Τρίτη 1 Απριλίου 2008

Πρωταπριλιά με οικόπεδο !

Πήραμε οικόπεδο. Η Μιρέλλα εκτός από φίλη, ασφάλιστρα, λογίστρια, κάτοικος Τριπόλεως, δίδυμη αδελφή της Ζέφης, είναι και κάτοχος οικοπέδου 9 στρεμμάτων, σε ένα χωρίο έξω από την Τρίπολη. Αυτά τα νέα της ημέρας και χαίρομαι ιδιαίτερα που σας τα λεω πρώτη. Θα χτίσουμε και σπίτι και θα πηγαίνουμε εκδρομούλες, στην Αρκαδία, τόπο αγαπημένο για όλους μας. Όχι δηλαδή ότι τώρα δεν πάμε, αλλά όταν θα έχουμε το σπίτι της Μιρελλούς τότε θα είναι πιο άνετα.

Αυτό ΔΕΝ είναι πρωταπριλιάτικο αστείο, είναι η ωραία πραγματικότητα που ζούμε, τελευταία, μετά τη Θετική του Βαγγέλη, το οικόπεδο της Μιρέλλας. Άντε και ανάποδα, οικόπεδο για τον Βαγγέλη και Θετική για τη Μιρέλλα.

Επίσης, σήμερα, έχει και η Γωγούλα γενέθλια! Τι μέρα και αυτή να γεννηθείς, .., Πρωταπριλιά! Φαντάζομαι τον μπαμπά της, όταν το άκουσε: 2η κόρη; αστείο είναι;;;

Όλα καλά λοιπόν, και σήμερα έχει Φριτάτα ή αλλιώς ομελέτα φούρνου. Αντί να τηγανίσετε τα αυγά, που θα σας δώσει αρκετά παραπάνω θερμίδες στη μερίδα, αντί να αγχώνεστε πώς θα γυρίσετε την ομελέτα, και άλλα τέτοια χαζά, ψήστε την. Επίσης με αυτόν τον τρόπο χρησιμοποιήστε περισσεύματα, από λαχανικά, αλλαντικά, λουκάνικα, μακαρόνια, κρέας, ότι έχετε. Εδώ θα σας δώσω μία αρωματική συνταγή, που εμένα μου αρέσει πάρα πολύ, που έχει μακαρόνια.

Φριτάτα με σπαγγέτι (ορεκτικό για 4 άτομα ή κυρίως γεύμα για 2)

¼ του πακέτου μακαρόνια βρασμένα
5 αυγά
½ φλιτζάνι βρασμένο αρακά
½ φλιτζάνι βρασμένο καλαμπόκι
1 πιπεριά κομμένη σε κύβους (ότι χρώμα θέλετε η κόκκινη δίνει ένα ωραίο χρώμα)
1 κολοκυθάκι κομμένο σε κύβους
2-3 φέτες ζαμπόν ή μπέικον ψιλοκομμένες
½ φλιτζάνι τυρί ρεγκάτο ή γραβιέρα τριμμένη
½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
¼ φλιτζάνι δυόσμο ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι γάλα
2-3 κουτ. Σούπας σιμιγδάλι ψιλό
αλατοπίπερο

Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά εκτός από τα αυγά και το γάλα, που τα χτυπάτε καλά χωριστά και τα ρίχνετε πάνω από τα υλικά σας λίγο πριν φουρνίσετε. Βουτυρώνετε καλά μία μακρόστενη φόρμα του κέικ, ή ότι άλλο βαθύ σκεύος φούρνου έχετε. Πασπαλίζετε με ψιλό σιμιγδάλι, και ρίχνετε το μίγμα, που έχετε ανακατέψει πολύ καλά να πάει παντού το αυγό. Πασπαλίζετε από πάνω με λίγο τριμμένο τυρί και λίγο βούτυρο σε κύβους και το βάζετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς αέρα. Θέλει τουλάχιστον 40 λεπτά ψήσιμο ανάλογα με τον φούρνο. Ξεφορμάρετε εύκολα και κόβετε σε κομμάτια σαν το κέικ. Τρώγετε ζεστό και μπορεί να συνοδευτεί από μια ελαφριά σάλτσα πέστο ή ακόμα και σάλτσα ντομάτας. Εμένα μου αρέσει σκέτο.

Μπορείτε να κάνετε ότι συνδυασμό θέλετε με ντοματίνια, πατάτες τηγανιτές και λουκάνικα για παράδειγμα, ή κοτόπουλο, μανιτάρια και μπέικον, ότι σας αρέσει και έχετε στο ψυγείο.

Αυτά για σήμερα. Τα λέμε πάλι αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: