το κρεμμύδι σε λίγο λάδι και προσθέστε τις πατάτες να σοταριστούν και αυτές λίγο. Σβήνετε με ένα ποτήρι νερό και αφήστε τις να σιγοβράσουν για 10 λεπτά. Δυναμώστε την φωτιά, ρίξτε άλλο ένα ποτήρι νερό και τον χόντρο. Προσθέστε τις ντομάτες ψιλοκομμένες (αν το θέλετε πολύ κόκκινο προσθέστε και 1 κουταλιά πελτέ), το μάραθο ή τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι, και το υπόλοιπο λάδι. Αφού πάρουν μία γερή βράση, κουνάτε την κατσαρόλα να ανακατευτούν καλά τα υλικά και χαμηλώνετε τη φωτιά, βράζοντας μέχρι να ψηθούν. Αν στο τέλος έχουν πολλά υγρά δυναμώστε την φωτιά για λίγο μέχρι να εξατμισθούν αλλά με προσοχή να μην το κολλήσετε.

Δοκιμάστε το είναι ... επιστροφή στη κουζίνα της γιαγιάς μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: