Τετάρτη 18 Ιουνίου 2008

Καλοκαίρι

Ο καλός μας ο καιρός δηλαδή.

Η εποχή, που περνάμε καλά, που διασκεδάζουμε, που είμαστε πιο όμορφοι, που είμαστε πιο ανοιχτοί. Η εποχή που δεν θέλουμε να κάτσουμε σπίτι, που μας αρέσει να γυρνάμε, που η τηλεόραση δεν παίζει τίποτα, το τσίπουρο μας φαίνετε ελαφρύ και η μπύρα νεράκι. Η εποχή που η ντομάτα γίνετε κόκκινη σαν το αίμα, που μία χωριάτικη μετατρέπετε σε κυρίως γεύμα, που τρωμε ένα καρπούζι στην καθισιά μας, που ο ιδρώτας είναι υπέροχος! Η εποχή που δεν ντρεπόμαστε για το σώμα μας, η γύμνια είναι φυσιολογική, το sex αποφασίζετε πιο εύκολα, και δεν χρειάζεται την άλλη μέρα να θυμόμαστε και ονόματα. Η εποχή που ένα τρύπιο μακό, γίνετε το «καλό μας το μπλουζάκι», και η σαγιονάρα σαφώς καλύτερη από τα πιο ακριβά Μανόλο Μπλανκ. Είναι η εποχή που στις 7 το πρωί δεν πίνουμε καφέ για να ξυπνήσουμε αλλά για να μην κοιμηθούμε στο γραφείο, η εποχή που στο αυτοκίνητο δεν ακούμε ραδιόφωνο με «τις ειδήσεις» αλλά ένα CD που έγραψε ο Βαγγέλης με χαζοτράγουδα που μιλάνε για ακρογιαλιές και αστέρια. Είναι η εποχή που το φεγγάρι μας φαίνετε τεράστιο, που η Φιφή ρίχνει αστέρια, και που η αμπελοφιλοσοφία στην άμμο είναι πολύ πιο διασκεδαστική από το καλύτερο club Είναι η εποχή που τα πάντα μυρίζουν έντονα, το γιασεμί στα μπαλκόνια και τις βεράντες, η άμμος στην παραλία και τα καγιανά που τηγανίζει η γειτόνισσα.

Είναι η εποχή που δεν μπορώ να είμαι μέσα, στο σπίτι μου, στο καβούκι μου, στα ρούχα μου, στους κανόνες και στα πρέπει. Είναι η εποχή που θέλω να φύγω και να ξεφύγω, από όσα ζω!

Σήμερα ειδικά έχει καύσωνα, θα γυρίσετε σπίτι θα καθίσετε στο μπαλκόνι σας, και θα σκέφτεστε τα παραπάνω. Τι είναι για εσάς το Καλοκαίρι;

Τι καλύτερο λοιπόν από ένα καφέ; Παγωμένος είναι μάλλον Ελληνική εφεύρεση, και δεν εννοώ μόνο τον φραπέ, αλλά γενικά παγωμένους καφέδες.

Πρόσφατα διάβασα στο BHMAgourmet του Βήματος, καταπληκτικές ιδέες για παγωμένους καφέδες ότι πρέπει για ένα ζεστό απόγευμα σαν το σημερινό.

Παγωμένοι Καφέδες

Φραπέ με πορτοκάλι
1 κουταλιά στιγμιαίο εσπρέσο, 2 κουταλιές ανθόνερο, 1 κουταλάκι ζάχαρη, 1 κουταλάκι λικέρ πορτοκάλι (triple sec για παράδειγμα), λίγο ξύσμα πορτοκαλιού, τα χτυπάτε όλα μαζί στο σέικερ. Γεμίζετε ένα ψηλό ποτήρι με τριμμένο πάγο και ρίχνετε από πάνω το μίγμα του καφέ.

Καφέ Τονίκ
1 φλιτζάνι παγωμένο καφέ φίλτρου, 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος, 2 κουταλιές ζάχαρη και 1 κουταλιά κονιάκ Τα χτυπάμε σε σείκερ μαζί με παγάκια και γεμίζουμε ψηλό ποτήρι.

Ζελέ με Καφέ
1 κουταλιά της σούπας ζελατίνη διαλυμένη σε λίγο κρύο νερό και λικέρ καφέ, 600 ml ζεστό καφέ φίλτρου αρωματικό αν γίνετε, ζάχαρη όσο θέλετε. Τα ανακατεύετε όλα μαζί και τα βάζετε σε μεγάλη φόρμα στο ψυγείο να παγώσει.
Φραπέ με Παγωτό
Φτιάχνετε ένα πηχτό φραπέ, όπως γνωρίζετε και σε ένα μεγάλο ποτήρι, βάζετε στον πάτο μία μπάλα παγωτό βανίλια, ή καραμέλα ή παρφέ βανίλια. Από πάνω ρίχνετε τον κρύο καφέ και στο τέλος λίγο λικέρ καφέ ή Baileys

Καλό καλοκαίρι σε όλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: