Τετάρτη 11 Ιουνίου 2008

Μαϊντανός

Σήμερα δεν έχω τίποτα να πω, δεν έχω διάθεση κιόλας. Έχω όμως μία απορία, και παρακαλώ όποιος μπορεί να μου την λύσει. Γιατί η κυρία Κανέλη είναι πάντα, μα πάντα παρμένη;; Μέσα στα μαύρα νεύρα;;; Γιατί είναι τόσο εριστική και επιθετική; γιατί μαλώνει για όλα;; Γιατί καπνίζει στην τηλεόραση, κάνοντας έμμεση διαφήμιση του καπνίσματος και άρα των αντίστοιχων βιομηχανιών που όμως αντιμάχεται με ανάλογο πάθος; Γιατί το ΕΣΡ που βαράει καμπάνες όπου γουστάρει γιατί δεν βαράει και στους σταθμούς που την βγάζουν έτσι φάτσα κάρτα; γιατί αντίστοιχα τα κανάλια δέχονται τέτοια συμπεριφορά; γιατί οι τηλεθεατές δέχονται τέτοια συμπεριφορά; έχει τόσο σπουδαία πράγματα να πει αυτή η κυρία που άντε να δεχτούμε και το κουσούρι της; γιατί αν τελικά την «κόψουν» από τον αέρα, ακριβώς λόγο αυτής της συμπεριφοράς και μόνο, τότε θα βγει και θα καταγγείλει την φίμωση του κομουνιστικού κόμματος; τι είδους ικανότητες πρέπει να έχει ένας απλός άνθρωπος να αντιληφθεί τους συνομωσιολογικούς συλλογισμούς της; πως σχολιάζει η κοινωνία αυτούς τους ανθρώπους που τα βάζουν ακόμα και με τα ρούχα τους; γιατί δεν σχολιάζετε ανάλογα και αυτή; γιατί ο κόσμος την ψηφίζει; γιατί η καταφανώς αγενής συμπεριφορά της δεν τους νοιάζει; ...

Πάρα πολλά τα ερωτήματα και μάλλον πολύ ασχολήθηκα μαζί της. Το θέμα μου δεν είναι αν κάποιος συμφωνεί η διαφωνεί με αυτά που λεει, το θέμα μου είναι ο τρόπος που τα λεει που είναι έντονα φασιστικός!! Αλλά βλέπεις είναι άλλος ένας τηλεοπτικός μαϊντανός που τραβάει.

Λοιπόν ο μαϊντανός είναι ένα υπέροχο αρωματικό χόρτο που μπαίνει σχεδόν παντού. Η κορυφαία όμως συνταγή για μαϊντανό είναι το Λιβανέζικο Ταμπουλέ ....

Ταμπουλέ

1 φλιτζάνι πλιγούρι
2 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες και στραγγισμένες
2 ματσάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα δυόσμου
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι χυμό λεμόνι
ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, μία πρέζα κανέλα
προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε, κουκουνάρι καβουρδισμένο, και ρόκα ψιλοκομμένη

Σε μία γαβάθα βάλτε το πλιγούρι με 2 ποτήρια βραστό νερό και το αφήνετε ½ ώρα να μαλακώσει και να τραβήξει το νερό. Που και που ανακατεύεται, να μουλιάσει καλά. Το σουρώνετε και το στραγγίζετε πολύ καλά απλώνοντάς το πάνω σε μία πετσέτα, να βγάλει όλα τα νερά. Σε ένα μπολ βάζετε το πλιγούρι, και προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατέψτε πολύ καλά και δοκιμάστε, προσθέστε ανάλογα λεμόνι, ή αλατοπίπερο, μιας και το καλό ταμπουλέ πρέπει να έχει πολύ λεμονάτη γεύση.

Το σκεπάζετε με ζελατίνα και αφήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα πριν το σερβίρετε. Αν βάλετε τελικά κουκουνάρι να το προσθέσετε στο τέλος πριν το σερβίρισμα για να είναι τραγανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: