Τρίτη 29 Απριλίου 2008

Χωνεύουμε

Αυτή είναι η κατάσταση που βρισκόμαστε όλοι αυτήν την εβδομάδα. Προσπαθούμε να χωνέψουμε το φαγητό, το ποτό, τον ύπνο και όλα όσα συνέβησαν από την Πέμπτη μέχρι χθες σε συμπυκνωμένη μορφή.

Καλή ήτανε η μαγειρίτσα, καλά και τα αρνιά, καλά και τα 28 άτομα που κάτσαμε όλα μαζί κάτω από τα μεγάλα πεύκα στην Αίγινα, και φάγαμε. Ο καιρός ήταν καλούτσικος, δεν έβρεχε, μάλλον κρύο έκανε και φύσαγε. Τέλος, πέρασε και αυτό και ετοιμαζόμαστε για επόμενο.

Σήμερα το γραφείο άδειο, και η Αθήνα άδεια είναι. Ούτε Κυριακή πρωί τέτοια νέκρα, πόσο μάλλον Τρίτη. Είναι όμορφη όμως έτσι η Αθήνα. Πολύ όμορφη. Για την ακρίβεια μόνο έτσι είναι όμορφη η Αθήνα. Και όμως, αν και όλοι παραδέχονται ότι η Αθήνα είναι όμορφη όταν είναι άδεια, τσακίζονται να φύγουν τις περιόδους που αδειάζει η πόλη. Και έτσι μποτιλιάρουν όλοι στις πανέμορφες εθνικές οδούς αυτής της χώρας, και κάνουν κοζερί κάπου στην κακιά σκάλα, με τους γείτονες – συνταξιδιώτες. Ωραίες και αυτές οι εμπειρίες δεν λεω, αλλά γιατί είμαστε όλοι τόσο προβλέψιμοι?

Λοιπόν σήμερα δεν έχω όρεξη, ούτε για γράψιμο ούτε για τίποτα. Κάτι το ότι χωνεύω ακόμα, κάτι το ότι έφαγα σούπα χτες από την σκάλα στην Αίγινα και μέτρησα όλα τα σκαλάκια με αποτέλεσμα ότι τώρα με πονάει η μέση μου, κάτι αυτό που άκουσα πρωί πρωί στις ειδήσεις για εκείνη την ιστορία στην Αυστρία – σκέτη αηδία. Δεν έχω όρεξη σας λεω.

Μαγειρέματα τώρα..

Σαλάτες. Από σήμερα και για μία βδομάδα θα τρωτε μόνο σαλάτες. Μια ωραία σαλάτα λοιπόν και λίγο διαφορετική από τα συνηθισμένα.

Πράσινη σαλάτα με Φράουλες.

Κόψτε 5-6 φράουλες σε κομμάτια, βάλτε τις σε μία σαλατιέρα και ραντίστε τις με λάδι και μπαλσάμικο. Αφήστε τις λίγο να μαριναριστούν, όσο εσείς ζεματάτε κομματάκια χαλούμι ή φορμαέλα σε ένα τηγάνι με ελάχιστο λάδι και φύλα βασιλικού. Βάλτε τα φύλλα βασιλικού πάνω στο τυρί ώστε να δώσουν τα αρώματα τους στο τυρί όσο τηγανίζονται. Κόψτε με το χέρι σας πράσινα σαλατικά (αισμπερκ, λολοροσσα, σαλάτα, κλπ) σε μεγάλα κομμάτια και προσθέστε τα στο μπολ με τις φράουλες. Εγώ αγοράζω τις έτοιμες ανάμικτες σαλάτες από το σουπερ μαρκετ, καθώς τις βρίσκω πιο οικονομικές από το να αγοράζω πολλά διαφορετικά λαχανικά και τελικά να πετάω τα μισά στο καθάρισμα. Κόψτε επίσης λίγο προσούτο με το χέρι σε κομματάκια και προσθέστε το στη σαλατιέρα. Ανακατέψτε όλα τα υλικά και προσθέστε λάδι, αλάτι, μπαλσάμικο ώστε να δέσει η σαλάτα. Αν και ακούγεται μπερδεμένο πιάτο, είναι πολύ εύκολο και μίας και είναι η εποχή της φράουλας, σας το συστήνω ως κάτι εναλλακτικό, που φτιάχνετε πολύ γρήγορα και είναι ιδανικό για ένα ελαφρύ βραδινό. Τολμήστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια: